Bijgewerkt: 24 april 2024

Serious Kerst - 2014

Foto's -> Oude Dorp -> Diverse Gebeurtenissen

Serious Kerst
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Het Dorpsplein van Amstelveen is nogal uitgestorven om 15 uur 40, maar daar zou spoedig verandering in komen

De burgemeester van Amstelveen, drs. Mirjam van 't Veld en wethouder Jeroen Brandes, openden op vrijdag 19 december 2014 om 16 uur op het Dorpsplein van Amstelveen de actie 'Serious Kerst', een supportactie van RTV-Amstelveen voor 3FM Serious Request 2014 en roept alle Amstelveners op om in actie te komen en geld in te zamelen voor het 3FM Serious Request doel van dit jaar: 'Hands off our girls'. Op het Dorpsplein in Amstelveen staat tot in de middag van 24 december 2014 een eigen Glazen Huis, van waaruit non-stop radio-uitzendingen worden gemaakt met gastpresentatoren en live optredens. De burgemeester en Jeroen draaiden in het eerste uur van de marathonuitzending hun favoriete platen. Later op de dag kwamen ook Esther Veenboer (fractievoorzitter van PvdA-Amstelveen) en Anne-Mieke van der Vet (raadslid van D66-Amstelveen) die vertelden over hun ambitie om het Glazen Huis van 3FM Serious Request naar Amstelveen te halen. Wesly Bronkhorst en Eric Olij kwamen live optreden en ook tv-persoonlijkheid én Amstelvener Frits Barend kwam in de avond langs om Serious Kerst te steunen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Gelukkig zijn er al de eerste glühwijn liefhebbers aangekomen en nemen slokjes met veel plezier van het warme zoete drankje, aangemaakt met kaneel, kruidnagel, steranijs


Op het programma voor de komende dagen staan ook bekende en minder bekende Amstelveners. Van landelijke beroemdheden tot lokale helden, van muzikanten tot politici, van ondernemers tot kunstenaars: Humberto Tan, Uri Coronel, Bert van Oostveen, Dries Roelvink, Meindert Schut en nog vele anderen. Iedere dag is een aantal uren live radio te horen door het publiek. Er komen bijzondere gastpresentatoren, live optredens en er is entertainment voor jong en oud. Voor glühwein, warme chocomel en warme happen kan men terecht in de winterbar op het Dorpsplein. Serious Kerst is tot stand gekomen dankzij medewerking van de gemeente Amstelveen, het Rode Kruis en vele sponsors en vrijwilligers.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Programmamaker Ton Maas en zijn assistent zijn bezig met het programma te beginnen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Herbert Raat, VVD wethouder (midden) was uiteraard ook aanwezig


Donaties kunnen gebracht worden naar het Glazen Huis op het Dorpsplein. Op het Dorpsplein en via seriouskerst@amstelveen.nl  kunnen voor € 5 plaatjes worden aangevraagd voor de radio-uitzending. Donaties gaan 100% naar het Rode Kruis voor ‘Hands off our girls’. Op 24 december worden alle donaties van heel Amstelveen aangeboden in het Glazen Huis van Serious Request in Haarlem.

3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor meisjes en vrouwen in conflictgebieden die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Een stille ramp die miljoenen vrouwen treft en beschadigt. De DJ’s in het Glazen Huis willen deze vrouwen een stem geven en zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen. De drie DJ’s in het Glazen Huis, dat voor editie 2014 in Haarlem staat, gaan van 18 december tot en met 24 december alles doen om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Na een korte opwarming in het Museum Jan van der Togt, nemen Mirjam van 't Veld, burgemeester van Amstelveen en Jeroen Brandes PvdA wethouder plaats in het Amstelveense Glazen Huis


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Burgemeester Van 't Veld: 'Het is geweldig, ik heb enorm naar mijn zin, omdat hier allemaal mooie dingen gaan gebeuren'. Daarna draaide haar eerste lievelingsnummer van de alternatieve rockgroep Snow Patrol: 'Just Say Yes'Als lokaal station houdt RTVA de inwoners van Amstelveen via radio, tv en internet op de hoogte van het nieuws en de gebeurtenissen uit de gemeente. RTVA heeft de ambitie om in de nabije toekomst in geheel Amstelland meer mensen van nieuws te voorzien. RTVA weet wat er gebeurt. RTV Amstelveen zendt televisie uit via Ziggo kanaal 42. Dagelijks is er het RTVA Nieuws met actueel nieuws en lokale informatie uit Amstelveen. Op de radio zendt RTVA 24/7 uit op 107.2 FM, via Ziggo radio kanaal 782 en via de live-stream op rtvamstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Het Dorpsplein is al aardig volgelopen met mensen die naar de actie van de burgemeester in het Glazen Huis kijken en luisteren


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Mirjam van 't Veld en Jeroen Brandes wensen de organisatoren van de Serieus Kerst Amstelveen veel succes!


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De vrijwilligers van het Museum Jan van der Togt kijken vanuit de warme zaal door het raam naar de gebeurtenissen op het koude Dorpsplein


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De sfeer en de mensen op het Dorpsplein beginnen op te warmen en iedereen geniet van de muziek, de glühwijn en de koude, maar mooie winteravond


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Gelukkig waren er ook jongeren op het plein


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De Dorpskerk verdwijnt langzamerhand in de donker, maar in het Amstelveense Glazen Huis gaat het radiowerk gewoon door. Op de radio zendt RTV-Amstelveen 24/7 uit op 107.2 FM, via Ziggo radio kanaal 782


Cabaretier Samba Schutte en Dries Roelvink te gast bij Serious Kerst Amstelveen
Op het programma van Serious Kerst van zaterdag 20 december 2014 staan diverse winterse attracties en bijzondere gastoptredens. Cabaretier Samba Schutte, schrijfster Bernice Berkleef, fractievoorzitter Jacqueline Koops van de ChristenUnie-Amstelveen, kunstenaar Jan Verschoor en zanger Dries Roelvink zijn voorbeelden van gasten, die langskomen in het Glazen Huis op het Dorpsplein in Amstelveen. Tevens is er een levende Kerststal en is de winterbar vandaag geopend van 14 tot 18 uur.
Een greep uit het programma van 20 december: 13.00: Bernice Berkleef, schrijfster
14.00: Jacqueline Koops, fractievoorzitter ChristenUnie-Amstelveen
15.00: Dirk Annokkeé, kunstenaar
16.00: Samba Schutte, cabaretier
17.00: Darshan van Egmond, directeur Ondernemersvereniging Amstelveen
18.00: Hans Steenvoorden, voorzitter Stadsdorp Elsrijk
19.00: Jan Verschoor, kunstenaar
20.00: Rob Ellermeijer, raadslid VVD.

Om 17.00 uur treedt Dries Roelvink op, op het podium naast het Glazen Huis. Op het Dorpsplein is vandaag een levende Kerststal en zijn er allerlei winterse attracties, zoals sneeuwballen vangen, ijspegels vangen en een ski simulator battle. Voor de komende dagen op het programma staan ook bekende en minder bekende Amstelveners. Van landelijke beroemdheden tot lokale helden, van muzikanten tot politici, van ondernemers tot kunstenaars: Humberto Tan, Uri Coronel, Bert van Oostveen, Meindert Schut en nog vele anderen.

Eindopbrengst Serious Kerst
Bron: Conchita Willems

Amstelveen kwam van 19 t/m 24 december 2014 in actie voor Serious Request vanuit een eigen Glazen Huis in het Oude Dorp met 116 uur live radio door RTV Amstelveen. Met gastpresentatoren, optredens, een winterbar en entertainment voor jong en oud.

Foto Amstelveen
(Foto Conchita Willems - 2014)

De eindopbrengst van Serious Kerst Amstelveen 2014 wordt bekend gemaakt door mevrouw Tarja Braam, penningmeeester van de Stichting RTVA in het Glazen Huis in het Oude Dorp: 14.208,50 euro.
Later werd bekend, dat de opbrengst toch hoger was: 15.047 euro!


Presentator Humberto Tan was vroeg wakker en kwam wat vroeger dan gepland. Hij bleef tot 10:25 uur en maakte de tussenstand op woensdag 24 december 2014 van Serious Kerst Amstelveen bekend. Het was een indrukwekkende Amstelveense prestatie tijdens de Serious Kerst Amstelveen 2014. Het Rode Kruis busje rijdt naar Haarlem met de eindopbrengst van € 15.047 !!!!! Blijdschap bij de RTV-Amstelveen crew en de vrijwilligers.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Oude Dorp