Bijgewerkt: 24 april 2024

Weekmarkt Vrijdag
2de Beste Markt - 2014

Foto's -> Stadshart -> Weekmarkt

Weekmarkt Vrijdag2de Beste Markt
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De weekmarkt van Amstelveen in het Stadshart

Dinsdag 18 maart 2014 heeft bij de verkiezing 'Beste markt van Nederland' de Amstelveense weekmarkt in de categorie 'grote markten' de tweede plaats gewonnen. De markt van Maastricht behaalde de eerste plaats. Deze verkiezing wordt georganiseerd door de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH). Doel van deze verkiezing: verdere professionalisering, zodat consumenten in de toekomst naar de markten blijven komen.

De jury was enthousiast over alle inzendingen. Aandachtspunten voor de beoordelingen waren onder meer: basisinfrastructuur van de markt, inrichting, wisselwerking met de omgeving, afstemming op de consument, organisatie en communicatie. De jury noemde als positieve punten van de Amstelveense weekmarkt onder andere de sterke regiofunctie, de mooie locatie en bevlogen ondernemers.
De Beste Markten van Nederland zijn: Maastricht, Deventer en Olst. Maastricht is de beste in de categorie grote markten, Deventer in de categorie middelgrote markten en Olst in de categorie kleine markten.

Jan-Willem Groot (CDA), wethouder Economisch Zaken: “Natuurlijk een fantastische presentatie van de ondernemers van de Amstelveense weekmarkt en de marktcommissie. Ten opzichte van de vorige verkiezingen is Amstelveen 2 plaatsen gestegen. We gaan er alles aan doen om deze stijgende lijn vast te houden. We mikken bij de volgende verkiezing op de eerste plaats!”

Onder het toeziend oog van tientallen bezoekers van de weekmarkt Amstelveen op vrijdag 21 maart 2014 heeft wethouder Jan-Willem Groot namens de gemeente Amstelveen de marktkooplui van harte gefeliciteerd met hun eervolle 2de plaats bij de verkiezing ‘Beste markt van Nederland’.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2014)

De voorzitter van het marktpromotieteam George Kabalt (l) ontvangt vanwege zijn jarenlange inzet een mooi boeket uit handen van marktmeester Albert Prins (r). Wethouder Jan-Willem Groot kijkt goedkeurend toe


“De sterke regiofunctie, de mooie locatie, het brede assortiment, maar bovenal de inzet van al die hardwerkende ondernemers op de markt hebben gezorgd voor deze prachtige prestatie. Ik ben erg trots op iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit succes”, aldus wethouder Economische Zaken Jan-Willem Groot (CDA). De wethouder maakte van de gelegenheid gebruik om de scheidende voorzitter van het marktpromotieteam, George Kabalt, in het zonnetje te zetten en hem te bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de belangen van de Amstelveense marktlui.

Amstelveen deed bij de ‘Beste markt van Nederland ‘ mee in de categorie grote markten, met meer dan 50 ondernemers. Deze verkiezing werd georganiseerd door de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH). De vrijdagmarkt in Maastricht werd eerste in deze categorie.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Stadshart