Bijgewerkt: 27 februari 2024

Vrouw uit Kanon - 2014

Foto's -> Gebeurtenissen -> Stadshart

Vrouw uit Kanon
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Robin checkt alle onderdelen van haar stunt, want als het opblaaskussen niet genoeg lucht binnenkrijgt, kunnen er vervelende dingen gebeuren

Stuntvrouw Robin Valencia uit de USA startte op donderdagmiddag 27 maart 2014 het Prijzencircus van warenhuis V&D Amstelveen op spectaculaire wijze. Ze werd om 13.00 uur afgeschoten uit haar kanon en ze vloog meer dan 35 meter door de lucht en belandde zonder problemen op een groot opblaaskussen.

Ondanks de pogingen van de PR afdeling van V&D wisten niet zo veel mensen, dat bij het begin van het Prijzencircus zo een spectaculaire act zou plaatsvinden, dus op het Handelsplein naast het V&D gebouw kwam helaas maar een handvol mensen deze unieke attractie bewonderen. Van donderdag 27 maart t/m zondag 13 april 2014 biedt V&D haar klanten aantrekkelijke aanbiedingen in haar winkels en op haar website.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Het kanon wordt voorbereid voor de stunt


Robin Valencia en haar man Chachi controleerden zelf alle onderdelen van haar act voor ze uit de kanon werd weggeblazen. Ook vulde Robin zelf het opblaasbare kussen met behulp van een elektrische luchtpomp en nadat het kussen op de benodigde dikte was opgeblazen voerde ze haar act uit. Terwijl ze op de rand van de loop van het kanon stond werd deze in stelling gebracht terwijl het aftellen begon. Vervolgens verdween ze in de loop en werd even later met een reuze knal eruit geschoten.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Nog even de afstand bekijken en de windrichting controleren


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Laatste overleg met Chachi en 'Cannonball Robin' kan in het kanon klimmen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Robin kijkt nog even rond en laat zich in de loop van het kanon glijden


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Na het aftellen vliegt Robin als een levende kanonskogel richting landingsplaats


Na haar adembenemende kanon-show vertelde Robin, dat eigenlijk haar hele familie met dit soort projecten bezig is en dat het de vervulling van haar jeugddroom is, om over de hele wereld te reizen om haar shows op te voeren. Ze werkt zes maanden lang in een heerlijk bruisende stad zoals bijvoorbeeld Parijs, aan een stuk door en vervolgens toert zij in meerdere steden. Vervolgens rust ze uit in Finland, het land van bossen en meren gedurende de rest van het jaar. Ze laat zich altijd onderdompelen in de cultuur van elke nieuwe locatie.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Robin moet tijdens de vlucht draaien, want anders landt ze verkeerd


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Na de salto landt Robin veilig op het luchtkussen






Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

'Cannonball Robin' kan nu opgelucht rondkijken, want het is een levensgevaarlijke stunt, om je uit een kanon te laten schieten en na 35 meter door de lucht, veilig te landen zonder remmen!


Robin aanvaardt de gevaren volledig bij het uitoefenen van haar vak: "Het goede weegt tienmaal veel zwaarder dan het slechte." Ze wordt geïnspireerd door haar eclectische levensstijl. Ze maakt overal verbinding met haar publiek en hoopt dat haar optredens de mensen even uit hun dagelijkse routines en eventuele ontberingen haalt. Om de uniciteit van Lady Cannonball te zijn, maakt het mogelijk voor Robin om de wereld te zien en vooral om het gevoel te geven, dat ze er een positief onderdeel van is.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Robin Valencia liet haar (kanon)kunsten aan de Amstelveners zien. Zij is een sterke vrouw, zonder enige ster allures


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Het hoofddoel, de opening van het V&D's Prijzencircus werd bijna vergeten, dus Robin Valencia laat de vlag wapperen in de wind als teken dat de opening is verricht


Chachi Valencia is de man achter de schermen. Hij is de kanon ingenieur en verantwoordelijk voor alle technische segmenten van de stunt. Hij berekent nauwkeurig de hoek en afstand van elke kanonshot, alsook de bewaking van alle variabelen. Deze implementeert hij in elke vlucht. Chachi is onmisbaar en onvervangbaar voor zover het Robin betreft. Haar veiligheid is in zijn handen.

V&D
V&D, opgericht in 1887, is het grootste warenhuis van Nederland met een breed assortiment en een unieke mix van merken en private brands. Inmiddels heeft V&D meer dan 4.000 A-merken shop-in-shops en ontvangt V&D per week ruim 2,2 miljoen bezoekers in 63 vestigingen en op website vd.nl. V&D Group heeft ruim 10.000 medewerkers. Via de desktop, of tablet, of via de smartphone (m.vd.nl) zijn producten online te bestellen. La Place is de horecaformule van V&D en beide zijn eigendom van Sun European Partners.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen