Bijgewerkt: 24 april 2024

106 jaar
Mw Bernardina van Royen-Fontaine - 2010

Foto's -> Geschiedenis -> Personen-100 jaar
en meer


106 jaarMw Bernardina van Royen-Fontaine
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De jarige wordt in de zaal gereden door één van haar dochters

Mevrouw Bernardina van Royen-Fontaine, de oudste Amstelveense bewoonster van het Woonzorgcentrum Klaasje Zevensterstraat van de Stichting Brentano Amstelveen vierde haar 106de verjaardag. Dit vond plaats op vrijdagochtend 24 december 2010, onder grote belangstelling. Haar zeer grote familie, de kinderen, klein- en achterkleinkinderen en ook de heer Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen, kwamen in het woonzorgcentrum om de dame op leeftijd te feliciteren met haar hoge leeftijd en om haar natuurlijk weer een nieuwe doos chocoladebonbons aan te reiken.

106-jarige Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Eén van haar 4 zonen feliciteert moeder met haar verjaardag. Mevrouw van Royen heeft 5 dochters en 4 zoons


106-jarige Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De cadeaus openmaken is het leukste moment voor mevrouw Van Royen


De 106-jarige was heel blij met het bezoek van de burgemeester, want de bonbons van vorig jaar waren al op! - aldus mevrouw Van Royen. Zij is een oude bekende in Amstelveen, want in vroeger tijden heeft ze met haar echtgenoot, Gerard en hun 10 (!) kinderen aan de Amsterdamseweg 511 gewoond, in het zogenaamde 'Aemstelle' gebouw- een fraaie stadsvilla.

106-jarige Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen, feliciteert de 106 jarige mevrouw Van Royen


De familie Van Royen was in het begin van de vorige eeuw heel bekend geworden door de vele zogenaamde 'De Witte' bioscopen met de meer dan 10 bioscoopzalen en theaters in Amsterdam. In het Oude Dorp stond ook hun bioscoop - Concordia in de Dorpstraat op nummer 3. Dat was de eerste bioscoop van Amstelveen.

106-jarige Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Mevrouw Bernardina van Royen-Fontaine: 'Ik heb geen idee waaraan ik deze hoge leeftijd heb te danken en ik weet niet wat de plannen van God zijn'. Zij is nog steeds een zeer levendige en aardige vrouw en het is verbazingwekkend, hoe scherp haar geest is en hoe oplettend zij is. Van Harte Proficiat!!
Mevrouw Van Royen werd overladen met bloemen en cadeaus. Haar allang volwassen kinderen, veel klein- en achterklein- kinderen feliciteerden hun liefste omaatje met een dikke zoen. Via dit berichtje feliciteert de redactie van Amstelveenweb.com ook de hele familie en wij wensen mevrouw Van Royen-Fontaine een gelukkig en gezond 2011.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Geschiedenis