Bijgewerkt: 17 april 2024

Nieuwe Museumdirecteur - 2016

Foto's -> Musea -> Museum Jan van der Togt

Nieuwe Museumdirecteur
(Bron Heleen van Ketwich - 2016)

Heleen van Ketwich Verschuur
Nieuwe Directeur Museum Jan van der Togt

De Stichting Museum Jan van der Togt in Amstelveen benoemde Heleen van Ketwich Verschuur tot directeur als opvolger van Jan Verschoor (1943). De beeldend kunstenaar Jan Verschoor heeft vanaf de oprichting in 1991 met veel succes Museum Jan van der Togt, museum voor moderne kunst in Amstelveen, op de culturele kaart gezet.
Na 25 jaar en op een leeftijd, dat anderen allang een afscheid achter de rug hebben, draagt Jan Verschoor per 1 maart 2016 de leiding van het museum aan Heleen van Ketwich Verschuur over. Heleen van Ketwich Verschuur heeft jarenlange ervaring als commercieel manager bij de Hermitage / Nieuwe Kerk in Amsterdam. Het bestuur is buitengewoon verheugd, dat zij het museum, dat binnenkort een belangrijke uitbreidingsverbouwing afrondt, bereid is verder te leiden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Jan Verschoor tijdens de viering van het Groot Bourgondisch Carnaval in Amstelveen op vrijdagavond 5 februari 2016 in het Noorddamcentrum in Bovenkerk. Hij kreeg op deze avond een onderscheiding de 'Gouden Turfsteker' uitgereikt door het bestuur van de Carnavalsvereniging De Turftrappers Amstelveen voor zijn bereikte resultaten van 'zijn' museum in het Oude-Dorp van Amstelveen


Jan Verschoor blijft als buurman in het museumhuis verbonden aan het museum en zal Heleen zo nodig artistiek steunen. Hij zet zijn werk als beeldend kunstenaar voort. In de rol van commercieel manager bij de Hermitage/ Nieuwe Kerk is Heleen onder andere verantwoordelijk voor het succes van de drie verschillende museumshops. Onlangs koos ze voor een traject van de Barn, bestaande uit diepte-interviews met personeel en een commerciële training, gericht op het verhogen van de klanttevredenheid en de gemiddelde omzet per bezoeker.

Van Ketwich (ook: Van Ketwich Verschuur) is de naam van een uit Bocholt stammend, thans deels Nederlands geslacht, waarvan de genealogie is opgenomen in het genealogisch naslagwerk Nederland's Patriciaat.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Musea