Bijgewerkt: 26 februari 2024

Borrie en Co Accountants - 2012

Foto's -> Gebouwen -> Diversen

Borrie en Co Accountants
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Foto van gebouw Borrie en Co accountants volgt

In het nieuwe kantorencomplex 'BrandMeester' op het Keizer Karelplein/Fokkerlaan opende Diana Clement, AA-accountant, partner en lid van het dagelijks bestuur bij Borrie & Co. Accountants, de feestelijke receptie in verband met de opening van het nieuwe kantoor en ze sprak de aanwezigen toe:

Dames en heren,
Namens de directie en medewerkers van Borrie wens ik u van harte welkom op onze opening. In het bijzonder heet ik welkom de heer Van Zanen, de burgemeester van Amstelveen. Voordat ik meer ga zeggen over deze vestiging en ons pand , wil ik eerst iets vertellen over onze organisatie.

borrie Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Diana Clement, partner en lid van het dagelijks bestuur bij Borrie & Co tijdens haar toespraak


Borrie vertegenwoordigt een aantal disciplines, deze disciplines zijn: accountants , belastingadviseurs, corporate finance (op het gebied van financiën omgaan met monetaire besluiten, dat zakelijke ondernemingen moeten maken en analyse gebruikt ,om deze beslissingen te nemen), expatriate services (voor expats) en salaris administratie . In deze disciplines werken wij volgens onze waarde en normen, onze ankerwaarden zijn: kennis en vertrouwen.

In onze branche gaat het om kennis en vertrouwen. Kennis verwerf je, vertrouwen verdien je. Daarin slagen we, doordat we ons vak uitstekend beheersen en doordat we met al onze klanten een unieke persoonlijke relatie nastreven. Met die instelling verricht Borrie sinds 1950 financiële diensten en geven we bedrijfseconomische en fiscale adviezen aan middelgrote ondernemingen, zelfstandig ondernemers en non-profit instellingen.

Het is ons ultieme doel, om voor onze klanten een financieel klimaat te creëren, waarin ze optimaal kunnen functioneren en floreren. Borrie opereert vanuit Rotterdam en Amsterdam en heeft ruim 100 medewerkers in dienst.

Daarnaast zijn wij deskundig en betrokken. Cruciaal in onze manier van werken is de menselijke verbinding die ontstaat in een lange termijnrelatie. Onze consultants staan met twee benen in de wereld van onze klant en houden zich op de hoogte van alles, wat relevant is voor zowel de onderneming, als de persoonlijke omstandigheden. We geven antwoord op vragen, die nog niet gesteld zijn. Bovendien zijn we slim en snel, we maken gebruik van beproefde procedures, producten en software. En natuurlijk adviseren we doeltreffend en adequaat, waardoor de financiële situatie continu helder en stabiel blijft, welke koers het bedrijf ook vaart.

Als gevolg van de samenvoeging van onze kantoren Amsterdam en Hilversum hebben we gezocht naar huisvesting ten zuiden van Amsterdam op de as Hoofddorp Amsterdam Zuid Oost. In onze zoektocht zijn wij gestuit op het project BrandMeester. Dit pand en deze omgeving voldoet uitstekend aan alle vooraf door ons gestelde randvoorwaarden.

Nu staan wij hier vandaag en zijn bijzonder trots met de samenvoeging van de vestigingen en dit prachtige pand. Sinds vorig jaar bouwen wij aan deze nieuwe vestiging en tegelijkertijd ontwikkelde Janssen de Jong dit prachtige plan. Vandaag is aanwezig de heer Tim Nieste regiomanager bij Janssen de Jong, hij staat u graag persoonlijk te woord, als u vragen heeft over ons pand.

Vandaag is ook aanwezig Jan van Honschoten van the IN Connection onze interieurarchitect, hij en zijn collega zijn verantwoordelijk geweest voor dit interieur en ik kan u verklappen, dat is een uitdaging op zich geweest. Ook hij staat u graag te woord als u vragen heeft over onze inrichting en de gebruikte materialen. Borrie in Amstelveen gaat de uitdaging aan om ons kantoor nadrukkelijk te profileren in de Noordelijke Randstad regio, dat doen wij uiteraard deskundig en betrouwbaar, waarbij de unieke persoonlijke relatie hoog in het vaandel staat. Ik ga nu afronden en geef graag het woord aan de burgemeester van Amstelveen, de heer Jan van Zanen. Dank u!

borrie Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De medewerkers van Borrie en de gasten volgen de toespraken


Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen kwam met een oude gemeentelijke brandweerwagen naar de opening, begeleid door een moderne brandweerwagen. In zijn toespraak verwelkomde de accountants van Borrie in Amstelveen.

Een paar jaar geleden stond op deze locatie een brandweerkazerne en een gebouw van de GGD-Amstelveen, maar het complex stond al jaren leeg en na de sloop kon op deze plek het splinternieuwe kantoor- en wooncomplex 'BrandMeester' verrijzen.

borrie Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2002)

De oude brandweerkazerne aan het Keizer Karelplein/Fokkerlaan in 2002


Op deze plek was vroeger de zogenaamde Witte Stad gelegen die later Keizer Karelpark werd. ('De Witte Stad' was oorspronkelijk de naam van de ‘NV. Algemeene Bouw- en Exploitatie-maatschappij, opgericht in 1924 en haar eerste projecten waren aan de Ouderkerkerlaan en twee jaar later kwamen er de huizen aan de Fokkerlaan, de Van Weerden Poelmanlaan en de Bovenkerkerkade bij en daarom heette deze wijk lange tijd ook de Witte Stad.)

Het gehele 'BrandMeester' project is ontwikkeld door Janssen de Jong Projectontwikkeling B.V. vanuit haar regiokantoor in Bodegraven. Architectenbureau Hoogeveen B.V. heeft getekend voor het ontwerp van het project ‘BrandMeester’. Het nieuwe ‘BrandMeester’ complex bestaat uit 24 woningen en 2500 m² kantoorruimte.

borrie Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2012)

Burgemeester Jan van Zanen komt naar de opening met een oude T-Ford brandweerwagen


De toespraak van burgemeester Jan van Zanen

Geachte dames en heren, mevrouw Diana Clement, het is eervol hier vanmiddag te mogen zijn. Welkom in Amstelveen! Wie komt er uit Rotterdam? 010 ook in zaal …Wie uit Hilversum? Is er een ‘echte’ Borrie in de zaal? Ja? Welkom Harm (derde generatie Borrie).

borrie Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Burgemeester Jan van Zanen heet de accountants hartelijk welkom in Amstelveen


En, dames en heren, ik zag net beneden in de hal een nieuwsbrief liggen van het bedrijf, met als titel: ‘In 2012 zwaar weer met af en toe zon’, dat moet haast wel een oude nieuwsbrief zijn …Nogmaals. Het is eervol en plezierig om hier te zijn (ging graag in op de uitnodiging van de heer Hans van der Vliet). Zeker nu het vervoer naar deze locatie op zo’n bijzondere – en historisch verantwoorde – wijze plaatsvond. Dat is nog eens een warm en bijzonder welkom, zou je kunnen zeggen. Bert, Hans, Johan en Hans, brandweermannen van toen èn van nu, brachten mij hierheen.

borrie Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Met deze T-Ford uit 1925, van de brandweer van Nieuwer-Amstel kwam burgemeester Van Zanen naar het kantoor van Borrie Accountants


Mijn vingers zijn nog steeds ijskoud. Als u begrijpt wat ik bedoel. Veel dank daarvoor, heren! Het lijkt net of ik op bezoek ben bij de brandweer. Maar niets is minder waar. Vandaag staan we stil bij een nieuw kantoorgebouw. Het pand ‘BrandMeester’. U hoort waarschijnlijk de link met de brandweer: Brand meester. Dit kantoor staat namelijk op een bijzondere plek. De plek, waar vroeger onze brandweerkazerne was gehuisvest. Van 1965 tot 2003 hebben onze brandweermensen vanaf deze locatie de branden in Amstelveen geblust en menig Amstelvener uit benauwde situaties geholpen. (meneer Bert werkte zo’n 33 jaar op deze plek …)

Deze locatie is ook de plek waar onze brandweer verder is uitgegroeid tot een professionele organisatie. En waarin steeds meer de samenwerking is gezocht met de omliggende gemeenten, wat in 2008 leidde tot een fusie met de gehele regio Amsterdam-Amstelland. De oude knalrode T-Ford die mij zojuist heeft ‘afgeleverd’ is afkomstig uit 1925.

Sinds en jaar dag wordt deze wagen nog steeds ingezet voor allerlei bijzondere gelegenheden. Zo ook vandaag. Zelfs oud-premier Balkenende - ooit gemeenteraadslid van Amstelveen - had de eer om in deze wagen te zitten, bij de opening van de nieuwe brandweerkazerne in 2003 …(maakte voor deze informatie dankbaar gebruik van het boek ‘Altijd d’r onder en toch voorop – brandweergeschiedenis van Nieuwer-Amstel/Amstelveen’ uit 1997, geschreven door G. P. Koppers).

Een bijzondere locatie als deze, verdient een prachtig gebouw èn een bijzonder bedrijf. Borrie & Co accountants uit Rotterdam is vanaf vandaag (ook) gevestigd in Amstelveen in de Amsterdamse regio. Ik heb begrepen, dat er ook medewerkers uit Amsterdam en Hilversum op deze locatie zijn komen werken. Geen brandmeesters, maar meesters in rechten en cijfers. Belastingadviseurs, accountants (‘Kennis, vertrouwen, deskundig en betrokken’). Wie had dat ooit kunnen denken.

Aan u allen, welkom in Amstelveen. En voor mevrouw Clement, welkom terug in Amstelveen.
U heeft hier lange tijd gewoond begrijp ik. Amstelveen is niet alleen een prachtige stad om in te wonen, maar zeker ook om te werken. U zit dicht bij het winkelcentrum in het Stadshart, zeker het aanraden waard om eens te gaan kijken. Op uw site las ik over uw drie kernwaarden: bekwaam, betrokken en bereikbaar.

Dat past uitstekend bij Amstelveen. Als gemeente voelen wij ons zeer betrokken bij onze ondernemers (u bent al aangesloten bij Ondernemersvereniging Amstelveen OA, bravo!). En bereikbaar is Amstelveen zeker. Met in de directe nabijheid van de A9, openbaar vervoer èn Schiphol. Of Amstelveen - het gemeentebestuur - ook bekwaam is, is aan anderen om te beoordelen.

borrie Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Met een druk op de rode schakelaar, opent burgemeester Van Zanen het kantoorcomplex van Borrie Accountants


borrie Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Na de toespraken proosten Fokko van Dijk (l) accountancypartner bij Borrie & Co, burgemeester Jan van Zanen en Diana Clement, AA-accountant met champagne op het succes in het nieuwe kantoorpand


Ik feliciteer u van harte met uw nieuwe werkomgeving. De heer Fokko van Dijk leidde mij zojuist al rond in het pand. Het ziet er prachtig uit. Complimenten aan de heren Tim Nieste (Janssen de Jong projectontwikkeling) en Jan van Honschoten (The Inconnection) en hun medewerkers voor het gebouw en in inrichting…Nogmaals, zeer welkom in Amstelveen. Heel veel succes en plezier met uw werkzaamheden. Brandmeester! Borrie&Co Accountants! Van harte gefeliciteerd!

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen