Bijgewerkt: 24 april 2024

Openlucht Jazz festival - 2014

Foto's -> Oude Dorp -> Jazz optredens en Dorpsplein festivals

Openlucht Jazz festival
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Het is enorm druk in het Oude Dorp van Amstelveen

Wat niemand voor mogelijk heeft gehouden is gebeurd op zondagmiddag 24 augustus 2014 een heus openlucht jazzfestival in het Oude Dorp van Amstelveen. Zowel lokale muzikanten, bands en gezelschappen, als lokale ondernemers droegen met veel plezier hun steentje bij om Jazz in het Dorp tot een succes te maken. Zo deden bijna alle horecazaken in het Oude Dorp mee en plaatsten die dag een buitenterras en vaak ook een buitenbar. Van The WineKitchen tot Buenos Aires, op de hele Dorpsstraat en Stationsstraat konden de bezoekers lekkere hapjes en drankjes kopen, heel slim met vooraf gekochte bonnetjes. Ook ondersteunden Amstelveense bedrijven de optredens. BMW Van Poelgeest, Co van der Horst, Albert Heijn vd Linden, MyBrand en Van Kerkwijk sponsoren allemaal één van de vijf podia, en ook andere bedrijven gaven financiële ondersteuning. Zonder de steun van al die bedrijven en een financiële garantsstelling van de gemeente Amstelveen was het evenement niet gelukt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

File in de kruising van de Station- en de Dorpsstraat


Duizenden bezoekers kwamen naar de smalle straten en pleintjes van het Oude Dorp van Amstelveen en het was een ware happening. Dat is alleen gebruikelijk tijdens de Koninginnedag en tegenwoordig op de Koningsdag, dat mensen massaal een kunstmatige file creëren in de anders zo rustige oudste wijk van Amstelveen. Het organisatieteam met Pim Mager, Wouter Nieuwenhuizen, Joop Siemers, Remco Snoek, oud-politicus Sander Mager, Geertje Visser en Sera Schutijser haalden alles uit de kast om dit eerste jazzfestival een succes te kunnen maken en het is inderdaad gelukt. De weergoden zorgden voor een aangename droge en warme dag, tussen de vreselijke regenfronten van de afgelopen week en dat droeg ook bij aan het succes van het festival.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Het Jazzycheck trio speelt in de Stationsstraat


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Theo Konijnenberg (m), eigenaar van het Wapen van Amstelveen, het nieuwste café van het Oude Dorp met medewerkers, bedienen de klanten op het terras


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Voor kookstudio De Pantry in de Dorpsstraat is het ook ontzettend druk, want er was een leuke pizzabaktafel
ingericht voor de kinderen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De kookles voor kinderen van kookstudio De Pantry is een groot succes


Er waren al een paar jaar verschillende pogingen geweest om in verschillende restaurants optredens van jazzmusici te organiseren, mede te danken aan ondernemer Henk Brinkman. Helaas moest men op een gegeven moment het Jazz Podium Amstelveen stoppen, omdat er geen sponsoren waren die de musici wilden betalen. De restauranthouders waren ook niet erg enthousiast, want sommige jazzmusici speelden te luid in de meestal krappe zalen, wat niet iedereen kon waarderen tijdens een zogenaamd rustig diner.(Videofilmpje: Bron Onbekend - 2014)


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Sommigen hebben al genoeg van het kabaal en de drukte


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Tafels op de straten van het Oude Dorp, het is nog nooit vertoond, maar het is ongelofelijk gezellig


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Onverwachte ontmoeting in de Dorpsstraat. Koos Hagen, voormalig stadsdichter van Amstelveen in gesprek met Hetty Tjalkens, oud-directeur van de Kunstuitleen Amstelveen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Tussendoor draait DJ Pierre de la Mer jazzy platen in een tent


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Het Diederik Ruisch kwintet speelt op het podium


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Het is heel levendig op het Dorpsplein, voor het Museum Jan van der Togt


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Herbert Raat, (VVD) wethouder van onder andere Handhaving gaf een interview aan de lokale radiozender in de geïmproviseerde studio van het museum Jan van der Togt. Hij vertelde: 'Jazz in het Dorp is, wat mij betreft, een begin van een nieuwe Amstelveense traditie, groot compliment voor de organisatie en ondernemers die zo'n prachtig feest in korte tijd geregeld hebben. En wat is Amstelveen toch een fantastische gemeente, waar een evenement als dit gehouden kan worden met alleen maar gezelligheid en geen enkele wanklank' -aldus de wethouder


In het verleden kwamen de meeste restaurantbezoekers gewoon eten en kregen een zeer luid spelende band te horen, wat bij sommige bezoekers naar de aftocht leidde. Maar tijdens dit openlucht jazzfestival is het een andere manier om je publiek te benaderen. Gelukkig kregen de organisatoren genoeg gelden van de sponsoren om het openlucht jazzfestival op hoog niveau te organiseren en het pad is al geëffend om aan het tweede festival in 2015 te denken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Het eerste 'Jazz in het Dorp' evenement is zeer succesvol gebleken, dus de redactie van Amstelveenweb zal zeker ook het volgende Jazz evenement bijwonen!


De optredende zangers en musici waren: J4A met de groovy en Latin klanken, samen met Amstelveense zangeres Sylvia Blom. Liv Webbers/Placid Notes kwartet van vier jonge muzikanten. Zangeres Lilian, de Amstelveense DJ Pierre de la Mer, Het Bordeaux Quartet, jazz/blues/soul band De Looters, Combo Fons Hertog, Nod Now! een smooth soulful jazz funk collective, Jazzycheck trio, een informeel trio bestaande uit Amstelveense muzikanten met Chiel Hessel en zangeres Elsie Nouve begeleid door Bastiaan Mulder. Dos Locos een jong accordeon duo uit Amstelveen trad ook op en het Diederik Ruisch kwintet, jazzformatie TurnAround, de Amstelveense zanger Gino van Groeningen, Ritmundo swingende afro latin music, Bluestone, SuperTrio, Taek, Blank & Frank en Katelijne van Otterloo.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Oude Dorp