Bijgewerkt: 13 april 2024

Zonnehuisgroep
Woonzorgcentrum 'de Luwte' - 2011

Foto's -> Gebouwen -> Zorgcentra en Seniorenwoningen

ZonnehuisgroepWoonzorgcentrum 'de Luwte'
(Foto ZGA - 2011)

Het nieuwe gebouw De Luwte opende haar deuren op dinsdagmiddag 28 juni 2011. Het gebouw ligt op de zelfde plek als de oude Luwte en vindt u naast de tijdelijke woontoren van De Luwte aan de Wimbledonlaan 361. De Luwte is een nieuw woonzorgcentrum met een combinatie van verpleeghuiszorg in de vorm van 48 plaatsen kleinschalig wonen, voor mensen met dementie en 60 woonzorgappartementen. Het complex heeft een mooi grand café op de begane grond. In het grand café  zijn ook wijkbewoners en vrijwilligers van harte welkom.
Bron: Conchita Willems

In het RTV-Amstelveen radioprogramma Eén Amstelveen legt Nico Groot uit, hoe kleinschalig wonen voor mensen met dementie in het gloednieuwe Woonzorgcentrum De Luwte voldoet. Er zijn 8 woningen met 6 bewoners in een huiselijke en herkenbare omgeving

luwte Amstelveen
(Bron Zonnehuis - 2011)

Het nieuwe 'De Luwte' complex uit de lucht


De bewoners vormen met elkaar een gewoon huishouden en richten zelf hun dagelijks leven in. Dit schept een hartelijk thuisgevoel. Met gemeenschappelijke huiskamer en keuken en ieder de eigen zit/slaapkamer eigenlijk wel luxe. De medewerkers zijn onderdeel van dit huishouden en ondersteunen de leefstijl en voorkeuren van bewoners. Nico vertelt, hoe er een landelijke omslag is in visie van uitsluitend professionele zorg naar participerende zorg, waarbij familie/dierbaren meer en meer samen met de bewoner en de medewerker mee zorgen.

reerink Amstelveen
(Foto C. Willems - 2012)

Nico Groot, locatiemanager van De Luwte en psycholoog Harmen Reerink in de RTV-Amstelveen studio


Het meeleven in vreugde en verdriet met de bewoner geeft meerwaarde aan de zin van het leven. En lijden is hier ook een onderdeel van. De zorg voor kinderen wordt gevolgd door de zorg voor vader en moeder in een natuurlijk proces. Je laatste levensfase. Voltooid leven? Waar praten we over? Psycholoog Harmen Reerink is betrokken bij de zorgvraag voor de laatste levensfase en vraagt aan Nico hoe wordt omgegaan met het sterven. Is het regie nemen over het eigen sterven maatschappelijk verantwoord? Is dit een gebeurtenis die je overkomt? Hoe heeft een mens zicht op zijn/haar leven als voltooid? Kan een mens dat wel beoordelen? Nico en Harmen denken daar verschillend over, praten hierover en dagen u uit met hen mee te denken. Een lang, gezond en gelukkig leven, wie wil dat niet? Beluister hoe wordt aangekeken tegen de laatste levensfase en het onherroepelijk moment van overlijden.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen