Bijgewerkt: 14 april 2024

Ouderkerkerlaan
Nieuw fietspaaltje - 2015

Foto's -> Straatgezichten -> Ouderkerkerlaan

OuderkerkerlaanNieuw fietspaaltje
(Foto Gemeente Amstelveen - 2015)

Jeroen Brandes (PvdA) Wethouder Verkeer met medewerkers van de gemeente, afgevaardigden van de Stadsregio en het Landelijke Fietsberaad bij het nieuwe fietspaaltje aan de Ouderkerkerlaan - kruising Keizer Karelweg

Elk jaar raken duizenden fietsers gewond bij een enkelzijdig fietsongeval. In veel gevallen veroorzaakt door infrastructurele oorzaken zoals een slecht wegdek of een fietspaal waar iemand tegenaan gereden is. De gemeente Amstelveen wil dit soort fietsongevallen zoveel mogelijk voorkomen. Daarom worden zoveel mogelijk fietspalen gebruikt die beter zichtbaar zijn en waar men bij een aanrijding minder letsel aan over zal houden, doordat de palen van kunststof zijn gemaakt.

Daarnaast is Amstelveen de eerste gemeente in Nederland die gebruik maakt van een speciaal ontworpen ribbelmarkering. De komende jaren zal ook veel tijd en energie worden gestoken in het verbeteren van de fietspaden. Waar dat kan en waar dat nodig is, worden ze verbreed en bij voorkeur voorzien van een gesloten verharding zoals asfalt, of beton.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Straatgezichten