Bijgewerkt: 24 april 2024

105 jaar
Mw Bernardina van Royen-Fontaine - 2009

Foto's -> Geschiedenis -> Personen-100 jaar
en meer


105 jaarMw Bernardina van Royen-Fontaine
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

De oudste inwoonster van Amstelveen, mevrouw Bernardina van Royen-Fontaine (geboren dec 1904), bewoonster van het Woonzorgcentrum Brentano aan de Klaasje Zevensterstraat, vierde haar 105-de verjaardag op donderdagmiddag 24 december 2009.

van Royen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Kinderen en kleinkinderen rond de jarige


Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen, bracht een bezoek en gaf een cadeautje aan mevrouw Van Royen. De 9 kinderen (5 dochters en 4 zonen) van mevrouw, met de klein- en achterkleinkinderen, waren aanwezig. Het was weer een gezellige bijeenkomst in Brentano’s woonzorgcentrum, waar in de grote eetzaal een paar tafels waren gereserveerd voor het grote familiefeest.

van Royen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen feliciteert de 105 jarige dame, mevrouw Bernardina van Royen-Fontaine


Mevrouw Van Royen is een oude bekende in Amstelveen. In vroegere tijden heeft ze met haar man en kinderen aan de Amsterdamseweg 511 gewoond, in het zogenaamde “Aemstelle” gebouw, een fraaie stadsvilla. De familie van Royen was in het begin van de vorige eeuw heel bekend geworden door de vele zogenaamde 'De Witte' bioscopen. Met de meer dan 10 bioscoopzalen en theaters in Amsterdam en Utrecht, hebben Gerard van Royen en A. J. Povel een echt bioscoop imperium opgebouwd. De eerste bioscoop van Amstelveen, Concordia in het Oude Dorp, was ook in de handen van de familie Van Royen en daar draaiden ze films van 1947 tot 1965. Mevrouw woont al jaren in Klaasje Zevenster en is daarover reuze tevreden.

van Royen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Na de felicitaties krijgt de burgemeester een kopje koffie, maar er wordt tussendoor gezellig bijgepraat


van Royen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Een klein deel van de 24 kleinkinderen vermaken zich uitstekend


Ze is nog zeer goed bij de tijd en zij herkent de webmaster van Amstelveenweb altijd onmiddellijk. In november 2009 was de burgemeester van Amstelveen, Jan van Zanen nog bij mevrouw van Royen op bezoek, vergezeld door Balázs Bús, burgemeester van onze partnerstad Óbuda Békásmegyer.

van Royen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

De oudste inwoonster van Amstelveen, mevrouw Van Royen met de burgemeester. In de achtergrond volgen twee dochters van haar het gesprek


Na de Eerste Wereldoorlog heeft de familie van mevrouw van Royen twee Hongaarse meisjes opgevangen, zoals vele Nederlanders deden en de connectie met de Hongaren bestaat nog steeds. Ze spreekt zelfs nog een paar woordjes Hongaars! Klik op deze link om een foto van dit bezoek te zien.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Geschiedenis