Bijgewerkt: 14 juli 2024

Insectenopera - 2010

Foto's -> Natuur -> Broersepark Festival

Insectenopera
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Myrthe Schuuring, directeur van het Amstelveens Poppentheater en John Levie, wethouder cultuur verwelkomen alle kinderen en hun familieleden in het Broersepark tijdens de eerste festivaldag

Het Broersepark Familiefestival 2010 is op zondagmiddag 22 augustus 2010 onder grote belangstelling begonnen. Voor de voorstelling begon, verwelkomde Myrthe Schuuring, directeur van het Amstelveens Poppentheater, dat al 40 jaar lang deze prachtige theatervoorstellingen organiseert in Amstelveen, alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s. Zij straalde, net als de zon die tussen de wolken doorkwam, juist toen zij de opening verrichtte. Na haar inleidende woorden gaf zij het woord aan John Levie, wethouder cultuur. Hij zei dat hij maar van een lange toespraak afzag omdat iedereen natuurlijk reuze benieuwd was wat er deze middag komen zou.

Dit was voor deze zondag de muzikale voorstelling van 'Theater Vandenbulck' -'Help!'-, een insectenopera. Het gezelschap uit 's Hertogenbosch heeft al van vele kinderen operaliefhebbers gemaakt met veel gespeelde opera's. De voorstelling Help! in het Broersepark ging het over een jongetje, dat met een spin mee gaat naar de wondere wereld van de insecten. Hij kan zijn geluk niet op als hij wordt gekroond tot bijenkoning! Maar als hij ook mierenkoning wordt, is de bijenkoningin razend.

Broerseparkfestival Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Net als bij de vorige festivals, in 2010 is er ook veel belangstelling voor dit gratis kindertheater


Het was een leuke voorstelling, de kinderen genoten zichtbaar en na afloop kon een ieder nog een ijsje kopen bij de ijswagen of gewoon lekker door het bos wandelen. 

Broerseparkfestival Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De muzikale voorstelling van 'Theater Vandenbulck' begint


Broerseparkfestival Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

40 jaar na dato het festival is nog steeds springlevend


Klik hier voor andere foto's in de categorie Natuur