Bijgewerkt: 24 april 2024

Afscheid van Piet Meijer
Tassenkraam - 2012

Foto's -> Stadshart -> Weekmarkt

Afscheid van Piet Meijer Tassenkraam
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Marktkoopman Piet Meijer (l) in gesprek met journalist Johan Th. Bos, van Amstelveenblog

De 75-jarige Piet Meijer stopt met zijn tassenkraam na meer dan 50 jaar op verschillende locaties op de Amstelveense markten te hebben gestaan. Hij stond al op weekmarkt in de jaren 1950 aan de Oude Karselaan, altijd op vrijdag en toen de markt in 1961 verhuisde naar Plein 1960, het tegenwoordige Stadsplein, verhuisde hij ook met zijn kraam.

markt Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De kraam vol met tassen van Piet Meijer op de weekmarkt op 29 juni 2012


Marktmeester Albert Prins, Jan-Willem Groot,wethouder economische zaken van de gemeente Amstelveen en George Kabalt, voorzitter van de markt- en de reclamecommissie kwamen de heer Piet Meijer feliciteren met een grote bos bloemen en een fles rode wijn. De marktkoopman heeft het erg lang uitgehouden in Amstelveen en hij stopte al eerder met zijn markt activiteiten in Amsterdam en Almere.

markt Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Tussendoor gaat de verkoop gewoon door, zelfs op de laatste dag!


Hij begon zijn carrière op de leeftijd van 18 jaar en omdat zijn vader schoenmaker was, is het werken met leer van kinds af aan meegegeven. Na het halen van zijn vakdiploma lederwaren en een middenstandsdiploma werd de volgende stap gezet: naar de markt.

Volgens de heer Meijer was de markt vroeger veel leuker in Amstelveen, vooral, omdat de toenmalige marktmeester Nico van Vegten door zijn sociale manier met mensen omgaan,veel beter was en de sfeer veel amicaler.

markt Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA) feliciteert de heer Meijer en neemt afscheid van deze uitstekende verkoper


markt Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Vlnr.: Albert Prins, marktmeester, wethouder Jan-Willem Groot, Piet Meijer en George Kabalt, voorzitter van de markt- en de reclamecommissie


Wethouder Groot zei het volgende: 'Wij als gemeente vinden het heel bijzonder dat u het zo lang heeft volgehouden in Amsterdam, Almere en in Amstelveen, want dat is niet gering. Dat waarderen wij en willen wij u in het zonnetje zetten, want u heeft hard gewerkt, veel klanten zien voorbij komen en u heeft daarmee ook de markt van Amstelveen goede dienst bewezen!'

George Kabalt, de marktbuurman (met beddengoed) van de heer Meijer vertelde, dat ze allebei begonnen in hun jeugd op de markt van de Lindengracht in de Jordaan, Amsterdam. Toen hadden ze elkaar ontmoet en ook beter leren kennen. George’s ouders stonden al op de markt en de vader van Piet had daar een schoenmakerij en ook zijn ze in dezelfde buurt opgegroeid. Op een bepaald moment stonden ze naast elkaar op de weekmarkt van Amstelveen. 'Piet, het ga je goed'! – voegde hij er nog aan toe.

tassen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

George Kabalt schudt de hand van Piet Meijer en hier wordt geschiedenis geschreven


De heer Meijer vond het eigenlijk maar niets, die ophef en dat hij door het gemeentebestuur zo in het zonnetje werd gezet. Na die korte onderbreking ging hij gewoon weer verder om vanuit zijn oude Volkswagenbusje de resterende tassen uit te pakken. De markt ging tenslotte ook gewoon door.

De andere handelaren op het Stadsplein hebben niets gezien van deze miniatuur episode. Ze hadden niet eens door, dat iemand die 60 jaar lang op de markten heeft gestaan en vandaag er voor koos om met een wat rustiger levensstijl te beginnen. Dat wordt even wennen……………..

Klik hier voor andere foto's in de categorie Stadshart