Bijgewerkt: 4 juni 2023

Amstelveen College
Sportlaan - 2014

Foto's -> Gebouwen -> Scholen

Amstelveen CollegeSportlaan
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Amstelveen College met de Vier Heemskinderen

In het verleden was er het Casimir Lyceum gelegen aan Tulpenburg 1. Het Lyceum werd opgericht in 1956 en nam haar intrek in het gebouw aan Tulpenburg 1 in 1957. In 2007 bestond de school dus al 50 jaar. Het Snellius Lyceum, de latere Scholengemeenschap Nieuwer Amstel, werd opgericht in 1963 (in 1972 in het gebouw aan de Startbaan). Deze scholengemeenschap bestond dus in 2007 alweer 45 jaar. Het 50 en 45 jarig bestaan werd groots gevierd met een reunie.

Beide scholen gingen in 1996 op in het huidige Amstelveen College, een openbare scholengemeenschap voor VWO, Havo en Mavo. Ook deze school bestond in 2006-2007 alweer 10 jaar.

Amstelveen College
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Ingang van het Amstelveen College


Inmiddels is het Casimir Lyceum afgebroken en heeft plaats gemaakt voor woningbouw. Ook het Snellius Lyceum is verlaten en samen zijn de scholen verder gegaan in het nieuwe gebouw aan de Sportlaan onder de zelfde naam Amstelveen College. Het beeld, de Vier Heemskinderen, is van het plein bij het Casimir Lyceum verhuisd naar het plein voor de nieuwe school.
Kijk voor meer informatie bij Amstelveen College

Foto Amstelveen
(Foto A. de Peuter - 2015)

Mevrouw Anke de Peuter-van der Veen wordt met ingang van 1 januari 2016
de nieuwe rector-bestuurder van het Amstelveen College


Bron: Jeroen Püttmann

Anke de Peuter-van der Veen is met ingang van 1 januari 2016 de nieuwe rector-bestuurder van het Amstelveen College. Zij volgt Mark Manders op, die aan het eind van het afgelopen schooljaar vertrok. De 56-jarige de Peuter is nu rector op het Veurs Lyceum in Leidschendam. Zij volgde de lerarenopleiding Engels en geschiedenis. In 1981 begon de Peuter als docent Engels en gaf les op verschillende scholen. Vanaf 2003 werkte zij in leidinggevende functies. De Peuter was kernteamleider van de havo en van de mavo op het Visser ’t Hooft Lyceum in Leiden. Daarna vertrok zij naar het Mendelcollege in Haarlem, waar zij de functie conrector en plaatsvervangend rector vervulde.

De benoemingsadviescommissie en de benoemingcommissie van het Amstelveen College hebben Anke de Peuter leren kennen als betrokken bij het onderwijs, gemotiveerd en deskundig. “Anke de Peuter is ONDERWIJS in hoofdletters”, zei een van de referenten, wat door de commissies werd herkend. De Peuter zegt zelf over haar benoeming: “Vanuit de missie van de school ‘Haal het beste uit jezelf en uit elkaar’, wil ik graag samen met medewerkers, leerlingen en ouders de leer-en leeflijn van de school verder vormgeven. Met eigentijds onderwijs en heel belangrijk door oog en oor te hebben voor elkaar. Daarnaast zal mijn blik uiteraard op de omgeving zijn gericht om het Amstelveen College in de gemeente en daarbuiten zichtbaar te laten zijn en te profileren”. Anke de Peuter-van der Veen is getrouwd, moeder van twee volwassen zonen en woont in Oegstgeest.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen