Bijgewerkt: 25 juni 2024

Poorterweide - 2012

Foto's -> Straatgezichten -> Poorterweide

Poorterweide
(Bron Timpaan - 2012)

Het Poorterweide project uit de lucht

Timpaan levert 17 exclusieve landhuizen op in Grote en Kleine Poorterweide te Amstelveen (voorheen Park Meerlanden)

Timpaan, de andere ontwikkelaar uit Rijsenhout, heeft in samenwerking met aannemer Bot & van der Ham uit Meerkerk 17 exclusieve landhuizen gerealiseerd in Amstelveen. In augustus 2009 is de verkoop gestart en de belangstelling bleek groot; binnen enkele maanden waren alle woningen verkocht. De prijzen varieerden van ca. € 900.000,- tot ca. € 2.200.000,-. De bouw is in begin 2010 van start gegaan. Op woensdag 23 mei 2012 wordt er voor de bewoners een feestelijke bijeenkomst gehouden voor de oplevering van de landhuizen aan de Grote en Kleine Poorterweide te Amstelveen.

De 17 vrijstaande woningen in Grote en Kleine Poorterweide liggen vlakbij de Amstel, centraal gelegen tussen Amstelveen, Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel. De woningen zijn op twee eilanden gesitueerd met daartussen een derde eiland. Dit derde eiland biedt ruimte voor groen en water, wat zorgt voor openheid in het landschap en schept tegelijkertijd een relatie met het omliggende poldergebied. De eilanden zijn alleen toegankelijk voor bewoners.

De woningen zijn onder architectuur in jaren 30-stijl ontworpen door Zeelenberg Architectuur uit Ouddorp. Alle kavels en woningen zijn verschillend van grootte en type. De bewoners hadden de keuze om de woning naar eigen wens uit te breiden en aan te passen. Hiervan is graag gebruik gemaakt en voldoen de woningen daardoor volledig aan de wensen van de bewoners.

Het sterkt Timpaan en Bot en van der Ham in de overtuiging, dat de crisis ook kansen biedt. Maatwerk bieden en klantgericht zijn; inspelen op de woonbehoefte van de klant is juist nu een vereiste in de woningmarkt.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Straatgezichten