Bijgewerkt: 17 april 2024

Bijbelse CD presentatie - 2011

Foto's -> Musea -> Museum Jan van der Togt

Bijbelse CD presentatie
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De presentatie wordt geopend door Jan Verschoor (r), directeur van het Museum Jan van der Togt

Op maandagavond 10 januari 2011 om 17 uur, werd in het Museum Jan van der Togt het eerste exemplaar van de nieuwe CD van presentator, emeritus-predikant Nico ter Linden aan Piet van den Heuvel,
oud-wethouder van Cultuur in Amstelveen overhandigd.

Op de CD speelt het Ensemble 'Het verhaal gaat'. Het is sfeervolle Joodse muziek, dat het Bijbels verhaal begeleidt, verteld door Nico ter Linden. Het ensemble bestaat uit Lija Hirsch (zang), Gertru Pasveer (harp) en Peter de Leeuw (viool). Helaas was het ensemble op maandag afgeslankt naar een duo, omdat zangeres Lija Hirsch met griep en 39 °C koorts ziek thuis lag.

Jozef cd Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Het Ensemble 'Het verhaal gaat' tijdens het miniconcert


Het oorspronkelijke idee was, dat het trio een gedeelte van de CD ten gehore zou brengen met het begeleidende woorden van Nico ter Linden en natuurlijk met de prachtige zang van Lija Hirsch, maar dat liep op deze avond, tot een ieders, maar ook tot Lija’s spijt, een beetje anders. Alleen de muziek van de viool en de harp was te beluisteren.

Het verhaal is gebaseerd op het boek 'Het land onder de regenboog', deel van zijn Bijbels verhalenboek voor kinderen. De presentatie bestond eigenlijk van het voorlezen van het boek over Jozef en dan speelden de violist Peter de Leeuw en de harpspeelster Gertru Pasveer een stukje muziek en dan kwam het verhaal steeds afgewisseld met muziek. De CD werd bij Syncoop Produkties uitgebracht en de titel is: 'Jozef de dromenman'.

Jozef cd Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De aanwezigen genieten van het verhaal en van de muziek


De muziek van het ensemble werd opgenomen in de Verkadezaal van de Muziekschool Zaandam in 2010. Lija Hirsch was de motor achter de opnames. Het ensemble speelt ook over de grenzen en het was daarom erg wrang voor haar, dat zij, zo dicht bij huis, niet aanwezig kon zijn. In ieder geval hebben Nico ter Linden, Peter de Leeuw en Gertru Pasveer, de aanwezigen wel een mooi uurtje bezorgd.

Jozef cd Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Het eerste exemplaar van de CD krijgt Piet van den Heuvel, oud-wethouder van Cultuur in Amstelveen van Nico ter Linden overhandigd


Jozef cd Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De musici en de verteller vlnr.: violist Peter de Leeuw, Gertru Pasveer harpiste en Nico ter Linden


Nico ter Linden?
Nico ter Linden (Amersfoort, 1936) is een Nederlandse emeritus-predikant en auteur. Hij stond als predikant in Stompetoren, Alkmaar, Nijmegen en van 1977 tot 1995 in de Westerkerk te Amsterdam.

Jozef cd Amstelveen
(Bron L. Hirsch - 2011)

De CD hoes van 'Jozef de dromenman'. Het schilderij is van Yoël Benharrouche: 'Le Royaume du ciel'


Ter linden heeft onder andere in 1998 het huwelijk van prins Maurits en Marilène bevestigd. Nico is de jongere broer van Carel ter Linden. Carel was predikant van de Kloosterkerk in Den Haag. Als auteur is ter Linden vooral bekend door de serie 'Het verhaal gaat', waarin hij op eigen wijze de Bijbel hervertelt. Het 6de en laatste deel is eind 2003 uitgekomen.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Musea