Bijgewerkt: 24 april 2024

100 jaar
Mevrouw Marie Annes-Cligge - 2011

Foto's -> Geschiedenis -> Personen-100 jaar
en meer


100 jaarMevrouw Marie Annes-Cligge
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Mevrouw Marie Annes-Cligge viert haar 100ste verjaardag met familieleden

Op woensdagmiddag 21 december 2011 vierde mevrouw Marie Annes-Cligge haar 100ste verjaardag in verpleeghuis het Zonnehuis te Amstelveen. De middag werd opgeluisterd door onder andere haar kinderen en het verplegend personeel: een versierde kamer, boeketten namens diverse instanties, waaronder een van het Zonnehuis, gebak, champagne, een bezoek van locoburgemeester Herbert Raat (ook met boeket) en zelfs een brief namens de Koningin.

Mevrouw Annes werd in 1911 geboren in Nieuwer-Amstel, nu Amstelveen geheten. Zij werkte ‘in de huishouding’ en trouwde met Cornelis (Kees) Annes uit Bovenkerk. Samen kregen zij negen kinderen (drie dochters en zes zoons), waarvan er nog acht in leven zijn. De jongste is 57 en de oudste 74. Zij waren grotendeels woonachtig in de Nieuwe Karselaan.

annes  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Hare Majesteit Koningin Beatrix stuurde mevrouw Annes een brief met haar hartelijke gelukwensen in verband met haar 100ste verjaardag


Kees Annes overleed jong, in 1962 en sinds die tijd leefde mevrouw Annes als alleenstaande weduwe tot ongeveer haar 97ste  jaar onder meer in de Pastoor Meijnemalaan en op de Plesmansingel. Haar kinderen kwamen vaak bij haar langs en ook nu, in het Zonnehuis, krijgt mevrouw Annes nog steeds erg veel bezoek.

Afgelopen zondag 18 december werd haar verjaardag groots gevierd in de sportschool van haar dochter, Elly Buenting en er waren meer dan honderd genodigden, waaronder talloze klein- en achterkleinkinderen.

annes  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Loco-burgemeester Herbert Raat feliciteert mevrouw Annes en overhandigt haar een bos bloemen en een doosje chocoladebonbons


Mevrouw Annes verkeert in een redelijk goede gezondheid. Zij heeft zich in het verleden vaak ingezet als vrijwilligster voor ‘Ons Vakantiekamp’ (op de plek, waar ooit de Heilige Geestschool stond) en vulde verder haar tijd met reizen, puzzelen en het bezoeken van kinderen en kleinkinderen.

annes  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Herbert Raat en mevrouw Annes praten met elkaar en ze vertelt over haar lange leven en haar familie


Zij is nog steeds goed bij de tijd en vertelt regelmatig mopjes, zingt liedjes, of vertelt over vroeger. Haar geest is nog steeds scherp. Zo weet zij de namen en geboortedata van al haar kinderen, klein- en achterkleinkinderen en ook haar geheugen is perfect. Gehoor en gezichtsveld zijn iets minder, schrijven in grote letters is nu een noodzaak. Mevrouw Annes brengt haar dagen veelal door met het kijken van televisie en dan met name sport.

annes  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Raat en mevrouw Annes praten lekker door en de familieleden proberen het gesprek te volgen. De redactie van Amstelveenweb feliciteert haar via deze weg met haar 100ste verjaardag en wenst haar een gezond nieuw levensjaar toe


Het was voor een, tot op zeer hoge leeftijd zelfstandig geleefd hebbende vrouw, moeilijk om in 2010 ‘opgeborgen’ te worden (zoals zij het zelf met een knipoog zegt). Zij heeft echter veel steun aan de vele familiebezoeken en de hulp van dochters en schoondochters.

‘De honderd’ wilde zij halen, daarna ‘zien we het wel weer’, aldus mevrouw Annes. Het zal de familie echter niet verbazen, wanneer zij nog even door wil gaan, aangezien er volgend jaar nog een huwelijk van een kleinkind en een paar bijzondere verjaardagen op stapel staan.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Geschiedenis