Bijgewerkt: 23 juli 2024

Gezondheidscentrum
Keizer Karelpark - 2012

Foto's -> Gebouwen -> Gezondheidscentra

Gezondheidscentrum Keizer Karelpark
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De medewerkers van het Gezondheidscentrum Keizer Karelpark. Vlnr.: Carla Braat, Willemijn Langkamp, Anita Zut, Bea Selman, Fenna Hofman, Truus Hazenbosch, Karin ter Voort, Jacqueline Goldewijk, Ybelle Boorsma, Kat Logtenberg, Tessie Klementisch en Heleen Vrolijk

De start van de officiële bouw aan de Lindenlaan en Olmenlaan, het project 'Lindepark', vond plaats op woensdag 11 juli 2012. Wooncorporatie Eigen Haard wilde midden in de Amstelveense wijk Keizer Karelpark, het project Olmenlaan en Lindenlaan verwezenlijken.

lindepark Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De bouwlocatie van het Lindepark, op de hoek van de Lindenlaan-Olmenlaan in Amstelveen


In het complex komen 71 sociale huurappartementen, 38 koopappartementen en 11 koopwoningen, een Thuishuis woning, een kinderdagverblijf en een parkeergarage. Tevens komt er gezondheidscentrum met diverse disciplines. Het Gezondheidscentrum draagt de naam GC Keizer Karelpark waarin worden ondergebracht: huisartsen, psychologen, psychiater, logopedie, Mensendieck, thuizorg en laboratorium MDC Amstelland.

lindepark Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De huisartsen en fysiotherapeuten waren tijdens het slaan van de eerste paal ook aanwezig. Hier op de foto mw Ybelle Boorsma fysiotherapeut van de praktijk Sleedoorn en mw drs F. Hofman huisarts, in gesprek. Voor hen is het nieuwe gezondheidscentrum een welkome uitkomst vanwege jarenlange ruimteproblemen


lindepark Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Vlnr.: doktersassistente Veronique Petersen en mw drs K.M. Logtenberg-Kohnstamm in gesprek voor de opening


lindepark Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Het Gezondheidscentrum in de plint van het gebouw is klaar
Gezondheidscentrum Keizer Karelpark.

Na een jarenlange en intesieve voorbereiding, hebben wij begin april de deuren van ons centrum aan het Lindepark 2 c t/m k kunnen openen. Samen staan we voor u klaar om gezondheidszorg op maat te leveren. Wij zelf zijn heel erg tevreden over het resultaat. U hopelijk ook!

Op vrijdag 23 mei werd het centrum officieel geopend en op zaterdag 24 mei vond de open dag plaats en kon iedereen het nieuwe centrum bezichtigen.

De volgende diensten vindt u in Gezondheidscenrum Keizer Karelpark
-  Huisartsenpraktijk Hofman en Logtenberg.
-  Fysiotherapiepraktijk Sleedoorn
-  Psychologenpraktijk Drs. C.E. Braat
-  Psychiaterpraktijk: Geron Top , voor ouderen en systeem/relatietherapeut
-  Logopediepraktijk Keizer Karelpark
-  Oefentherapie Mensendieck Willemijn Langkamp
-  Diëtistenpraktijk Renate de Schaap
-  Medisch Diagnostisch centrum
-  Thuiszorg Brentano
-  Vita Welzijn

Iedere praktijk stelt zich persoonlijk voor:

Huisartsenpraktijk Hofman en Logtenberg
Ons team bestaat uit de huisartsen F. Hofman en K.M. Logtenberg, assistenten José  Amouyal en Véronique Petersen, en praktijkondersteuners Greta Boetekees en Eugénie Verlaan. Samen streven wij er naar onze patiënten persoonlijke en kwalitatief goede huisartsenzorg op maat te bieden. Wij werken daarbij in principe volgens NHG richtlijnen. Vanaf september 2014 zijn wij verbonden aan de huisartsopleiding van het AMC en behoort ook een huisarts in opleiding tot ons team.
De praktijk is aangesloten bij de huisartsenpost Amstelveen, en bij Amstelland ZorggroepBV voor het leveren van chronische zorg ( diabetes zorg, preventie van hart-  en vaatziekten).
Voor meer details zie de website : Gezondheidscentrum Keizer Karelpark

Fysiotherapie praktijk Sleedoorn
Na 22 jaar Sleedoornlaan en Vuurdoornlaan werken wij nu samen onder 1 dak van onze nieuwe, ruime praktijk. In onze nieuwe praktijk hebben wij naast ruime en lichte behandelkamers ook een grote oefenzaal tot onze beschikking. Door de ruimte en de apparatuur is ons aanbod en onze mogelijkheden voor therapie en training enorm toegenomen. Ook werken wij bij patiënten aan huis, als uw komst naar onze praktijk niet haalbaar is.

Fysiotherapiepraktijk Sleedoorn heeft verschillende behandelingspecialisaties en  een team ervaren collega’s in huis. Naast de reguliere therapieën hebben we ook  de volgende specialisaties:

 • manuele therapie: Voor klachten die het beste verholpen kunnen worden door manuele therapie wordt u meestal behandeld door Jacqueline Goldewijk. Zij heeft veel expertise en ervaring op het gebied van speciale rug- en gewrichtsklachten. Er zijn meerdere therapeuten gespecialiseerd op dit gebied binnen onze praktijk.
 • psycho-somatische fysiotherapie waarbij ruime aandacht is voor fysieke klachten die kunnen ontstaan als je niet goed in je vel zit. Ybelle Boorsma is de meest gespecialiseerde collega in het team voor het behandelen van klachten die samenhangen met stress, zoals hoofdpijn, hyperventilatie, onverklaarbare klachten en spannings- /angst klachten is . Met o.a. haar yoga achtergrond beschikt zij over verschillende benaderingen en individuele insteek per hulpvraag.
  Voor deze categorie patiënten is het heel fijn dat er een psychiater en psychologe in    ons centrum werkzaam zijn, waarbij eventueel ondersteuning gezocht kan worden.
 • Kinderfysiotherapie, ? Kinderfysiotherapie, het team kindertherapeuten onder leiding van Bea Selman biedt gespecialiseerde fysiotherapeutische zorg aan kinderen. Kinderen van alle leeftijden, van baby tot tieners, worden op kindvriendelijke en stimulerende wijze samen met de ouders begeleid. Alle vormen van behandeling, van zeer complexe zorg tot de dagelijkse ?huis-, tuin- en keukenklachten?, krijgen bij ons de volle aandacht. Tevens is de samenwerking met een orthopedagoge en kinderpsychologe in ons pand is hierbij heel doelmatig.

  Voor meer details zie de website : Gezondheidscentrum Keizer Karelpark

  Psychologenpraktijk Drs. C.E. Braat
  Drs. C.E. Braat: “Als gekwalificeerd eerstelijnspsycholoog, gezondheidszorgpsycholoog en registerpsycholoog ben ik gespecialiseerd in kortdurende behandelingen van psychische problemen. Ik richt mij met name op volwassenen [vanaf 16 jaar] en werk kortdurend, praktisch en klachtgericht. 
  In 1988 ben ik afgestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam in de richting klinische psychologie. Vanaf 1991 ben ik werkzaam als eerstelijnspsycholoog en sinds 1994 zelfstandig gevestigd in Amstelveen“.
  U kunt bij mij terecht als u last heeft van bijvoorbeeld:

  •  angsten
  •  depressie, somberheid
  •  overspannenheid, burnout
  •  werk- en studieproblemen, werkloosheid
  •  verwerkingsproblemen door ziekte of verlies van een naaste
  •  relatieproblemen
  •  lichamelijke klachten waarvoor geen direct medische oorzaak is
  •  dwanggedachten en -handelingen
  •  problemen met vriendschappen
  •  seksuele problemen
  •  opvoedingsproblemen
  •  levensfase problematiek
  •  traumatische ervaringen
  •  assertiviteit, verlegenheid

  De volgende therapievormen kunnen (al dan niet in combinatie) plaatsvinden:

  • Cognitieve gedragstherapie
  • Oplossingsgerichte therapie
  • Inzichtgevende therapie
  • Psycho-educatie
  • Systeemtherapie
  • EMDR

  Mijn praktijk behoort tot de wet: Basis Geestelijke Gezondheidszorg [BGGZ]
  Voor meer details zie de website : Gezondheidscentrum Keizer Karelpark

  GeronTop, Praktijk voor Psychiatrie, voor ouderen en systeem/relatie Drs. A.F.B. Zut: “Ik wil me graag aan u voorstellen. Ik ben Anita Zut, sinds 14 april 2014 gevestigd als ouderenpsychiater en systeem/relatietherapeut in mijn praktijk GeronTop in het gezondheidscentrum Keizer Karelpark. Daarvoor hield ik praktijk gedurende 2,5 jaar in het Oude Dorp van Amstelveen, maar de komst van een nieuw gezondheidscentrum was een aantrekkelijke mogelijkheid om samen met meerdere disciplines diverse vormen van zorg aan te bieden. Mijn specialisatie betreft de geronto-psychiatrie: psychiatrische diagnostiek en behandeling gericht op mensen in de leeftijd van 55+.  Aangezien dit specialistische behandeling betreft, heeft u een verwijzing van uw huisarts, dit  wordt dan geheel vergoed door uw zorgverzekeraar”.
  Voor meer details zie de website : Gezondheidscentrum Keizer Karelpark

  Logopediepraktijk Keizer Karelpark

   Mirna Figge: “Mijn logopediepraktijk Keizer Karelpark is een allround praktijk waar zowel kinderen als volwassenen terecht kunnen voor uiteenlopende problematiek.
  Vakkundig en doeltreffend behandel ik graag uw hulpvraag op het gebied van:

  • Stem
  • Spraak
  • Taal
  • Afwijkende mondgewoonten
  • Slikken
  • Gehoor
  • Aanvankelijk lezen

  U kunt tevens terecht voor:

  • Behandeling bij afasie
  • Stemtraining voor beroepsprekers
  • Afleren van een accent

  Door de aansluiting bij het gezondheidscentrum  kan er indien nodig snel overleg  en samenwerking plaatsvinden met de andere zorgprofessionals binnen het centrum. Dit komt de zorg voor de cliënt ten goede”.
  Voor meer details zie de website : Gezondheidscentrum Keizer Karelpark

  Oefentherapeute Mensendieck Willemijn Langkamp:
  Willemijn Langkamp:  “Als oefentherapeute houd  ik mij bezig met dagelijks bewegen in relatie tot gezondheid en kwaliteit van leven. Ik richt mij op het optimaliseren van houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten. De pateint krijgt inzicht in de relatie tussen klacht en zijn/haar eigen houdings- en bewegingspatroon en leert hier beter mee omgaan. Klachten kunnen hierdoor verminderen , verdwijnen of voorkomen worden. Naast oefentherapie werk ik ook als running therapeut. Running therapie is een rustige duurloop met een therapeutische functie voor mensen met psychische of meer algemene klachten. Lichaamsbeweging en in het bijzonder hardlopen is een medicijn tegen veel lichamelijk en geestelijk klachten. Running therapie is niet gericht op de prestatie maar op het ontspannen en met plezier leren hardlopen”.
  Voor meer details zie de website : Gezondheidscentrum Keizer Karelpark

  Diëtistenpraktijk Renate de Schaap
  Tilly Zuidema: “Mijn naam is Tilly Zuidema, diëtist. Ik ben werkzaam bij Diëtistenpraktijk Renate de Schaap. In 2002 ben ik afgestudeerd als diëtist. Sindsdien heb ik veel ervaring kunnen opdoen bij verschillende organisaties in diverse steden. Centraal staat bij mij altijd het zo goed mogelijk begeleiden van mensen bij het bereiken van hun doel(en). Daarbij speelt o.a. de motivatie van die persoon een grote rol. Motiverende gesprekstechnieken en oefeningen waarbij uw gewoonten omgebogen worden zijn vaardigheden die ik dagelijks gebruik. Uw hulpvraag is altijd mijn uitgangspunt en uw gezondheidswinst op lange termijn is het mooist haalbare. Daarnaast heb ik veel affiniteit met verschillende doelgroepen en grote kennis van diverse (eet)culturen. Met alle mogelijke voedingsvragen bent u welkom! Zowel kort- als langdurige begeleiding is mogelijk.
  Wij zijn niet zo streng als u denkt!

  Medisch Diagnostisch centrum
  Medisch Diagnostisch Centrum Amstelland ondersteunt artsen en verloskundigen in Amstelveen en de regio: van Amsterdam Zuid-Oost tot Aalsmeer, Uithoorn en Mijdrecht. We zorgen voor laboratoriumonderzoeken, nemen bloed af bij trombosepatiënten en voeren onderzoeken uit naar het functioneren van de longen, het hart en de gevolgen van diabetes. Al meer dan 50 jaar doen wij dit voor u en al net zo lang kent u ons en onze servicepunten én de vertrouwde afnamemedewerkers. En bijna net zo lang zorgen we voor snelle en betrouwbare laboratoriumonderzoeken in het ziekenhuis Amstelland.
  Gezondheidcentrum Keizer Karelpark is een nieuw servicepunt
  Voor meer details zie de website: Gezondheidscentrum Keizer Karelpark

  Thuiszorg Brentano
  Wij bieden mensen thuis zorg, verpleging  en begeleiding. Daarnaast beschikken wij over:  een maaltijdservice, klussendienst, personenalarmering (in samenwerking met ATA), particuliere zorg en dagbehandeling. Wij werken wanneer nodig en altijd in overleg met de cliënt. Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week aanwezig en bereikbaar. In het gezondheidscentrum hebben wij, direct naast de huisartsen, ons thuiszorgkantoor. Wij hebben gekozen voor aansluiting  bij het gezondheidscentrum omdat wij op deze manier effectief kunnen samenwerken met huisartsen en/of fysiotherapeuten. Het voordeel is dat we snel (binnen 24 uur) bij de cliënt aan de slag kunnen.
  Voor meer details zie de website: Gezondheidscentrum Keizer Karelpark

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen