Bijgewerkt: 13 april 2024

Bosmobieltoer - 2009

Foto's -> Natuur -> Amsterdamse Bos

Bosmobieltoer
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De People Mover, alias de Bosmobiel is vanaf 1 mei 2009 beschikbaar voor de bewoners van zorginstellingen

Vrijwilligers van de Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn  hebben vorige week (37-2009) 16 gratis rondritten uitgevoerd met twee Bosmobielen door het Amsterdamse Bos. Daarmee konden zo'n tachtig minder valide mensen uit de gemeenten rond het Amsterdamse Bos genieten van een elektrisch voortbewogen 'boswandeling'.

Het enthousiasme na de proef met twintig deelnemers was ; groot te noemen. De slecht ter been zijnde en thuiswonende deelnemers hadden zich aangemeld na een aankondiging in onder meer inhet Weekblad.

De organisator van de ritten voor individuele minder-validen door het bos (naast de ritten voor groepen uit zorgcentra) Herman Ratterman: „Het was werkelijk hartverwarmend, om te zien hoezeer er genoten werd. Veel mensen waren al jarenlang niet meer in staat geweest, om het bos te bezoeken. Voor onze vrijwilligers was het dan ook enorm dankbaar werk om juist die mensen rond te rijden. Maar die dankbaarheid was wederzijds. Een van de chauffeurs kreeg zelfs van een deelnemer een doosje 'Merci' en een andere chauffeur kreeg een bedankkaartje naar zijn huisadres gestuurd."

Bosmobiel Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Een vrijwilliger rijdt met de Bosmobiel tijdens de instructiedag op vrijdag 17 april 2009 in het Amsterdamse Bos


Na afloop werd er gevraagd, of er volgend jaar weer 'zo’n week wordt georganiseerd en of de deelnemers dan weer mee mogen met een rondrit. Ratterman namens de Rotary Club: „Na het succes van deze proef vinden we, dat we dit volgend jaar zeker moeten herhalen en misschien wel uitbreiden. Dan zouden we graag nog extra vrijwilligers als chauffeur voor bijvoorbeeld een dag willen hebben."

De Bosmobielen rijden door het bos sinds het begin van dit jaar. Mensen die er wel voor voelen om als vrijwilliger minder valide mensen uit de regio te helpen, kunnen contact opnemen met Rob Klaassen op telefoon 06-1003-1043. Meer informatie: www.bosmobiel.nl.

Lees ook: Bosmobielinstructie

Klik hier voor andere foto's in de categorie Natuur