Bijgewerkt: 13 april 2024

Nog te bouwen hotel - 2014

Foto's -> Gebouwen -> Hotels

Nog te bouwen hotel
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Het voormalige Eneco gebouw in 2007 aan de Van Heuven Goedhartlaan 15-17 in Amstelveen,
waar het 4 sterren hotel moet verrijzen

Op woensdag 19 februari 2014 hebben wethouder Economische Zaken Jan-Willem Groot, namens de gemeente Amstelveen en een vertegenwoordiger namens het bedrijf Zhonghongjian Holland BV, hun handtekening gezet onder het koopcontract voor de Van Heuven Goedhartlaan 15-17. De nieuwe eigenaar is van plan op deze locatie een 4 sterren hotel met maximaal 140 kamers, 93 appartementen en een ondergrondse parkeergarage te realiseren.
Wethouder Jan-Willem Groot (CDA): “Een hotel op deze locatie is een lang gekoesterde wens van de gemeente. De Van Heuven Goedhartlaan 15-17 is een van de laatste concrete locaties, die we in, of rond het Stadshart kunnen realiseren. Ik denk, dat een viersterren hotel een goede aanvulling is op de voorzieningen in het centrum van Amstelveen. De bouw van hotel en appartementen is natuurlijk goed voor de bouw en goed voor de werkgelegenheid. Bovendien past de nieuwe bebouwing goed tussen de omliggende bedrijven.”

De komst van de Chinese initiatiefnemer is een rechtsreeks gevolg van de internationale zakenreizen die vanuit de gemeente Amstelveen zijn ondernomen onder de vlag van Amsterdam inBusiness (AiB). Het eerste resultaat was de vestiging van sushirestaurant Kokusai. De goede ervaringen die hiermee zijn opgedaan, hebben nu geleid tot de komst van het 4 sterren hotel en de appartementen.
In het bestemmingsplan Stadshart uit 2008 is nieuwbouw op deze locatie, waar voorheen het Eneco kantoor was gevestigd, mogelijk gemaakt. In juni 2012 is door de gemeenteraad een programma van eisen vastgesteld met ruimtelijke randvoorwaarden die bij de uitwerking in acht moeten worden genomen. Wethouder Ruimtelijke Ordening en Verkeer John Levie (BBA): “Bij de inpassing van zo’n groot project is het belangrijk goed te kijken naar de effecten op de omgeving. Daarom was het een eis, dat de parkeerplekken die nodig zijn voor een hotel en appartementen op eigen terrein worden gerealiseerd. En dat is door de initiatiefnemer heel goed opgelost.”
De start van de bouw is voorzien in het tweede kwartaal 2015. Op 6 maart 2014 wordt voor de omwonenden en de omliggende bedrijven een informatieavond gehouden. Tijdens deze bijeenkomst zullen de architecten het Voorlopig Ontwerp toelichten en zal de gemeente informatie geven over de planologische procedure.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen