Bijgewerkt: 17 april 2024

Frans Polman - 2014

Foto's -> Musea -> Museum Jan van der Togt

Frans Polman
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Frans Polman naast zijn blauwe sculptuur

Van 4 juni tot en met 13 juli 2014 is in Museum Jan van der Togt in Amstelveen het werk te zien van Frans Polman (1971). Deze beeldend kunstenaar uit Apeldoorn houdt zich vooral bezig met het maken van schilderijen en (grote) objecten, waarbij zijn voorkeur uitgaat naar het werken met natuurlijke materialen, zoals hout, staal en brons. De expositie is geopend op zondagmiddag 15 juni 2014 door Karin Bisschop, creatief directeur van woonwinkel Co van de Horst.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Jan Verschoor, directeur van het Museum Jan van der Togt verwelkomt alle aanwezigen


Frans Polman (1971) is beeldend kunstenaar. Frans is een optimist in elke vezel van zijn wezen en zijn positieve manier van denken bepaalt zijn manier van werken. Frans woont en werkt in Apeldoorn, Nederland - de stad, waar hij is geboren en getogen; de plaats, waar hij terugkeerde na zijn vele reizen.

Landscape Art
Frans Polman gaat ook grotere werken niet uit de weg. Hij laat zich hierin leiden door het gebruik van het materiaal en de ruimte waarin heb object geplaats gaat worden. Zo maakte hij onlangs een vijf meter hoog landschap sculptuur, vervaardigd van massief acacia hout. Met het sculptuur geeft hij een reflectie van het landschap op een eigentijdse en abstracte manier, waarbij  gewerkt wordt met duurzame natuurlijke materialen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Karin Bisschop, creatief directeur van woonwinkel Co van de Horst naast Frans Polman


Het is belangrijk voor Frans, dat hij zich altijd ontwikkelt als kunstenaar. Hij doet dit door middel van voortdurende experimenten in 2 en 3 dimensies met verschillende materialen, het gebruik van kleur en variëren van de grootte van zijn werk. Het werk van Frans Polman wordt vaak omschreven als lyrisch abstract. Zijn kunstwerk is gemaakt met behulp van een groot aantal materialen en structuren, het weergeven van lagen van geschoolde complexiteit.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Frans Polman: Gepolychromeerd hout - sculptuur


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Frans Polman: Zonder titel - gemengde techniek op doek


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Frans Polman: Spijkerbed - sculptuur


Een oppervlakte, een textuur, is een essentieel element voor Frans. Het werk van Frans Polman is zowel inspirerend als uniek. Gelijktijdig met deze expositie is er t/m 30 augustus 2014 het werk van Frans Polman te zien in sterrenrestaurant al een deel van de collectie van Frans Polman ook te zien zijn in sterrenrestaurant 'La Rive' van Intercontinental Amstel Amsterdam. Adres:  Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, Amstelveen.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Musea