Bijgewerkt: 17 april 2024

Anton Heyboer - 2009

Foto's -> Musea -> Museum Jan van der Togt

Anton Heyboer
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Anton Heyboer - Punt 1- opgespannen linnen 150x200cm

Anton Heyboer
“Anton Heyboer is waarschijnlijk de enige artiest ter wereld die via zijn kunst een levens-systeem heeft opgebouwd, wat hij vervolgens tot werkelijk leven maakte. De vorige tentoonstelling in Museum Jan van der Togt was het opbouwen. Nu laten wij het leven zien. Hij gebruikt nu ook elementen uit de buitenwereld in zijn werk. De essentiële elementen van culturen, tapijtmotieven uit het Oosten in grote etsen, schepen in de haven op kleurrijke doeken en hoe hij met ons leefde volgens zijn systeem.”.

Anton Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De bruiden van Anton Heyboer op 9 april 2008 in het Museum Jan van der Togt


Vanaf vrijdag 15 mei wordt er voor de derde keer een tentoonstelling gehouden met etsen, tekeningen en schilderijen van Anton Heyboer in het Museum Jan van der Togt.

De preview vond plaats op 14 mei 2009 en werd verricht door André van Duin. Midden jaren negentig ging André van Duin bij Anton Heyboer op visite om een sketch op te nemen. In deze sketch probeerde van Duin zijn ‘eigen’ Heyboer te schilderen onder het toeziend oog van de meester. Deze ‘Heyboer-sketch’ wordt algemeen gezien als een van Van Duin’s beste sketches. Een unieke samenwerking dus, aangezien de twee elkaar alleen deze ene keer hebben ontmoet.

Adres
Museum Jan van der Togt
Dorpsstraat 50
1182 JE Amstelveen

Zie ook tentoonstelling 20 maart 2008

Klik hier voor andere foto's in de categorie Musea