Bijgewerkt: 27 februari 2024

Boek over Maarse & Kroon - 2015

Foto's -> Vervoer -> Busonderneming
Maarse & Kroon - 2


Boek over Maarse & Kroon
(Bron Wim Vink - 2015)

De boekomslag van het boek over Maarse & Kroon

Heeft u vroeger wel eens met een bus van Maarse & Kroon meegereden? Naar uw werk, met de voetbalclub, naar het zwembad, of op schoolreisje? Of bent u zelf chauffeur op deze bussen geweest, of deed u ander werk bij dit bedrijf? Samen met Frank van den Boogert en Kees van der Zwaard is Wim Vink bezig een fotoboek over Maarse & Kroon samen te stellen. Het concept is inmiddels klaar en de laatste puntjes worden nu op de i gezet. Zo zijn er ondertussen al gesprekken geweest met een mogelijke uitgever. Bereidheid is er voldoende, maar het “kantelpunt” is uiteraard een sluitend financieel plaatje. De Autobus Documentatie Vereniging heeft zich al bereid verklaard een startkapitaal beschikbaar te stellen om het project kans van slagen te geven.

In het boek zult u een beperkt aantal foto’s vinden van de periode voor de Tweede Wereldoorlog, want de nadruk ligt op het tijdvak van daarna tot en met einde van het bedrijf in 1973. Aansluitend zijn er foto’s opgenomen van voormalige M&K-bussen bij het fusiebedrijf Centraal Nederland. Ook zult u afbeeldingen aantreffen van bedrijven die tweedehands M&K autobussen hebben ingezet.

Nu zijn we op het punt gekomen om de daadwerkelijke interesse voor het fotoboek van ruim 100 pagina’s met zowel zwart/wit opnamen als kleurenfoto’s te peilen. De aanschafprijs zal tussen de 15 en de 20 euro komen te liggen. Als publicatiedatum mikken we op eind 2015. Als u belangstelling voor dit fotoboek hebt, ontvangen de samenstellers graag een e-mail van u hebben met een toezegging, dat u een exemplaar wilt afnemen. Uw belangstelling zien we graag tegemoet op e-mailadres: cwvink@gmail.com Graag  uw naam, volledig adres en aantal gewenste exemplaren vermelden. Over het vervolg van deze actie zullen we u natuurlijk op de hoogte houden. (NB. deze aankondiging zal in meerdere media worden geplaatst; gelieve daarom maar 1x te reageren.)

Maarse & Kroon?
N.V. Autobusonderneming Maarse & Kroon (MK), eerst gevestigd te Leimuiden en vanaf 1933 in Aalsmeer, was een Nederlands autobusbedrijf, dat van 1923 tot 1973 streekvervoer exploiteerde in delen van de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Vervoer