Bijgewerkt: 26 februari 2024

Nestlé in 'the Garden' - 2013

Foto's -> Gebouwen -> Diversen

Nestlé in 'the Garden'
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Het hoofdkantoor van Nestlé Nederland in Amstelveen

Vanaf 28 oktober 2013 is Nestlé Nederland gevestigd in Amstelveen. De officiële opening werd onder grote belangstelling verricht op woensdagmiddag 30 oktober 2013 in het kantoorcomplex 'The Garden' in Amstelveen. De oud-directeur (CEO) van Nestlé Nederland de heer Vincent de Clippele, die de Regional Business Head Nestlé Professional Europe werd, nam afscheid van het personeel en ook van de Benelux landen.

Nestlé Nederland heeft voor haar Nederlandse vestiging ruim 6.500 m² kantoorruimte gehuurd in het kantorencomplex The Garden in Amstelveen, nabij het Stadshart aan de Stroombaan 10-16. Er zijn ongeveer 350 mensen die al daar werken. Nestlé is het grootste voedingsmiddelenbedrijf ter wereld en leider op het gebied van Nutrition, Health & Wellness. Wereldwijd heeft Nestlé ongeveer 328.000 medewerkers. Het bedrijf heeft fabrieken en vestigingen in bijna elk land van de wereld. De omzet bedraagt wereldwijd ruim 80 miljard euro. Het hoofdkantoor is gevestigd in Vevey, Zwitserland. De Nestlé Groep boekte in 2012 een omzet van SFr. 92.200.000.000 en een nettowinst van 11,1 miljard Zwitserse frank. Nestlé opereert in 468 fabrieken in 86 landen en heeft ongeveer 339.000 mensen in dienst.

nestle Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De eerste spreker is de heer Wil Duivenvoorden, Quality & Technical Compliance Director van Nestlé Nederland


De heer Wil Duivenvoorden, Quality & Technical Compliance Director verwelkomde iedereen en feliciteerde alle medewerkers en de externe bedrijven, die het mogelijk maakten om alles zonder enige noemenswaardig probleem van de Spaklerweg uit Amsterdam naar Amstelveen te verhuizen. Duivenvoorden: 'Wij hadden een erg nauw schema en je moet naast Plan A een Plan B hebben. Wij waren daar volledig mee eens en daarin zijn we geslaagd!'

De nieuwe locatie heeft veel voordelen ten opzichte van het kantoor aan de Spaklerweg, want een kantoor op een industrieterrein is heel anders dan een kantoor midden in een levendige stad. Dat is vele malen prettiger voor het personeel, want nu kunnen ze gewoon naar cafés of restaurants lopen in hun lunchtijd, in plaats van naar buiten te staren naar een grijs betonblok. Behalve het mooie uitzicht van de bovenste etages bij de Omval, naast de Amstel rivier is daar echt niets te beleven en zoals dat de heer Marc-Aurel Boersch vertelde, hier in Amstelveen is het veel veiliger, ook qua verkeer.

nestle Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De heer Marc-Aurel Boersch, de nieuwe CEO van Nestlé Nederland aan het woord


De nieuwe algemeen directeur van Nestlé Nederland, de Duitse Marc-Aurel Boersch (45) was Division Executive Manager van de Coffee & Confectionery Division van Nestlé Duitsland en is sinds een paar dagen in Nederland. Hij vertelde over het warme welkom, ook van de buren, die in de naastliggende kantoorpanden werken. In zijn toespraak zei hij onder meer:
'Dear Burgemeester, Mr Van Zanen, dear members of the community, thank you for coming. It is good to see so many faces here!' Hij vertelde, dat hij nog geen Nederlands spreekt, maar  van plan is om het te leren en om een goede woning te vinden voor zijn familie. Hij was verbaasd, dat de medewerkers van de ‘buren’, de Rabobank, hem met stroopwafels en bloemen verrasten en zei, dat hij dit soort aandacht nog nergens heeft ervaren.

nestle Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Het personeel van Nestlé Nederland volgt de toespraken


Hij zei verder: 'You can feel and see, that many local people are trying connect with us here, they wish success to our future here in Amstelveen. This is all about Nestlé, this is our culture, connecting with de local communities, it is in our genes, the DNA of our company.  You might to know, that we sell every day more than a billion products and we produce them locally. We have local costumers, local shoppers, consumers, local society and local steakholders.' Ondanks de korte periode van zijn aanwezigheid in Amstelveen, ontdekte hij onder andere, dat het Amsterdamse Bos zo dichtbij is om daar te sporten, dat er winkels aan de andere kant van het plein zijn en hij hoopt, dat alle medewerkers hier goede ervaringen mee zullen krijgen.

nestle Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De heer Vincent de Clippele, oud-directeur van Nestlé Nederland tijdens zijn toespraak


Na de toespraak van de CEO Marc-Aurel Boersch, kwam de oud-directeur Nestlé Nederland Vincent de Clippele (53) naar de microfoon en sprak de mensen toe. Hij werd in 2007 benoemd tot CEO van de Nestlé Benelux Region. Hij werkt inmiddels voor Nestlé Professional Europe in Lutry, Zwitserland naast de stad Lausanne. Vincent de Clippele: 'Beste collega’s, mijnheer de burgemeester, beste Jan, beste gasten. Wij zijn zeer vereerd om hier welkom te zijn. Binnen 7 jaar twee keer verhuizen is een uitdaging geweest voor het hele team, vooral omdat Nestlé zelf al 160 jaar op dezelfde locatie zit! Toen wij met het management de beslissing hebben genomen, wisten wij ook, dat wij bepaalde risico’s namen.

nestle Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Burgemeester Van Zanen luistert aandachtig naar de toespraken


De tijd was heel kort, Plan B was gewoon niet haalbaar en ik wil mijn vorige baas Laurent Freixe (Executive Vice President Nestlé S.A., Zone Director for Europe) bedanken. In grote organisaties beslissingen nemen is vaak een lang proces. Toen wij een voorstel hadden, hebben wij met verschillende mensen verschillende locaties gezien en eigenlijk waren we niet van plan te verhuizen, maar toen wij dit pand zagen, zeiden we: hier zit iets in! Ik heb een e-mail gestuurd naar Laurent Freixe met de essentie er in: 'You can only say yes', want morgen moet er beslist zijn. Welgeteld zeven minuten later, nadat ik heb op de zend knop had gedrukt, kreeg ik het antwoord: 'Well done, go ahead!' Dit zegt zo veel over Nestlé. Het is een groot en complex bedrijf, maar als het moet, dan gaan wij voor beslissingen en ook voor de lange termijn.’

‘Proficiat aan iedereen, de mensen van de gemeente, alle aannemers en onderaannemers die hier dag en nacht hebben gewerkt en dit was een uitdaging! Ik ben heel verheugd met de uitnodiging voor vandaag en had u mij niet had uitgenodigd, dan was ik toch gekomen! Het is ook symbolisch hier, wij zitten op de Stroombaan, maar ook op de Beneluxbaan!' De Clippele vervolgde: 'Nestlé heeft een lang verhaal in Nederland en vandaag opent hier in Amstelveen een nieuwe periode van Nestlé, rond de Amstel dichtbij Amsterdam. Het is een nieuwe periode voor ons, in het nieuwe gebouw gaan wij zaken doen met de nieuwe chef Marc. Ik heb er alle vertrouwen in, dat alles goed gebeurt. Vaart U allemaal goed, ik blijf kijken naar de resultaten en wat jullie gaan doen. Good luck to all of you and again congratulations!'

nestle Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De vlag van Nestlé wordt gehesen door burgemeester Van Zanen en de heer Boersch


Na de toespraak van de heer De Clippele gingen Marc-Aurel Boersch en Jan van Zanen naar het terras om de vlag van Nestlé te hijsen. Daarna liep het gezelschap weer naar binnen en kwam Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen naar de microfoon en hield zijn toespraak:
'Dames en heren,
Een speciaal woord van welkom uiteraard aan de heren Vincent de Clippele en de heer Marc-Aurel Boersch, aan de heer Henny Jacobs, waarnemend directeur van NFIA (een onderdeel van het ministerie van Economische Zaken) en onze wethouder economische zaken de heer Jan Willem Groot.

Ladies and Gentlemen,
Of course, a special word of welcome to Mr Vincent de Clippele (‘All the way from Zurich’) and Mr Marc-Aurel Boersch. Also here today are Mr Henny Jacobs, the acting director of NFIA – which is a division of the Ministry of Economic Affairs – and our Alderman for economic affairs, Mr Jan Willem Groot. Hoorde net de heer Boersch zeggen: “Will, bring the bill”, mag ik daaraan toevoegen: “Vincent, verplaats de tent!”.

nestle Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen spreekt de aanwezigen toe


‘Welkom in Amstelveen. Welkom in uw nieuwe pand. Vrijdag werkte u allemaal nog in het oude gebouw en na één weekend bent u hier. Dat moet een geweldige operatie geweest zijn. Laat ik eerst degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn feliciteren. U verrichtte een geweldige job! Iedereen verhuist wel een paar keer in zijn leven, maar in twee dagen lukt het zelden. Terwijl een gezin toch een hoop minder te verslepen heeft dan een bedrijf. Ik hoop, dat u het allemaal makkelijk heeft weten te vinden vanochtend en niet uit gewoonte naar het oude pand bent gereden. Ik hoorde eens over een medewerker die een andere baan had gekregen. Een paar weken later was hij toch, met een slaperig hoofd bij zijn vorige werkgever naar binnen gewandeld. Z’n bureau was nog vrij, hij ging er zitten en merkte pas na de eerste kop koffie, dat er helemaal niets voor hem te doen was. Bij welk bedrijf deze man werkte, vertel ik u niet. Laten we zeggen, dat het uw grootste concurrent was …’

nestle Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De heren Boersch en De Clippele genieten van het verhaal van de burgemeester


nestle Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Jan-Willem Groot, wethouder Economische Zaken en naast hem rechts staat Ben Verheijen, Shopping Centre Manager van Stadshart Amstelveen waren ook aanwezig


‘U heeft gekozen voor een prachtige representatieve locatie. Dit gebouw staat hier nog niet eens zo lang, maar toen de vorige huurder er uit ging heeft het een luxe facelift gekregen. De ingang is aangepakt, de bestrating, er is een nieuwe binnentuin. (Het complex heet niet voor niets ‘The Garden’.) En niet alleen de buitenkant is veranderd, ook de binnenkant is flink aangepakt om er een fijne plek van te maken om te werken en er één van de meest duurzame gebouwen van Amstelveen van te maken. Wat dat betreft, past dit gebouw goed bij de doelstellingen van Nestlé, want er is natuurlijk even op uw site gekeken en opgemerkt, dat bij uw missie “Good Food, Good Life” hoort, om op lange termijn, vooral duurzame waarde(n) te creëren. Ik heb begrepen, dat deze verhuizing niet de enige verandering is, maar dat de heer Vincent de Clippele inmiddels de leiding heeft overgedragen aan de heer Marc-Aurel Boersch. Beiden wens ik veel succes in hun nieuwe baan.’

Van Zanen: ‘Op de site ontdekten wij ook welke merken er allemaal van Nestlé zijn. Het is bijna onmogelijk om de dag door te komen en niet iets van Nestlé gegeten, of gedronken te hebben. En het is, dat wij thuis een konijn hebben, maar anders zouden we ook dierenvoeding van Nestlé gebruiken. Nestlé is een van de meest succesvolle bedrijven in de wereld en ik denk, dat deze nieuwe werkomgeving ervoor zal zorgen, dat het nog beter met u gaat, dan het nu al doet. En, hoewel u nog amper met werken bent begonnen zou ik het graag nog even met u over uw pauzes willen hebben. Want een van de fijne kanten van deze locatie is toch, dat u vlak bij het Stadshart van Amstelveen zit. Er is dus voldoende te doen tijdens de lunchpauze. Zó veel, dat ik hoop, dat u allemaal weer op tijd binnen bent. Er zijn winkels op ieder gebied: mode, elektronica, sport, food en nog veel meer. Er zijn cafeetjes en restaurants, een uitgebreide bibliotheek, het Cobra museum. En er is een uitgebreide, gezellige markt op vrijdag. Nu ik het allemaal zo opnoem loopt Nestlé (toch) een risico om hier te komen werken… wat een afleiding. En dan is er ’s avonds ook nog van alles te doen. Theater, bioscoop, popconcerten in poppodium P60… noem maar op.’

nestle Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Het personeel van Nestlé Nederland is erg jong


Maar ik ben er van overtuigd, dat u de juiste balans tussen inspanning en ontspanning in Amstelveen zult weten te vinden en wens u dan ook nogmaals van harte welkom. (En mag ik zachtjes iets aan u vertellen? Over het geheim van Amstelveen? … Het ligt dicht bij Amsterdam …)’

‘Geachte heer Boersch, u vertelde, dat u op dag één stroopwafels kreeg van de buren, op dag twee mooie bloemen en nu op dag drie allerlei gasten. Als welkomstkadootje organiseerden wij bovendien op uw eerste dag een beetje storm, zodat u met de trein en taxi met onze hele land kon kennismaken …Maar bij bloemen horen een vaas. En die krijgt u van mij. Een kunstwerk uit een van onze musea, Museum Jan van der Togt. Thank you very much for attention, and feel welcome …’

nestle Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Burgemeester Van Zanen overhandigt een prachtige glazen vaas voor de bloemen van de heer Boersch


Na de toespraak van burgemeester Van Zanen werd het officiële deel van het openingsfeest van het nieuwe hoofdkantoor in Amstelveen van Nestlé Nederland beëindigd, maar de werknemers, de directie en de gasten hebben nog lang nagepraat bij een hapje en een drankje. De redactie van Amstelveenweb.com wenst Nestlé Nederland veel succes toe met haar nieuwe grote onderneming in onze stad en wij hopen, dat de meer dan 300 medewerkers ook zullen genieten van de vele mogelijkheden, die Amstelveen biedt.

nestle Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Burgemeester Van Zanen en de heer Boersch proosten samen met alle aanwezigen op de toekomst van het bedrijf


Nestlé
De Farine Lactée Henri Nestlé lk. A. werd opgericht in 1866 door de Zwitserse chemicus Henri Nestlé afkomstig uit Duitsland. Henri Nestlé maakte in 1867 als eerste oplosbaar melkpoeder, dat aan de zuigelingen kon worden geven als moedermelk vervanger. Als corporate logo gebruikte hij zijn familiewapen. De naam van het wapen betekent de Swabische 'klein nestje'. Het familiewapen met de zorgzame broedvogels was erg geschikt voor zijn eerste product en het is nog steeds het collectieve embleem van het concern.
In 1898 werd de eerste buitenlandse fabriek overgenomen, een melkpoeder fabriek in Noorwegen. In 1905 werd Nestlé samengevoegd met de toen veel grotere Anglo-Swiss Condensed Milk Company in Cham in kanton Zug in Zwitserland. De merknaam van Nestlé werd toch behouden omwille van de grotere bewustwording onder de bevolking. In 1929, fuseerden de chocolade producenten Peter, Cailler, Köhler en Nestlé en op zijn beurt naam Nestlé overhand. Nestlé producten omvatten babyvoeding, gebotteld water, ontbijtgranen, koffie, zoetwaren, zuivel, ijs, voedsel voor huisdieren en snacks. 29 van de merken van Nestlé hebben een jaarlijkse omzet van meer dan 1 miljard Zwitserse frank (ongeveer $ 1.100.000.000 = € 806,391.208 ), inclusief Nespresso, Nescafé, Kit Kat, Smarties, Nesquik, Stouffer's, Vittel en Maggi. Het concern is één van de belangrijkste aandeelhouders van L'Oreal, 's werelds grootste cosmeticabedrijf.

Android KitKat
Google heeft in september 2013 een einde gemaakt aan maanden van online speculatie over de naam van de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem Android. Het gaat ‘Android KitKat’ heten, naar de populaire candybar van Nestlé. “We vinden het geweldig deze samenwerking met 's werelds populairste mobiele platform Android bekend te kunnen maken. Zo kunnen we nog meer KitKat-fans laten genieten van hun break,” aldus Nestlé’s Head of Marketing Patrice Bula, Executive Vice President Nestlé S.A. Ter gelegenheid van de release van Android KitKat, worden er in 19 markten waaronder Australië, Brazilië, Duitsland, India, Japan, het Midden-Oosten, Rusland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten èn Nederland meer dan 50 miljoen KitKat-bars in een speciale verpakking op de markt gebracht. De verpakking leidt consumenten naar de website android.com/kitkat. Hier kunnen ze prijzen winnen, waaronder een aantal Google Nexus 7 tablets en credits om te besteden in Google Play, Google’s online winkel voor apps, games, muziek, films en nog veel meer. Kijk rond op de website van Nestlé Nederland, maar ook op de corporate website van Nestlé.

Bron: Nestlé Nederland - 13 mei 2016

Voedingsmiddelenproducent Nestlé investeert 80 miljoen euro in haar babyvoedingsfabriek in Nunspeet. Hiermee onderstreept Nestlé de langdurige relatie die het bedrijf heeft met Nederland, waar het al sinds 1869 aanwezig is. De miljoenen investering werd 12 mei 2016 in de fabriek gevierd in aanwezigheid van onder andere Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning in Gelderland en Maarten Camps, secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken.

Foto Amstelveen
(Foto Nestlé Nederland - 2016)

V.l.n.r. Marc Boersch, CEO Nestlé Nederland, Dick van Hemmen, burgemeester van Nunspeet, Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning in Gelderland en Robert Petermann, fabrieksdirecteur onthulden een ceremoniële steen ter ere van de investering van Nestlé van 80 miljoen in de babyvoedingsfabriek in Nunspeet. De fabriek wordt uitgebreid met een technische installatie voor de productie van voeding voor baby's met een eiwitallergie


“Nederland en Nestlé zijn met elkaar verbonden sinds 1869, toen hier onze eerste producten verkocht werden. Onze babyvoedingsfabriek heeft haar wortels in Nunspeet sinds 1895. We voelen ons, door onze lange aanwezigheid, onderdeel van de Nederlandse samenleving.” Aldus Marc Boersch, CEO van Nestlé Nederland. “Daarnaast beschouwen wij Nestlé en Nederland als een succesvol team vanwege de waardevolle grote expertise die hier aanwezig is op het gebied van voedingstechnologie, en de inspirerende, vooruitstrevende Nederlandse innovatie infrastructuur. Investeren in onze fabriek zien wij dan ook als investeren in onze verbondenheid en toekomst met Nederland”.

Foto Amstelveen
(Foto Nestlé Nederland - 2016)

Dick van Hemmen, burgemeester van Nunspeet en Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning in Gelderland
onthullen de gedenksteen


Speciale zuigelingenvoeding. De fabriek in Nunspeet wordt met deze investering uitgebreid met een innovatieve technische installatie voor de productie van speciale zuigelingenvoeding. Deze voeding is ontwikkeld voor Nestlé Health Science in het Nestlé Product Technology Center voor baby’s met een eiwitallergie. Er is een toename van het aantal voedselallergieën met een sterke stijging in de afgelopen tien jaar. In sommige geïndustrialiseerde landen heeft tien procent van de baby’s een voedselallergie. De uitbreiding zal in 2017 operationeel zijn.

Foto Amstelveen
(Foto Nestlé Nederland - 2016)

De heren krijgen een rondleiding in de Nestlé fabriek in Nunspeet


De investering creëert tijdens de werkzaamheden extra werkgelegenheid voor tientallen mensen. Voor de huidige ruim 300 werknemers bevestigt deze investering in uitbreiding en modernisering het belang van de Nederlandse fabriek voor Nestlé en daarmee baanzekerheid richting de toekomst. Maarten Camps, secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken: “We zijn er trots op dat Nestlé koos voor een faciliteit hier in Nunspeet. Want het is ook een keuze voor Nederland. En daar zit logica in. We zijn een echt zuivelland”.

Bron: Nestlé Nederland - 25 augustus 2016

Nestlé, 's werelds grootste voedingsmiddelenproducent, bestaat 150 jaar. Het bedrijf, opgericht door Henri Nestlé en zijn vrouw Clémentine, is uitgegroeid tot een organisatie met wereldwijd meer dan 2000 merken. Nestlé, in Nederland onder meer bekend van Maggi, Felix, Nescafé, Bros, KitKat, Nestlé L’Atelier en Nan Optipro, zette in 1869 voet op Nederlandse bodem. Sindsdien is de verbondenheid met Nederland gestaag gegroeid.

Foto Amstelveen
(Bron Nestlé - 2016)

Swiss Post heeft een postzegel uitgebracht in 2016 ter ere van oprichter Henry Nestlé. Henri Nestlé, tot 1839 Heinrich Nestle, (geboren 10 augustus 1814 in Frankfurt am Main; † 7 juli 1890 in Glion, Zwitserland) was een Zwitserse ondernemer en industrieel van Duitse afkomst


Oorsprong
Nestlé’s wortels liggen bij oprichter Henri en Clémentine. Henri, apothekersassistent en scheikundige, was als kind de helft van zijn 13 broers en zusjes verloren aan ondervoeding nog, voordat zij volwassen waren. Clémentine had eveneens met deze kindersterfte te maken gehad, omdat haar vader liefdadigheidsarts was. Vanuit hun gedeelde persoonlijke achtergrond waren zij bijzonder gedreven om bij te dragen aan het verminderen van kindersterfte. Samen met wetenschappers en artsen ontwikkelden zij daarom de allereerste babyvoeding – ‘Farine Lactée’- voor die gevallen, waarin moeders niet in staat waren hun kind borstvoeding te geven.  

Foto Amstelveen
(Bron Nestlé - 2016)

Koningin Juliana bezocht in 1954 de Nestlé melkfabriek in Nunspeet


Foto Amstelveen
(Bron Nestlé - 2016)

Vlnr.: Drijvend Nescafé blik door grachten van Amsterdam, Koningin Juliana bezoekt Melkfabriek in Nunspeet 1954, Nescafé advertentie, Nestlé chocolade winkel in Nederland, Felix kattenbrood bedrijfswagen


Missie
Centraal in het bedrijf van Henri en Clémentine Nestlé stond hun missie ‘caring about people’. En dat is 150 jaar later niet anders. “Het doel, dat de oprichters zichzelf stelden, ‘zorgen voor mensen’, is tot op de dag van vandaag in onze organisatie voelbaar. Wij richten ons op voeding, gezondheid en welzijn van mensen en stellen dat centraal in het maken van onze beslissingen.’ aldus Marc Boersch, CEO van Nestlé Nederland. Met de huidige missie ‘Good Food, Good Life’ richt Nestlé zich op het verbeteren van levens door gezonde en smaakvolle voeding voor het dagelijks leven en alle momenten van de dag te bieden. Nederlandse bijdragen
Nestlé en Nederland zijn met elkaar verbonden sinds 1869, toen hier de eerste producten van Nestlé verkrijgbaar waren. Nederlanders hebben sindsdien een grote bijdrage geleverd aan waar Nestlé 150 jaar later staat. “Nederland en Nederlanders hebben een belangrijke rol gespeeld in het wereldwijde succes van Nestlé,” aldus Boersch. “Zo zijn Bros en Felix typisch Hollandse producten, heeft een Nederlander Nespresso internationaal groot gemaakt en in onze babyvoedingsfabriek in Nunspeet maken we onder meer specialistische babyvoeding voor baby’s met een eiwitallergie bestemd voor de hele wereld. Het Nederlandse talent dat bij ons werkt, de aanwezige kennis over voedingsmiddelentechnologie en de typisch Nederlandse hang naar innovatie en ontwikkeling zijn een perfecte bodem voor Nestlé’s ambitie gebleken en zeer waardevol.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Marc-Aurel Boersch, CEO van Nestlé Nederland op 28 oktober 2013, algemeen directeur van Nestlé Nederland


Mooie verhalen
Nederland heeft door de jaren heen al veel met Nestlé meegemaakt. Dat levert bijzondere verhalen op. Wist je bijvoorbeeld …
-Dat Felix, een van Nestlé’s oudste producten van origine uit Den Haag komt?
-Dat Ilja Gort in de jaren ‘80 het wereldwijd bekende deuntje van Nescafé heeft gemaakt?
-Dat Bros, zo heerlijk luchtig geïntroduceerd in de jaren ’90 en hilarisch aangeprezen door Joop Braakhekke en Adèle Bloemendaal oorspronkelijk Nederlands is en nu onder de naam Aero wereldwijd bekend is?
-Dat de Nederlander Henk Kwakman in de beginjaren van 2000 de drijvende kracht is geweest achter Nespresso én Nescafé Dolce Gusto?
-Dat Rolo vorig jaar de Gouden Loeki Aller Tijden heeft ontvangen voor de beste reclame ooit en wereldberoemd werd door de uitreiking van de beroemde Grand Prix prijs in Cannes met de reclame, waarin een olifant de laatste Rolo uit de hand van een uitdagend Nederlands jongetje in Artis vist?
-Of dat de Gouden Koksmuts in 1960 werd geïntroduceerd als Zilveren Koksmuts door Nestlé en al door vele bekende koks, zoals Cas Spijkers, Jan Hekkelman en Toine Smulders, is gedragen?

Stuk voor stuk Nederlandse invloeden die hebben bijgedragen aan het wereldwijde succes en 150 jarig bestaan van Nestlé. Lees ook het verhaal van Nestlé op de website van het concern: http://www.nestle.com/aboutus/history/nestle-company-history
Over Nestlé

Als grootste voedingsmiddelenbedrijf ter wereld produceert Nestlé ruim 2000 merken, waaronder NESCAFÉ, NESPRESSO, MAGGI, KITKAT en BROS, Nestlé babyvoeding zoals NESTLÉ PyjamaPapje en NAN OPTIPRO, water waaronder SAN PELLEGRINO en VITTEL en voeding voor honden en katten zoals FELIX, BONZO en Purina ONE. Met onze missie Good Food, Good Life streven wij ernaar hoge kwaliteit producten te maken, waarvan mensen jong en oud op verschillende momenten van de dag kunnen genieten. In Nederland werken ongeveer 1000 medewerkers bij Nestlé. Nestlé Nederland had over 2015 een omzet van ruim 600 miljoen euro.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen