Bijgewerkt: 24 april 2024

Jazz in Antico Borgo - 2012

Foto's -> Oude Dorp -> Jazz optredens en Dorpsplein festivals

Jazz in Antico Borgo
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Zangeres Colette Wickenhagen tijdens haar optreden

Op dinsdagavond 16 oktober 2012 werd in het Italiaanse restaurant Antico Borgo (het voormalige Villa d’Este) nieuw leven ingeblazen in het Jazzpodium Amstelveen, door een optreden van het Trio Jos van Beest. De stijl van de avond paste goed bij de naam van het restaurant, want het betekent 'Oude Dorp'.

Henk Brinkman
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Henk Brinkman de initiatiefnemer van het Jazzpodium Amstelveen, vertelt over zijn jazz project aan RTV-Amstelveen


De zogenaamde proefsessie van Henk Brinkman, de bedenker van deze formule, was nodig om de eventuele zakelijke sponsors wakker te schudden, dat jazz heel erg leeft in Amstelveen. Deze avond vooral bij de wat oudere bewoners, want de meeste jongeren bleven thuis, hoewel het jongere personeel van het restaurant wel verplicht was om naar de jazz van de jaren 1950-60 te luisteren.

antico Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het Trio Jos van Beest speelt in restaurant Antico Borgo


Het Trio Jos van Beest speelde onder andere Erroll Garner en Oscar Peterson nummers en de zangeres Colette Wickenhagen schepte direct een goede sfeer. Jos van Beest speelde op de piano, Erik Schoonderwoerd bespeelde de contrabas en achter de drums zat Ben Schröder.

Het restaurant liep goed vol met mensen en er draaiden drie videocamera’s van verschillende media, op volle toeren om de gebeurtenissen van deze avond voor latere tijden te bewaren. Het restaurant is verbouwd en de strakke moderne meubels geven een veel betere indruk, dan in de vroegere variant van het gebouw. Er kunnen 160 mensen dineren en de nieuwe uitbaters Setrak Corlu en de wat jongere bedrijfsleider Barkev Besintasiyan (allebei afkomstig uit Armenië) hebben grote plannen. Helaas ging dat niet lang goed.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Oude Dorp