Bijgewerkt: 24 april 2024

Think Pink afgesloten - 2011

Foto's -> Oude Dorp -> Diverse Gebeurtenissen

Think Pink afgesloten
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Corinne de Haas, oprichter van de Stichting Viva la Donna, vertelt over de achtergronden en de doelen van haar stichting

In het Oude Dorp stond de maand oktober 2011 in het teken van Viva la Donna. Op zaterdag 29 oktober werd de THINK PINK, de actie van de lokale ondernemers, swingend afgesloten met een Zumba les in de Dorpskerk en een Club Night Party. Van 17 tot 18 uur kon iedereen van 12 jaar en ouder een Zumba les volgen onder leiding van Zumba lerares en zangeres Francisca Burgos. Het inschrijfgeld van € 5,- per persoon komt volledig ten goede aan Viva la Donna.

zumba Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Zumba lerares en zangeres Francisca Burgos geeft instructies, hoe je moet bewegen tijdens het dansen


De eigenaar van de Dorpskerk, de Amstelveense tandarts Marco Diercks, stelde de grote zaal gratis beschikbaar en daarmee steunde hij ook de actie. Eerst waren de organisatoren bang, dat niemand naar de dansles zou komen, maar dat viel reuze mee. Uiteindelijk waren er ongeveer 40 vrouwen en mannen naar de kerk gekomen en na de eerste minuten vonden ze de aparte dans heel leuk. Na de visuele instructies van Francisca Burgos was het voor iedereen duidelijk, welke bewegingen ze moesten ze doen en binnen de kortste tijd was de kerkzaal veranderd in een Zuid-Amerikaans danspaleis.

zumba Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Het is even wennen voor de mensen


zumba Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Na drie verschillende manieren leren dansen, gaan de mensen heel enthousiast de Zumba dansen


De Pink Club Night Party vond plaats in LounZ club restaurant. Van 21.30 tot 03.00 zorgden DJ Tellin, masseuses, roze cocktails, een lingerieshow en een surpriseact voor een onvergetelijke avond. Ook van deze avond was de gehele opbrengst bestemd voor Viva la Donna.

zumba Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Zumba dansers in de Dorpskerk. Wie heeft dat ooit gedacht?


zumba Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Het is weel warm geworden in de kerk


zumba Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Het initiatief van de ondernemers in het Oude Dorp is goed geslaagd


Zumba?
Zumba is een door Latijns-geïnspireerde dans fitness programma. Het is bedacht door danser en choreograaf Alberto 'Beto' Perez in Colombia in de jaren 1990. Zumba betekent dans en aerobic-elementen. De choreografie van Zumba bevat onder andere hip-hop, samba, salsa, merengue, mambo, martial arts en een aantal Bollywood en buikdans bewegingen.

Viva la Donna?
Stichting Viva la Donna zet zich in voor vrouwen die de diagnose kanker hebben gekregen, ongeacht de vorm van kanker, of het jaar waarin de diagnose is gesteld. De stichting is in 2005 opgericht door Corinne de Haas. Zij ondervond aan den lijve, dat er na de diagnose en de behandelingen tegen kanker, té weinig aandacht is voor nazorg. Met Stichting Viva la Donna wil zij daar verandering in brengen. Zo vraagt de stichting door middel van campagnes aandacht voor nazorg en er worden diverse projecten georganiseerd om vrouwen die getroffen zijn door kanker, weer te laten stralen.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Oude Dorp