Bijgewerkt: 22 april 2024

Vrijwilligers op bezoek in Amsteltuin - 2009

Foto's -> Natuur -> Amsteltuin tot mei 2019

Vrijwilligers op bezoek in Amsteltuin
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Wijnboer Jan Schake geeft uitleg aan de vrijwilligers over de wijngaard

Maandagmiddag 28 september, gingen er 60 vrijwilligers van de buurthulpdienst van de Stichting Cardanus op bezoek naar de wijngaard 'De Amsteltuin' in Amstelveen.

Dorien Mijksenaar raadslid voor de GroenLinks en bemiddelaar van de Vrijwilligerscentrale van Cardanus: “Het aantal vrijwilligers neemt gigantisch toe, bijna iedere dag melden zich nieuwe mensen om maatschappelijke taken op zich te nemen. Wij hebben deze mensen hard nodig, omdat er diverse ondersteunende taken uit het AWBZ programma geschrapt zijn.

Amsteltuin Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De vrijwilligers van de Buurthulpdienst luisteren naar het verhaal van 'de' wijnboer van Amstelveen


De gemeente moet maar zien, hoe ze dit oplossen, behalve praatcontacten, worden er heel veel boodschappen gedaan, wandelingen gemaakt, computerlessen gegeven, gaan mensen gezamenlijk eten, naar musea en theater. Maar ook de maatschappelijke stages moeten ingevuld worden, de buurthulpdienst doet dit door bijvoorbeeld met jongeren onder ervaren begeleiding tuinen winterklaar te maken”.

De meeste vrijwilligers hebben nog nooit de enige wijngaard van Amstelveen gezien, dus het was een echte ontdekkingsreis voor velen in Amstelveen. Wijnboer Jan Schake heeft de bezoekers van uitgebreide informatie voorzien tijdens een wandeling in zijn wijngaard, over de productie van de wijn.

Als je op een wijngaard rondloopt, kom je er natuurlijk niet onderuit, dat je ook de wijn moet proeven! Gastvrouw Tieke zorgde voor hapjes en drankjes bij het glaasje wijn dat de vrijwilligers tot zich namen.

Amsteltuin Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De rest van de groep wacht op een tweede rondleiding


Amsteltuin Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Wijnglazen op een vat in de wijngaard belooft nog wat...


Amsteltuin Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

En ja hoor! Jan schenkt zijn eigen wijn in de glazen! Een groot succes bij de vrijwilligers!


Maatschappelijke stages?
De Vrijwilligerscentrale Cardanus is sinds 2004 steeds actiever aan de slag met de organisatie van projecten, waarbij middelbare scholieren ervaring opdoen met vrijwilligerswerk. Bij de organisatie van deze stages zijn verschillende partijen betrokken.

De Vrijwilligerscentrale Cardanus heeft als doelstelling, om leerlingen, scholen, maatschappelijke organisaties en gemeenten te ondersteunen bij het organiseren van nuttige, leerzame én leuke maatschappelijke stages.

Buurthulpdienst?
De Buurthulpdienst van de Stichting Cardanus verleent vrijwillige hulp aan ouderen, of mensen met een beperking. Activiteiten zijn onder andere: vervoer en begeleiding, praatcontact, stijldansen, samen boodschappen doen, hulp bij verhuizen, tuinwerk.

Meer informatie over de Buurthulpdienst: website: Vrijwilligerscentrale Cardanus Adres: MOC-gebouw, Lindenlaan 75, 1185 LC Amstelveen - Buurthulpdienst@cardanus.nl

Klik hier voor andere foto's in de categorie Natuur