Bijgewerkt: 17 april 2024

Nieuwjaarsreceptie - 2011

Foto's -> Musea -> Museum Jan van der Togt

Nieuwjaarsreceptie
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Jan Verschoor, directeur van het Museum Jan van der Togt, tijdens zijn toespraak

Op zondagavond 16 januari 2011 hield de directie en de Stichting Vrienden van Museum Jan van der Togt, een nieuwjaarsreceptie voor de 'Vrienden'. Op deze avond ging het museum speciaal voor de Vrienden van het museum open en kon iedereen genieten van feestelijke hapjes en drankjes.

Honderden mensen kwamen naar het Oude Dorp van Amstelveen, waar het museum voor moderne kunst staat. Na de sfeervolle muzikale ontvangst verwelkomde Ron Post, de voorzitter van de van de stichting, iedereen hartelijk op deze avond. Tevens zei hij, dat het bestuur in het afgelopen jaar enkele keren heeft vergaderd en een nieuw bestuurslid gevonden in de persoon van Jan van der Steenhoven.

Vrienden Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Ron Post, de voorzitter van de van de stichting verwelkomt de 'Vrienden' van het museum


Daarna meldde de voorzitter ook, dat in het komend jaar, het museum een groot aantal exposities zal organiseren en eind 2011 wordt het 20 jarige bestaan van het museum gevierd. (Op 22 november 1991 werd het museum geopend door de toenmalige burgemeester drs. Otto van Diepen en headhunter Johan de Vroedt. Natuurlijk was Jan van der Togt toen ook nog zelf aanwezig, samen met de directeur Jan Verschoor.)

Vrienden Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De 'Vrienden' hebben een leuke avond


Na de toespraak van de voorzitter, bedankte Jan Verschoor, directeur van het museum, de aanwezige Vrienden voor de geschonken kunstwerken en voor de nieuwe kassa. Het apparaat koste 6.500 euro en daarmee kunnen de Museumjaarkaarten ook gescand worden, dus het museum moet heel veel bezoekers krijgen, om het geld terug te verdienen.

Vervolgens zei hij, dat het heel goed gaat met het museum en de renovatie bijna klaar is. Daarna zal met de verbouwing van de school worden begonnen. De gemeente Amstelveen gaf 500.000 euro, de provincie Noord-Holland heeft 150.000 euro subsidie gegeven voor de uitbreiding van het museum. De verbouwing houdt in: een overkapping van de tuin, verbouwen van het linkerwoonhuis en het erbij trekken van het oude schooltje.

Vrienden Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Jan van der Steenhoven is het nieuwe bestuurslid van de stichting Vrienden


Vrienden Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Volgens de plannen van het Architectenbureau Hoogeveen wordt een heel nieuw galeriecomplex gebouwd, naast de al bestaande delen van het Museum Jan van der Togt


Voor de verbouwing is heel veel geld nodig en volgens de directeur waren er in het verleden veel bedrijven bereid, om het benodige geld aan het museum beschikbaar stellen. Echter, nu zijn er veel musea die minder subsidie hebben gekregen en wordt de vraag aan het bedrijfsleven ook vaker gesteld. Dat maakt het voor het Museum Jan van der Togt niet gemakkelijk.

“Maar goed, wij bestaan dit jaar 20 jaar. Het zou mooi zijn om een zogenaamde 'Vrienden zaal' in te richten, waar wij de nog nooit tentoongestelde kunstwerken kunnen exposeren. Wie weet”?- eindigde Jan Verschoor zijn toespraak. Na het officiële deel van de avond kwam de tombola, waar vele kunstwerken werden verloot aan de Vrienden van het museum.

Vrienden Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De prijzen van de tombola staan nog op tafel


Vrienden Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Rien Alink, raadslid voor D66 is heel blij met zijn prijs


Vrienden Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Eén van de gelukkige winnaars


Vrienden Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Deze 'Vriend' heeft haar contributie terugverdiend met deze prachtige glazen vaas


Vrienden Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Lidy Leegstra van de Potterie/Galerie 'Het Oude Dorp' met haar prijs.
Een geluksvogel, want vorig jaar had zij ook al een winnend lot!


Vriend van het Museum Jan van der Togt?
U bent vriend van het Museum Jan van der Togt voor een jaarlijkse bijdrage van € 36 per jaar, Vriend voor het leven: € 450. Als u gedurende het jaar vriend wordt, betaalt u het resterende deel voor dat jaar. U ontvangt een vriendenkaart die de volgende voordelen biedt:
- een jaar lang gratis toegang voor u en uw partner
- uitnodigingen voor de opening van tentoonstellingen
- jaarlijks tegen een speciale prijs een kunstwerk in oplage en / of een korting op een speciaal voor het museum ontworpen kunstwerk
- toezending van de Vrienden nieuwsbrief
- gratis toegang tot de door het Museum georganiseerde lezingen
- 10% korting in de Museumwinkel

Adres: Museum Jan van der Togt Dorpsstraat 50 1182 JE Amstelveen

Klik hier voor andere foto's in de categorie Musea