Bijgewerkt: 24 april 2024

Verbindingsdiner in de Pantry - 2015

Foto's -> Oude Dorp -> Diverse Gebeurtenissen

Verbindingsdiner in de Pantry
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De Pantry

Junior Chamber International, afdeling JCI Amstelland (JCI) bood in het Oude Dorp van Amstelveen op zaterdagavond 21 november 2015, een 'Verbindingsdiner' aan. De naam Junior Chamber International (JCI) zegt het al, het is een internationale vereniging met circa 200.000 leden verdeeld over de zes continenten en ruim 100 landen. Bekende internationale oud leden zijn bijvoorbeeld J.F. Kennedy, Kofi Annan, Jacques Chirac, George Bush sr., Richard Nixon, Prins Albert van Monaco, Al Gore en Bill Clinton. JCI is opgericht in 1915 en bestaat dit jaar dus 100 jaar!

Het Verbindingsdiner, dat plaatsvond in Kookstudio en Lunchroom 'De Pantry' in de Dorpsstraat 51 van Amstelveen was een gebeurtenis op zich. In plaats van een diner op verschillende locaties te houden, gingen de ruim 30 deelnemers dineren op één locatie, ‘De Pantry’. Veel van hen wilden helpen met het bereiden van de voorgestelde Italiaanse maaltijd, anderen kwamen pas later aanschuiven. Rond 17 uur was het een drukte van jewelste. Een paar mensen maakten de bruschetta klaar, anderen hielden zich bezig met de Bolognese saus en weer anderen maakten pastabolletjes om er vervolgens tagliatelle (pasta) van te draaien. En dit alles onder de bezielende leiding van de eigenaresse Yvette van den Heuvel.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De dames maken de bruschetta's. Het gerecht bestaat uit gegrild brood, ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met extra-virgine olijfolie, tomaat, basilicum en natuurlijk wat zout en peper.


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Yvette en de 'vrijwilligers' bereiden de tagliatelle. Het is een Italiaans pastagerecht uit de regio Emilia-Romagna

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Samen een gerecht klaarmaken is erg leuk


Tijdens deze voorbereidingen spraken de ‘kokers en niet-kokers’ al veel met elkaar onder het genot van een drankje en ook de mensen van de JCI onderhielden de gasten. Het was enorm gezellig en uiteindelijk was het tijd om aan tafel te gaan. De deelnemers hadden naast hun bord een papiertje met een nummer erop en na de overheerlijke spinaziesoep met een snippertje gerookte zalm, werd gevraagd of de mensen met een even nummer wilden blijven zitten en de mensen met een oneven nummer wilden rouleren. Op deze manier werd er toch verbinding gelegd door dit zogenoemd ‘roulerend dineren’. Elke gang werd er zodoende gedineerd aan een andere tafel, in een andere samenstelling. Het diner werd kosteloos aangeboden door JCI Amstelland.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Tussendoor kookt Yvette de Bolognese saus met ingrediënten als rundvlees gehakt, pancetta, ui, wortel, bleekselderij, tomatenpuree, wijn en volle melk. De saus wordt klaargemaakt met olijfolie
Bekijk de video om te zien hoe gezellig het wasFoto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Yvette in gesprek met Aukje Hoogewerf-Besseling, voorzitter van het community event van JCI Amstelland die dit organiseerdeFoto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Marc Roebersen (l), general manager van de Postillion Hotels en Hans Steenvoorden, voorzitter van het Stadsdorp Elsrijk waren ook aanwezig


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Met de Italiaanse pastamachine wordt de tagliatelle in stroken gesneden


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Deze dames gaan niet koken, maar het is toch gezellig om bij te praten


David Zuilhof teamleider van JCI Amstelland: 'Voor deze eerste editie van het evenement is gekozen voor de wijken Elsrijk, Oude Dorp en Patrimonium. Samen eten vormt een uitstekende basis voor een menselijke cohesie en zo ontstond het idee voor een zogeheten ‘verbindingsdiner’. Het idee is te vergelijken met de nationale burendag, al moet je bij het verbindingsdiner wel rekening houden met het feit, dat hier niet alleen je directe buren komen. De insteek is juist om ook eens iemand van een paar straten verderop, of een compleet andere wijk te leren kennen.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Gelukkig is er weinig ruimte voor iedereen om te koken


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Met lekkere wijn in de hand en een babbeltje, gaat de tijd snel


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

David Zuilhof in gesprek met Jeroen Brandes, wethouder Welzijn.
Hun gesprek wordt door Aukje Hoogewerf in de achtergrond gevolgd


David verwelkomde iedereen in De Pantry en vertelde, hoe belangrijk de leden van JCI het vinden om mensen te verbinden in de maatschappij: 'Wij zijn onder andere met jeugdwerkloosheid bezig, hebben een beachvolleybal toernooi NetZomer georganiseerd in The Beach in Aalsmeer en dat was natuurlijk ook netwerken en verbinden. Wat wij van de opbrengst hebben overgehouden, kunnen wij nu uitgeven, onder andere vanavond in Amstelveen'.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

David Zuilhof van JCI Amstelland spreekt de mensen toe


'Het doel van vanavond is helemaal gelukt'- vertelt David Zuilhof die financieel adviseur is bij Rabobank Amstel en Vecht. 'Met elkaar nieuwe mensen leren kennen, samen iets doen, het gezellig hebben. Ik vind het heel leuk, dat uit diverse hoeken van Amstelveen de mensen hier kwamen. Ik wens u heel smakelijke eten en prettige voortzetting van de avond namens JCI!'

Jeroen Brandes, PvdA wethouder van onder meer Welzijn, was ook even aanwezig. Hij draagt de kookstudio een warm hart toe, aangezien hij zelf een soortgelijke achtergrond heeft. In 1994 was hij samen met zijn echtgenote, eigenaar van het oudste restaurant van Amsterdam, de Koevoet en vanaf 2006 was hij verantwoordelijk voor de stichting KinderKookKafé Vondelpark, waar gewerkt wordt met vrijwilligers, herintreders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wethouder Brandes: 'Het enige wat wij hier als gemeente hebben gedaan is aandacht geven en JCI en De Pantry, inderdaad, mijn complimenten! Ik ben ontzettend dankbaar dat dit gedaan is, want eigenlijk is het een beleid waar ik al in twee jaar aan werk (als wethouder). Ik zie hier bekende mensen van de bewoners-initiatiefgroepen, maar het valt, of staat met de mensen in Amstelveen. Als er goede initiatieven zijn, zoals ik die hier zie, dat is wat wij willen, dat de mensen in de buurt weten wat er speelt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Welzijn tijdens zijn toespraak


Mijn achtergrond is, dat ik 10 jaar lang het KinderKookKafé heb geleid en dat is, waar het om gaat. Elkaar opzoeken en praten, durven initiatief te nemen en gewoon een beetje voor elkaar zorgen nu en in de toekomst. Heel veel plezier vanavond, leer elkaar te kennen en doorschuiven! Ik ken het doorschuiven, toen ik een restaurant in de Jordaan had, want daar werd het voorgerecht en het hoofdgerecht in verschillende restaurants opgediend en dat wil ik een keer ook in Amstelveen doen!' Hij wenste alle aanwezigen een heel gezellige avond toe en natuurlijk ‘Smakelijk eten!’

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Eindelijk kan het diner beginnen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De spinaziesoep met zalm wordt goedgekeurd door de leden van JCI Amstelland


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

En ook aan deze tafel smaakt de soep goed


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

David Zuilhof helpt Yvette met het opscheppen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Het hoofdgerecht, de tagliatelle met Bolognese saus, vindt iedereen erg lekker


Hoewel JCI Amstelland afweek van haar principe, dat ze alleen bijeenkomsten organiseren voor jonge ondernemende mensen tot 40 jaar in de regio, kan gesteld worden dat de avond een groot succes was. Sinds maart 2011 runt Yvette van den Heuvel haar de Kookstudio en Lunchroom 'De Pantry' aan de Dorpsstraat. Tussen de middag kun je er een broodje eten, eventueel al vooraf op bestelling zodat je met lunchtijd meteen kunt beginnen, of afhalen. Daarnaast kun je er gezellig samen je eigen maaltijd koken en nuttigen, of leren hoe je een eenvoudige, maar toch lekkere en gezonde maaltijd bereidt.

De naam 'De Pantry' verwijst onmiskenbaar naar de luchtvaart, want boordkeukens van vliegtuigen worden zo genoemd. Eigenaresse Yvette blijkt dan ook 25 jaar stewardess geweest te zijn bij de KLM: 'Maar ik wilde ook altijd zelf iets beginnen,' zegt ze. 'Iets met koken, dat is echt een passie van mij'. Van haar gedachte om 3 dagen per week te koken als hobby, is niets van gekomen, want ze werkt nu 7 dagen per week in de kookstudio, zo druk is het met aanvragen.

JCI Amstelland is opgericht op 30 mei 1979 en de vereniging staat in het teken van ‘ambitieuze en maatschappelijk betrokken mensen’. Hun leden zitten niet stil en houden zich bezig met persoonlijke ontwikkeling, het opzetten van lokale acties met impact en ondernemerschap. In Nederland heeft JCI 2000 leden en 100 verenigingen, die ‘kamers’ (chambers) worden genoemd, actief.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De cohesie tussen de mensen wordt hier in eerste instantie door hun maag versterkt


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

In kookstudio 'De Pantry' in de Dorpsstraat gaat het verbindingsdiner van JCI Amstelland nog gewoon door
als wij het restaurant verlaten


JCI Amstelland heeft momenteel bijna 20 leden en staat open voor nieuwe enthousiaste leden, partners en sponsoren. De leden van JCI werken aan het ontwikkelen van hun netwerk door het organiseren van verschillende evenementen en zetten zich in voor een positieve verandering van de maatschappij door een bijdrage te leveren aan lokale projecten. Ze zien de tijd die zij in JCI investeren als tegenprestatie voor de energie die ze halen uit het actief zijn binnen.

De vereniging heeft als doel: Het bevorderen van contact tussen jonge ondernemende mensen tot 40 jaar in de regio Amstelland, welke regio wordt begrensd door de gemeenten Amstelveen, Ouder-Amstel en Uithoorn. Het stimuleren van ontwikkeling van persoonlijke capaciteiten en vaardigheden van deze jonge mensen door trainingen en zelfwerkzaamheid, waarbij het leveren van een positieve bijdrage aan de samenleving een belangrijk element vormt.

De samenkomst, die dus heel anders was van opzet, was een groot succes. Iedereen heeft heerlijk kunnen eten, gezellig met verschillende mensen kunnen praten en genoten van het samenzijn. En toen was het tijd om naar huis te gaan, de regen maakte niet uit, want het dorp zag er al feestelijk uit met de kerstverlichting en de gedachte aan de avond maakte, dat iedereen tevreden en voldaan thuiskwam.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Oude Dorp

Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS
Meer links