Bijgewerkt: 1 februari 2023

Geen kilometerheffing op A9 - 2005

Foto's -> Gebeurtenissen -> A9 - Burgemeester van Sonweg
2005-2009


Geen kilometerheffing op A9

(eigen collectie - 2005)

De leden van het College Amstelveen tijdens de raadsvergadering

De gemeenteraad voelt er niets voor dat in de Amsterdamse regio eerder een kilometerheffing wordt ingevoerd dan in de rest van het land. Zij verwierp woensdag (21 december 2005) een motie van GroenLinks, PvdA en D66, waarin werd aangedrongen te streven naar voorrang bij de invoering op de door Amstelveen lopende A9.

Ben Jonker CDA
(eigen collectie - 2005)

Fractievoorzitter van CDA Ben Jonker aan het woord


VVD, CDA en Burgerbelangen (BBA) zien daar niets in. “Wij vinden het onjuist betaald in de file te staan,” zei CDA-fractievoorzitter Ben Jonker. Volgens hem en andere tegenstanders lost rekening rijden niet wezenlijk de verkeersproblemen in de regio op, maar worden de files hooguit iets korter.

Remco Pols Pvda
(eigen collectie - 2005)

Remco Pols vice-voorzitter van PvdA tijdens zijn betoog


De raad ging verder wel akkoord met de door B en W ontwikkelde visie "rijksweg A9" die was gepresenteerd als raadsvoorstel nr 98. Deze visie, over de rijksweg die overvol is en Amstelveen in twee delen snijdt, zal aan de overheden in de regio worden voorgelegd.

Regouin en Blok
(eigen collectie - 2005)

Wethouder Paul Regouin (GroenLinks) en PvdA-wethouder
Winnie Blok


Maar GroenLinks en D66 zijn tegen de daarin vervatte conclusie dat moeten worden gestreefd naar opwaardering van de om te leggen provinciale N201 tot rijksweg (tussen A4 en A2). Verder wil de raad dat de A9 in Amstelveen wordt verdiept en overkapt, zodat er boven kantoren kunnen worden gebouwd en dat de maximum snelheid tot 80 kilometer wordt verlaagd.

Christiaanse Linda Roos.jpg
(eigen collectie - 2005)

Luuc Christiaanse van Straal TV interviewt Linda Roos (BBA) in de pauze van de Raadsvergadering


Ook zou het openbaar vervoer moeten worden verbeterd in het zuidelijke deel van de Amsterdamse regio; er zouden een lightrail en sneltram moeten komen.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen