Bijgewerkt: 27 februari 2024

Bus van 21 meter - 2016

Foto's -> Vervoer -> Busonderneming
Connexxion


Bus van 21 meter
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Het busstation in Amstelveen centrum

In Amstelveen krijgen OV reizigers en andere geïnteresseerden vrijdag 4 maart 2016 van Connexxion de kans de extra lange lijnbus te bewonderen en hun oordeel te geven over dit unieke vervoermiddel. Het is voor het eerst, dat dit model bus in ons land rijdt. De bus staat ’s ochtends tussen 10.00 uur en 12.00 uur op busstation Amstelveen. Connexxion is heel erg benieuwd naar het oordeel van de reizigers.Bekijk op de video de bus ook van binnen

De Mercedes-Benz CapaCity L is maar liefst 21 meter lang en kan 191 reizigers vervoeren. De milieuvriendelijke (Euro6) gelede bus kan vooral zijn diensten bewijzen op zeer drukke trajecten, zoals bijvoorbeeld de R-Net lijnen in de wijde omgeving van Schiphol. De bus past geheel in de uitgangspunten van Connexxion, dat de meest innovatieve en milieuvriendelijke vervoerder van Nederland wil zijn. De bus is voorzien van de nieuwste gadgets voor reiziger en chauffeur en me een Euro6-motor is het één van de schoonste dieselbussen van Nederland. Connexxion wil onder meer van de inwoners van Amstelveen en omgeving weten, wat ze van deze extra lange bus vinden: de voorzieningen in de bus, de uitstraling, de indeling van het interieur en dergelijke. Tijdens de twee uur durende presentatie kunnen geïnteresseerden ook zes verschillende types stoelen uitproberen, want een goede, comfortabele reis is vanzelfsprekend heel belangrijk. Connexxion wil daarom het oordeel horen van zoveel mogelijk mensen.

Connexxion heeft de bus een halfjaar op proef gekregen van EvoBus Nederland, de importeur van de Mercedes-Benz CapaCity L. Gedurende die periode wil Connexxion de mogelijkheden van de bus onderzoeken.  Niet alleen in Amstelveen, maar ook elders. Mark Westendorp van EvoBus:  “Door de goede wendbaarheid, kan de bus op veel trajecten worden ingezet. Ze is bijvoorbeeld ideaal om te gebruiken op drukke stadslijnen.” De bus heeft vijf deuren en brede gangpaden, waardoor reizigers gemakkelijk en snel kunnen in- en uitstappen. Dat bevordert de doorstroming, want er hoeft maar kort te worden gewacht bij de bushaltes.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Vervoer