Bijgewerkt: 24 april 2024

Verbouwing Speeltuin Elsenhove - 2011

Foto's -> Natuur -> Elsenhove Speelboerderij

Verbouwing Speeltuin Elsenhove
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De speeltuin lijkt nu op een ruïne

Op de laatste dag van oktober 2011 bezocht de redactie van Amstelveenweb de zonnige Speelboerderij Elsenhove. Hoewel de speeltuin tijdelijk gesloten is, konden wij met toestemming toch een paar foto's schieten van dit kleurrijke gebied in Amstelveen. De boerderij zelf is dagelijks, met uitzondering van maandag, geopend.

elsenhove Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De betonnen drainage buizen staan al klaar om ingegraven te worden


De speeltuin is nu helemaal gesloopt om plaats te maken voor een totaal vernieuwde speelplaats, die in het seizoen door veel kinderen wordt gebruikt. Ruud Oosterhof, afdelingshoofd wijkbeheer Zuid van de gemeente Amstelveen, vertelt over de verbouwing:

elsenhove Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Veel bomen zijn er al gekapt om meer ruimte te maken voor de nieuwe speeltoestellen


'De oude speeltoestellen zijn verwijderd, omdat ze voor het grootste deel aan vervanging toe waren. Er is voor gekozen om alles in een keer te vervangen om een eenduidige aanleg te kunnen realiseren'.

'Ook was er nu de mogelijkheid om achterstallig onderhoud in de boomsingels uit te voeren, nieuwe drainage aan te leggen en valzand te storten. De nieuwe speeltoestellen worden nog dit jaar geplaatst, mits het weer het toelaat'.

elsenhove Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Het theehuis 'In den Pappot' is het enige, dat van de oude speeltuin is overgebleven


'In het voorjaar van 2012 worden er als onderbegroeiing weer nieuwe struiken bijgeplaatst. Voor de gemeente is het belangrijk dat kinderen veel kunnen bewegen en dit bij voorkeur samen kunnen doen. De speelboerderij is hier ideaal voor. Een locatie waar jaarlijks vele tienduizenden kinderen komen voor contact met de dieren, voor educatie, maar ook om onbezorgd te kunnen spelen.'

Klik hier voor andere foto's in de categorie Natuur