Bijgewerkt: 24 april 2024

De Rietgans - 2009

Foto's -> Natuur -> Elsenhove Speelboerderij

De Rietgans
(Foto Ruud Oosterhof - 2009)

'De Rietgans'

Zondag 4 oktober 2009 op Dierendag werd het nieuwe gebouw op Speelboerderij Elsenhove door wethouder Dolf Veenboer en Hanneke van Berckel feestelijk geopend en kreeg een naambord. Hanneke heeft de naam van het nieuwe, duurzame gebouw bedacht : 'De Rietgans'.

Het nieuwe multifunctioneel gebouw bestaat uit duurzame materialen en er is veel hout in verwerkt. Door de speciale vorm zal het minder energie verbruiken, dan een doorsnee gebouw van deze afmeting. De architect heeft het gebouw zo ontworpen, dat er door de wind weinig warmte verloren gaat. Overal in het gebouw kan het licht van de ramen in het rietendak de ruimte verlichten. Hierdoor is er overdag minder behoefte aan elektriciteit.

Rietgans Amstelveen
(Foto Ruud Oosterhof - 2009)

Wethouder Dolf Veenboer met Hanneke van Berckel voor het nieuwe natuur educatiegebouw 'De Rietgans' tijdens de opening


Het nieuwe gebouw wordt de nieuwe werkplek voor de medewerkers van speelboerderij Elsenhove en NME Amstelveen. Het leslokaal is het startpunt voor duizenden schoolkinderen die elk jaar les krijgen op Elsenhove.

Voor zieke dieren is er een quarantaine ruimte gebouwd, waar ze in alle rust kunnen herstellen en waardoor er weinig kans is, dat ze de andere dieren op de boerderij ziek maken. De medewerkers hebben er goede kleed- en wasruimtes. Jaarlijks ontvangt speelboerderij Elsenhove ongeveer 100.000 bezoekers.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Natuur