Bijgewerkt: 14 april 2024

Roelof Venema en Triangel nu Brede School
Laan Rozenburg - 2015

Foto's -> Gebouwen -> Scholen

Roelof Venema en Triangel nu Brede School  Laan Rozenburg
(Foto Roelof Venemaschool - 2015)

Het hoofdgebouw van de Brede School Roelof Venema aan de Laan Rozenburg 17 in Amstelveen

De leerlingen van Brede School Roelof Venema en De Triangel zijn het schooljaar begonnen in een nieuwe omgeving. Het gebouw van De Triangel is compleet aangepast en vernieuwd, en Brede School Roelof Venema heeft een gloednieuw gebouw betrokken aan de Laan Rozenburg. In aanwezigheid van burgemeester Mirjam van ’t Veld is de school op maandag 17 augustus 2015 in alle vroegte feestelijk geopend.

“Onder de bouwtekeningen van onze nieuwe school heeft onze visie gelegen” aldus directeur Lida Koetsveld van Brede School Roelof Venema. “De ruimtes in het gebouw helpen kinderen om te ontdekken hoe zij in elkaar zitten en hoe zij leren”. De school heeft onder andere een atelier en een werkplaats. Er is een daktuin, waar de kinderen van ten minste één leerjaar gaan meemaken hoe groenten groeien en wanneer je kunt oogsten. Er is een grote gymzaal, en alle groepen krijgen een bibliotheek in de centrale hal. “Er is ook een locatie voor buitenschoolse opvang van KinderRijk geïntegreerd in ons gebouw. We zien de opvang eigenlijk als een verlengde schooldag. Waar kinderen de kans krijgen om iets te doen, waar ze echt goed in zijn, waar ze zichzelf in kwijt kunnen.”

Ook de Triangel startte het nieuwe schooljaar in een compleet vernieuwd en aangepast gebouw. Daarmee kwam er voorlopig een einde aan de tijdelijke huisvesting en verhuizingen, waar de school de afgelopen jaren mee te maken had. Directeur Guus Weezenbeek: “Als team hebben we de verhuizing geregeld tijdens de schoolvakantie. De leerlingen konden in alle rust aan het nieuwe schooljaar beginnen.”

Het gerenoveerde hoofdgebouw aan de Zeelandiahoeve was van origine geschikt voor drie scholen. “Een jaar of 10 geleden is het al aangepast voor gebruik door twee scholen. Nu is er een ingrijpende verbouwing geweest om van het gebouw één hele school te maken. Er zijn muren tussenuit gehaald, de plafonds zijn vernieuwd, de verlichting is vervangen, alle toiletten zijn vernieuwd, er is wi-fi in de hele school en de lokalen zijn aangepast aan de eisen van deze tijd – het is teveel om op te noemen. De komende tien jaar hoeft er niets meer aan dit gebouw te gebeuren!”


(Amstelveenweb.com - 2017)


Onderwijsgroep Amstelland, waar De Triangel en Brede School Roelof Venema onderdeel van zijn, heeft de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan de huisvesting van haar scholen. “Zowel, waar het gaat om capaciteit als om de kwaliteit van de schoolgebouwen” aldus bestuurder Jan Kotterer. “Het nieuwe gebouw van Brede School Roelof Venema is een groen, duurzaam gebouw voorzien van zonnepanelen. Met veel glas en lichtinval, flexibele wanden en een duidelijk hart in het centrum van de school. Ook het gerenoveerde gebouw van De Triangel blinkt uit in functionaliteit en kwaliteit. Beide scholen zijn het resultaat van een intensieve samenwerking en investering van schoolbestuur en gemeente. Hier gaan de kinderen een heel mooie onderwijstijd beleven!”.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen