Bijgewerkt: 14 april 2024

Foto-expositie
Izaskun Porta - 2012

Foto's -> Kunstwerken -> Foto-expositie

Foto-expositieIzaskun Porta
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Fotografe Izaskun Porta was een van de organisatoren van deze tentoonstelling

De Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan opende samen met zijn collega uit Amstelveen Jan van Zanen, op vrijdagmiddag 27 januari 2012 de fototentoonstelling 'Amsterdam through your eyes' van de Internationale School van Amsterdam in Amstelveen.

Dit initiatief van fotografen Izaskun Porta en Christine Baijings heeft geresulteerd in 50 geselecteerde foto's, die zijn gemaakt door leerlingen van verschillende nationaliteiten en enkele ouders.  Uit de twee leefdtijdscategorieën, tot 14 jaar en 14 jaar en ouder, zijn door een jury, bestaande uit Berend Strik (beeldend kunstenaar), Desiree Dolron (fotografe/beeldend kunstenaar) en Fons Welters (galeriehouder hedendaagse kunst), de winnaars bepaald.

isa Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De panelen met de foto's staan in de hal van ISA


Amsterdam wordt prachtig en zeer verrassend geportretteerd door de ogen van deze jonge talenten. Burgemeester Van der Laan zei daarover: “Als foto’s zowel het verleden, als het heden en de toekomst portretteren, dan zijn het deze kinderen die –door hun ogen- de toekomst vormgeven”.

isa Amstelveen
(Foto ISA - 2012)

Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen geeft een rondleiding aan Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam


Afgestemd op de vele typisch Amsterdamse taferelen die de foto’s weergeven, zoals fietsen, een bruine kroeg, de sfeer op de Dam, etc., zei Van der Laan: “Het is goed te zien dat al die kinderen van die vele nationaliteiten zich hier thuis voelen en dat beschouw ik als een compliment voor onze stad”.

isa Amstelveen
(Foto ISA - 2012)

Een foto van de tentoonstelling


isa Amstelveen
(Foto ISA - 2012)

Lydia Betel: Gay Parade


De Internationale School van Amsterdam (ISA) is al jaren een belangrijk instituut voor Amsterdam. Met studenten in de leeftijd van 3 tot 18 jaar uit 54 verschillende landen, biedt de school een unieke omgeving aan kinderen die een goede opleiding zoeken met de Engelse taal als gemene deler.

isa Amstelveen
(Foto ISA - 2012)

Stephen York: Amsterdam Sunset


isa Amstelveen
(Foto ISA - 2012)

Thomas R. Lausner : Vondelpark


De ISA biedt het IB programma (International Baccalaureat) een hoge internationale opleiding die aansluit bij studieprogramma’s elders in de wereld. Dat maakt het voor de studenten mogelijk de internationale avonturen van hun ouders te blijven volgen. De vele nationaliteiten maken de school ook een geweldige "melting pot", waar het respect voor andere culturen voorop staat.

Het bestaan van de ISA is voor Amsterdam een belangrijk wapen in de concurrentiestrijd als vestigingsplaats voor het internationale bedrijfsleven  in Europa. Het niveau van de opleiding voor de kinderen van de uitgezonden medewerkers is daarbij voor meer en meer bedrijven bepalend.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Kunstwerken