Bijgewerkt: 1 december 2022

Rode Kruis Gebouw - 1996

Foto's -> Gebouwen -> Diversen

Rode Kruis Gebouw
(Amstelveenweb.com collectie - 1997)

Rode Kruisgebouw Amstelveen aan de Dorpsstraat 106

RodeKruis
(Amstelveenweb.com collectie - 2003)

Rode Kruisgebouw

Het Rode Kruis - afdeling Amstelveen was vanaf ongeveer 1960 gevestigd in de Nijverheidsschool en verhuisde van deze locatie in de Dorpsstraat 106 naar de Van Heuven Goedhartlaan 15-17 in het voormalige gebouw van Eneco. Reden was dat het oude schoolgebouw verkocht en gesloopt zou worden. Ongeveer in 2007 werd het gebouw gesloopt en in 2008 werd hier een wooncomplex met de naam 'Het Lofthof' gebouwd.

Heuven Goedhartlaan Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Van Heuven Goedhartlaan 15-17 in Amstelveen


In 2008 moest het Rode Kruis weer verhuizen omdat op de plek van het PEN-gebouw een hotel met comfortappartementen voor senioren zou verrijzen. Er werd een nieuwe, centrale plek gezocht en gevonden aan het Hueseplein, hoek van der Leeklaan. Voor de inrichting van het nieuwe gebouw startte het Rode Kruis een sponsoractie bij het Amstelveense bedrijfsleven. Het Rode Kruis kon die verbouwing uit eigen middelen wel betalen, maar voor het goed inrichten ervan waren geen financiën meer beschikbaar.

rode kruis
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Het winkelpand van Nooij tapijten aan de van der Leeklaan 6, hoek Hueseplein, waar nu het Rode Kruis - afdeling Amstelveen haar intrek zal nemen. Hier op de foto is de inrichting nog gaande.

cinema
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Gebouw van het Rode Kruis Amstelveen aan het Hueseplein


Kijk voor gebeurtenissen van het Rode Kruis bij Gebeurtenissen Rode Kruis Amstelveen

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen