Bijgewerkt: 22 juli 2024

Herontwikkeling omgeving
rondom Winkelcentrum - 2015

Foto's -> Straatgezichten -> Westwijk West

Herontwikkeling omgevingrondom Winkelcentrum
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Eén van de laatste betonpalen wordt in de grond gestampt op 18 september 2015

'De wijk Westwijk breidt uit. Met het toevoegen van woningen in Westwijk Zuidwest en Zuidoost, ontstond er de behoefte aan uitbreiding van de detailhandel in het huidige winkelcentrum. Winkelcentrum Westwijk vormt een belangrijk onderdeel van het centrumgebied Westwijk, waar ook andere voorzieningen en functies deel van uitmaken. Het winkelcentrum ligt direct aan de hoofdontsluitingsweg Asserring, waardoor het zowel vanuit het noorden als vanuit het zuiden goed bereikbaar is. Het winkelcentrum is geopend in 1993, gelijktijdig met de oplevering van de wijk Westwijk. Het doel van de Herontwikkeling Westwijk Centrum is om een kwalitatieve uitbreiding van het winkelcentrum te realiseren in samenhang met de maatschappelijke voorzieningen en woningen in het centrumgebied. Daarnaast wordt een kwalitatieve verbetering van de buitenruimte voorgestaan, waarmee de leefbaarheid en sociale veiligheid in het centrumgebied wordt vergroot' -stond in een nota van de gemeente Amstelveen in 2008. Nu bijna 8 jaar na dato is het zo ver, dat de laatste betonpalen voor het nieuwe winkelcentrum door de aannemer in de grond werden gestampt. Als alles volgens plan verloopt, wordt in 2016 het nieuwe veel grotere winkelcentrum geopend.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Het wijkcentrum is ook helemaal gestript


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Op het bouwterrein is een enorme berg uitgegraven aarde en zand


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Geplande en al voltooide werk volgens het planbord


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Ferry van Groeningen, lid van de CDA-Amstelveen gemeenteraadsfractie en Edwin van der Waal raadslid van D66-Amstelveen waren ook aanwezig


Vrijdagmiddag 18 september 2015 om 15.00 uur werd het officiële startsein gegeven voor de herontwikkeling van winkelcentrum Westwijk in Amstelveen. Dit startsein werd gegeven door Maaike Veeningen (D66) wethouder Economische Zaken van de gemeente Amstelveen, tezamen met vertegenwoordigers van aannemer Van Zoelen, de ontwikkelaars WPM Development en Did Vastgoedontwikkeling, in opdracht van Delta Lloyd Vastgoed en de winkeliersvereniging.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Speciale Westwijk gebakjes liggen al klaar


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Buikspreker Bart Juwett met een van zijn 'slachtoffers'


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De act is erg humoristisch en iedereen valt om van het lachen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Er moest een vrouw bij komen om de act van de buikspreker nog leuker te maken


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Maaike Veeningen (D66) wethouder Economische Zaken spreekt de mensen toe


Maaike Veeningen: 'Het is hier een ontwikkeling en wij zien altijd een verschil. Het was erg mooi om te zien dat men eerst begon met de sloop en vervolgens met de aanleg van het wijkcentrum. Nu met het winkelcentrum en langzaam maar zeker komt de opening steeds dichterbij. Het heeft een poosje geduurd om dit alles tot stand te brengen, maar men is goed bezig en iedere keer gaan zij met grote sprongen vooruit. Ik wil alle betrokkenen voor bedanken, alle partijen waar onder Delta Lloyd, die hier aan de slag is gegaan, de aannemer, die heel veel werk heeft verricht en natuurlijk de bewoners, de winkeliers en de klankgroep niet te vergeten. Het verlies van klandizie tijdens de verbouwing is heel vervelend, maar straks staat hier een prachtige winkelcentrum. Helemaal vernieuwd, waar iedereen in onze nieuwste en grootste wijk volop van kan genieten. Ik wens jullie nog heel veel plezier met het programma en geniet er van!!' – aldus wethouder Veeningen.

Na een humoristisch intermezzo van buikspreker Bart Juwett in het kantoortje van Van Zoelen, met drankjes en kleine Westwijkgebakjes, liep iedereen naar het winkelcentrum, waar een podium was klaargezet. Daar sprak namens de projectontwikkelaar Delta Lloyd, de heer Ed Heijstel van DID Vastgoed en vervolgens Martin van Lambalgen van het aannemersbedrijf Van Zoelen, de aanwezigen toe. Aldaar werden de zelfgemaakte tekeningen onthuld door de scholieren van de basisschool 'De Westwijzer'. Bart Juwett toverde nog vier scharen tevoorschijn waarmee iedere bestuurder met een eigen schaar de papieren wegknipte, waardoor de overige tekeningen/logo’s zichtbaar werden. Toen mochten de kinderen speciale confettibuisjes laten ploffen en dat was het officiële startsignaal van het nieuwe winkelcentrum. Aansluitend waren er nog feestelijke activiteiten in het winkelcentrum, zoals een Meet & Greet met Bob de Bouwer waren er gratis drankjes en lekkernijen voor de bezoekers.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Ed Heijstel van DID Vastgoed tijdens zijn toespraak


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Martin van Lambalgen van het aannemersbedrijf Van Zoelen is de volgende spreker


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Het publiek volgt de act en de toespraken


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Buiten staan de 'bubbels' al klaar om feestelijk te proosten


Een compleet winkelcentrum dagelijks dichtbij voor de klant Winkelcentrum Westwijk wordt met circa 3.500 m² winkels en 20 huurwoningen uitgebreid. Westwijk wordt zo voorzien van een compleet, hedendaags en modern winkelcentrum met ruimte voor nieuwe formules, zoals de toevoeging van Deen als tweede supermarkt naast de Albert Heijn. Albert Heijn zal een grotere vestiging openen in het nieuwbouwgedeelte. Van de bestaande winkels is VakantieXperts reeds verhuisd naar de nieuwe locatie aan de Asserring. Ook de beautysalon verhuist naar deze locatie en de kapper komt aan de buitenrand naast de chinees met een grotere zaak. De bestaande winkelpassage wordt gemoderniseerd en doet straks mee in de kwaliteit van de nieuwbouw. Daarnaast wordt het openbaar gebied opgeknapt. Het plein krijgt een echte plein-functie. Herbergzaam, gezellig, met ruimte om te verblijven en een leuk terras. De gemeente Amstelveen realiseert ook een nieuw wijkcentrum. De werkzaamheden hiervoor zijn reeds in volle gang.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Op het hoogtepunt van de middag schieten de scholieren met hun confetti 'kanons'


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Veel mensen kwamen naar het winkelcentrum om deze heugelijke middag te vieren


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Ongeveer nog een jaar moeten de mensen in Westwijk wachten en dan is hun nieuwe winkelcentrum een feit


Foto Amstelveen
(Bron Winkelcentrum Westwijk - 2015)

Artist impressie van het nieuwe Westwijkplein


Verantwoordelijke partijen
Bouwbedrijf Van Zoelen uit Utrecht is de aannemer. Did Vastgoedontwikkeling uit Maarssen is, samen met WPM Development uit ’s-Hertogenbosch, gedelegeerd ontwikkelaar namens Delta Lloyd Vastgoed. WPM Winkelcentrummanagement is verantwoordelijk voor het beheer van het winkelcentrum. WPM Verhuur & Relocatie is verantwoordelijk voor de verhuur van de nieuwe winkelunits en is in gesprek met diverse potentiele ondernemers hiervoor. Buro van der Goes uit Hilversum is de architect van de uitbreiding/renovatie, Bureau Hoogeveen uit Amstelveen is de architect van de nieuwbouw.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Straatgezichten