Bijgewerkt: 24 april 2024

Expositie geopend door Anne Leegstra - 2015

Foto's -> Natuur -> Elsenhove Speelboerderij

Expositie geopend door Anne Leegstra
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Anne heeft Tries verzocht zijn mooie 'Corneille' stropdas om te doen, voordat hij met zijn openingsspeech begint

De expositie Kunstparels van de Vereniging Amstelland Kunst (AVK) werd op zaterdag 15 augustus 2015 in de buitenlucht voor het huisje Elsenhove, geopend door kunstenaar Anne Leegstra, kunstschilder. Hij runt samen met zijn echtgenote Lidy Leegstra Potterie-Galerie ‘het Oude Dorp’. De opening trok tientallen mensen naar het pop-up kunsthuis op Speelboerderij Elsenhove, alhoewel er meer mensen werden verwacht.

Karina welkom
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Karina Tan, voorzitter van de AVK, heet iedereen welkom


Bezoekers kunstparels
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Enkele bezoekers van de expositie Kunstparels luisteren naar de verhalen


Misschien dat het mooie weer de mensen naar andere activiteiten had gelokt en dat is jammer, want juist bij zo’n opening ontmoet je ook de kunstenaars zelf en kunt hun vragen stellen over hun werken. Nu deed Anne dat voor de aanwezigen. Hij meldde de gasten dat hij zeer vereerd was met de uitnodiging om deze tentoonstelling te openen en dat hij natuurlijk heel lang zelf aan het woord kon blijven. Maar, zo zei hij, het is veel interessanter als elke exposerende kunstenaar zelf wat vertelt. Nadat hij zelf iets over een werk had gezegd, haalde Anne de betreffende kunstenaar naar voren en stelde een vraag over hun kunstwerk. Dat maakte de opening aantrekkelijk en ook interessant.Op de video kunt u de kunstwerken bekijken. Het is echter veel beter als u zelf naar Elsenhove gaat en de kunst de tijd geeft om op u in te werken.Karina Tan, voorzitter van de Vereniging Amstelland Kunst en Tries Smilde , keramiste verzorgden namens de kunstenaars de opening. De dochters van Tries waren druk in de weer met hapjes en drankjes, wat hun goed afging.

Dochters Tries
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De dochters van Tries hebben lekkere hapjes gemaakt


Na de opening gingen alle aanwezigen het gebouwtje binnen om de kunstwerken te bewonderen. De getoonde werken bestaan uit fotografie, schilderijen, keramiek en sculpturen en zijn te bezichtigen van 14 tot en met 30 augustus 2015 op vrijdagen, zaterdagen en zondagen. De entree is gratis.

Leeflang
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Sylvia Leeflang geeft uitleg over haar serie kunstwerken


De deelnemende kunstenaars zijn:
Pete Purnell, Paul Klimecki, Dorrit Klomp, Sylvia Leeflang, Wiepko Terpstra, Tries Smilde en Sansia.
Openingstijden expositie: vrijdag en zaterdag van 10-17 uur en zondag van 14-17 uur. Adres: Speelboerderij Elsenhove, Bankrasweg 1, Amstelveen. Voor openingstijden en routebeschrijving kijk op de website van: Elsenhove.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Natuur