Bijgewerkt: 22 april 2024

Diëtheek Amstelland - 2010

Foto's -> Gebouwen -> Ziekenhuis-Kliniek-Hospice

Diëtheek Amstelland
(Foto ZHA - 2010)

Mevrouw Klepke en de heer Broertjes feliciteren elkaar na het tekenen van het contract

Per 1 april 2010 is Ziekenhuis Amstelland een polikliniek rijker: Diëtheek Amstelland. Op woensdag 10 maart hebben Hans Broertjes, lid Raad van Bestuur Ziekenhuis Amstelland, en Monique Klepke, directeur Diëtheek het contract getekend, dat dit officieel bevestigd.

Diëtheek Amstelland is een samenwerking tussen Diëtheek en Ziekenhuis Amstelland. De samenwerking maakt het mogelijk dat diëtisten van Ziekenhuis Amstelland patiënten begeleiden die door de specialist van het ziekenhuis zijn verwezen, bijvoorbeeld bij maagdarmstoornissen of een te hoog cholesterolgehalte. Ook patiënten die opgenomen zijn geweest in het ziekenhuis en in die tijd behandeld zijn door een diëtist, kunnen na ontslag worden gezien op de polikliniek.

Officieel moment
Onder toeziend oog van twee diëtistes, de manager klinische zorg, de afdelingsmanager van de diëtistes van Ziekenhuis Amstelland en de general manager van Diëtheek, werd afgelopen woensdag het contract getekend. Na afloop werd geproost op een voortvarende start van de nieuwe poli Diëtetiek. De diëtistes hebben zichtbaar zin in deze nieuwe uitdaging.

Verbetering van de zorg
Met het tekenen van het contract is Ziekenhuis Amstelland het vijfde ziekenhuis in Nederland dat een samenwerking aangaat met Diëtheek. De samenwerking maakt het mogelijk om de zorg in het ziekenhuis te verbeteren.

‘Het grootste voordeel van het hebben van een poli Diëtetiek is, dat patiënten die opgenomen zijn geweest en behandeld zijn door de diëtist, door dezelfde diëtist behandeld worden op de poli. Dit is voor de patiënt een vertrouwd gezicht en het behandelbeleid dat al is ingezet, kan worden voortgezet.’, aldus Margriet Adriaanse, afdelingsmanager Diëtetiek in Ziekenhuis Amstelland.

Bron: Ziekenhuis Amstelland

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen