Bijgewerkt: 25 juli 2024

Roeien op het Stadsplein - 2014

Foto's -> Gebeurtenissen -> Stadshart

Roeien op het Stadsplein
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Peter Bot krijgt steeds meer zin in het roeien. Naast hem roeit Midas

Op donderdag 28 augustus 2014 ontving Arjenne Bastiaansen de Amstelveense Peter Bot, wethouder van onder meer Sport (BBA), op het Stadsplein van Amstelveen in verband met het WK roeien op de Bosbaan. Arjenne is coördinator marketingcommunicatie bij TOPdesk, lid van de organisatie Ekiden Business Run en Hoofd Events WK Roeien, dat deze week op de Bosbaan plaatsvindt. Op het Stadsplein was daarom een virtuele Bosbaan geïnstalleerd, waar wethouder Bot zich wilde en moest bewijzen. Hij roeide met volle kracht tegen zijn eerste tegenstander, de ongeveer 10-jarige Midas. Later roeide hij een wedstrijd tegen Marjolein, de moeder van de jongen en gelukkig eindigde Bot op de eerste plaats. Want als wethouder van sport, wil je toch wel laten zien, dat je er zelf ook wat van kunt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De 'Aegon Celebrate Rowing Tour' vrachtwagen wacht op de roeiers op het Stadsplein, maar er kwamen erg weinig mensen naar de apparaten


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Arjenne Bastiaansen, Hoofd Events WK Roeien ontvangt Peter Bot, wethouder Sport op het Stadsplein


Tijdens het WK roeien is het mogelijk om op zaterdag 30 augustus in het Stadshart nog zelf het roeien uit te proberen op de roeimachine in en naast de ‘Aegon Celebrate Rowing Tour’ vrachtwagen. Er kan geroeid worden over 250 meter tegen de persoon die naast u zit. Op het tv-scherm ziet u direct, hoe snel u bent op de virtuele race over de Bosbaan.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Marjolein's tegenstander is haar eigen zoon, Midas


Het WK Roeien (24-31 augustus 2014) is het belangrijkste roei-evenement van het jaar. Beleef naast het roeien op het Stadsplein ook de feestelijke en sportieve sfeer langs de Bosbaan en kom de Nederlandse roeiers aanmoedigen. Voor eigen publiek doet het sterke Nederlandse team mee om de medailles. Plan een gezellig uitje met vrienden, of met de hele familie en kom genieten van mooie sport, muziek en lekker eten. Het WK is een evenement voor alle leeftijden, voor roeiers en niet-roeiers.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De uitslag van de roeiwedstrijd is direct af te lezen op het scherm


Ook kinderen hebben een onvergetelijke dag, met leuke activiteiten voor de sportievelingen en attracties voor de allerkleinsten. De finales zijn vanaf donderdag tot en met zondag. Er zijn maar liefst 27 gouden medailles te verdelen. De 7de editie van de Wereldkampioenschappen roeien werd 37 jaar geleden in 1977 gehouden op de Bosbaan.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen