Bijgewerkt: 1 december 2022

Martin Stift ontvangt
Bronzen Legpenning - 2009

Foto's -> Gebeurtenissen -> Onderscheidingen

Martin Stift ontvangt  Bronzen Legpenning
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Burgemeester Jan van Zanen overhandigt de gemeentelijke onderscheiding aan de heer Martin Stift

Vanaf de oprichting van de Openbare Basischool 'De Pionier' in 1980 is directeur Martin Stift met veel betrokkenheid en enthousiasme 29 jaar werkzaam geweest op de school. Na bijna 30 jaar directeur te zijn geweest, nam Martin Stift op vrijdagmiddag 19 juni 2009 afscheid van de medewerkers en ouders van de kinderen.

Burgemeester Jan van Zanen kwam even langs, om tijdens de feestelijke bijeenkomst en het afscheidsfeest van de schooldirecteur in Middenhoven, de bronzen legpenning van de gemeente uit te reiken.

De burgemeester hield de volgende toespraak:
“Dames en heren, deze feestelijke bijeenkomst is georganiseerd voor een bijzondere man. De man die vandaag zijn functie als directeur van uw school neerlegt. Meneer Stift, al sinds 1970 bent u actief in het onderwijs, eerst als onderwijzer op de Plesmanschool en van 1975 tot 1980 als hoofd van deze school.

Van 1980 tot ‘eigenlijk vandaag’ bent u hoofd op de Openbare Basisschool ‘De Pionier’. Dames en heren, het hoofdgebouw van ‘De Pionier’ werd gebouwd in 1980 en vanaf dat moment  is de heer Stift bij alles zeer nauw betrokken. Ik heb begrepen dat hij heel veel extra tijd in deze school heeft gestopt.

Stift Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Veel collega's en ouders waren aanwezig tijdens het afscheidsfeest van de directeur


Na, helaas, een verwoestende brand in april 1987, moest de school opnieuw worden opgebouwd en ingericht. U heeft het voor elkaar gekregen om de school na 3 weken weer te laten draaien in allerlei noodlocaties en de school na een jaar weer te openen.

Naast uw functie als directeur, bent u van 1972 tot 1992 bestuurslid van de vakbond ABOP, nu de AOB, de Algemene Onderwijsbond geweest. (Wat overigens de grootste onderwijsbond is in alle sectoren van het onderwijs).

Van 1973 tot 1990 was u secretaris van de schoolsportdag commissie en van 1983 tot en met 1989 lid van de jeugdcommissie van de korfbalvereniging. Daarnaast bent u tot 2004, veertien jaar lang secretaris van de Stichting voor internationale contacten, de Twincityclub, geweest.

Meneer Stift, mij is verteld dat u een zogenaamde “workaholic” bent. U was en bent 24 uur per dag bezig met het openbaar onderwijs en stort zich daarin niet voor 100, maar wel voor 200% in. Kortom u bent een heel ervaren “onderwijsmens”. Het doet mij dan ook een groot genoegen u namens het gemeentebestuur de bronzen legpenning van verdiensten te mogen uitreiken.

Stift Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Martin Stift tijdens zijn afscheidspeech vertelt over de roerige geschiedenis van de basisschool 'De Pionier' en zijn lange verbondenheid met het onderwijs


Martin Stift blijft in dienst van de Stichting Amstelwijs, als bovenschools onderwijskundig beleidsmedewerker.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen