Bijgewerkt: 25 juni 2024

Nieuwbouwproject - 2012

Foto's -> Straatgezichten -> Elsenbuiten

Nieuwbouwproject
(Foto Gemeente Amstelveen - 2012)

Het nieuwbouwproject Elsenbuiten Bankras/Kostverloren is gelegen in de Bankrasstrook aan de oostkant van Amstelveen

Mooi wonen in een groene omgeving met de voordelen van een grote stad in de nabijheid, dat is een droom van velen. Amstelveen maakt het mogelijk met het nieuwbouwproject Elsenbuiten gelegen in gebied Bankrasstrook. Waar in totaal 44 luxe vrijstaande en twee-onder-een-kap woningen verrijzen ontwikkeld door Bouwfonds Ontwikkeling.

Wethouder Jan Willem Groot (CDA) verrichtte op woensdag 8 februari 2012 de loting voor de 25 woningen die in de 1e fase zullen worden gebouwd. 55 gegadigden hadden zich aangemeld voor deze 1e fase loting die onder toezicht van notaris mr. M. E. Amson van SBA notarissen  te Amstelveen werd verricht.

elsenbuiten Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2012)

Rein Willems (l) (directeur Bouwfonds Ontwikkeling) en wethouder Jan-Willem Groot tijdens de loting


Wethouder Groot, die doorstroming op de woningmarkt als speerpunt van beleid voert, is ook blij met de ontwikkeling van dit segment van luxe woningen in de prijsklasse van ca. € 600.000 tot € 1.025.000. “Het is een prachtige locatie met veel groen en waterpartijen en we hebben gezien bij de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige woningen van project Park Meerlanden nabij de Bankrasweg dat er nog steeds vraag is naar kleinschalige projecten met dure woningen.

Als je kijkt naar de demografische kenmerken van de gegadigden zie je dat er sterke behoefte is naar kwaliteitswoningen voor meer persoonshuishoudens. Maar liefst 93% van de geïnteresseerden behoort tot die categorie. In ruim 85% van de gevallen is de hoofdinschrijver jonger dan 55 jaar.

50% van de loters komt uit Amstelveen dit betekent dat zij, indien zij definitief eigenaar zullen worden van een van de nieuwe woningen, ook weer woonruimte zullen achterlaten. Bijvoorbeeld in de categorie tot € 500.000,-. Kopers van die vrijgekomen woningen laten weer woningen van ca. € 300.000,- achter. Kortom dure woningen zorgen voor een lange beweging in de keten. Dat is precies wat ik met doorstroming beoog”.

De inschrijvers worden schriftelijk geïnformeerd door de betrokken makelaars of de trekking door wethouder Groot hen goedgezind was. Meer informatie over dit nieuwbouwproject in Amstelveen is te vinden op www.elsenbuiten.nl

Klik hier voor andere foto's in de categorie Straatgezichten