Bijgewerkt: 17 april 2024

Prof. Anton van der Geld - 2009

Foto's -> Musea -> Museum Jan van der Togt

Prof. Anton van der Geld
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De zaal is goed gevuld met de gasten

Op maandagavond 20 april 2009 in het Museum Jan van der Togt te Amstelveen leidde minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven het debat over het nieuwe boek van prof. Anton van der Geld 'Je leven is van jou en mijn gesprekken met 10 Vlamingen en Nederlanders'.

In de grote zaal van het museum werden stoelen neergezet door de medewerkers, waar de vele genodigde gasten, waaronder bekende Nederlanders, konden plaatsnemen en het debat annex boekbespreking volgen.

Crisis Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Zelfs generaal-majoor Lex Oostendorp van de Landmacht (r) was aanwezig


Crisis Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Marjan Berk actrice en schrijfster in de zaal


Het boek van professor dr. Anton M. C. van der Geld (1945) hoogleraar, gezondheidspsycholoog, rector, schrijver en columnist gaat over het vormgeven van je leven, want ook in crisistijd is je leven immers een kostbaar bezit. Het vormgeven van je leven is als het boetseren van de contouren van een beeld van de mens door een kunstenaar.

Crisis Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Vlnr.: Foppe de Haan KNVB-bondscoach, acteur Seth Gaaikema en minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven in gesprek voor de boekbespreking begint


Het boek is tot stand gekomen op basis van zijn gesprekken met tien bekende Vlamingen en Nederlanders. Gesprekken met minister-president Jan Peter Balkenende, tv-presentatrice Frieda van Wijck, professor mr. Pieter van Vollenhoven, FNV-voorzitter Agnes Jongerius, gewezen premier Guy Verhofstadt, minister Maria van der Hoeven, tv-presentator en muzikant Bart Peters, seksuologe en schrijfster Goedele Liekens, ontwerper en architect Jan des Bouvrie en kunstschilderes Ans Markus.

De bijeenkomst werd door minister van EZ, Maria van der Hoeven geopend en 'gemodereerd' met de medewerking van mevrouw Griet Verhoeyen (uitgever Davidsfonds), Jan de Bouvrie (ontwerper en architect), Foppe de Haan (KNVB-bondscoach), prof. med. Dr. Bob Smalhout (schrijver en columnist), Corinne de Haas (oprichter Viva la Donna) en drs. Seth Gaaikema (cabaretier en musicalschrijver).

Crisis Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Ans Markus in gesprek met prof. Smalhout (r)


Crisis Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Corinne de Haas met Foppe de Haan in gesprek


Crisis Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Mevrouw Griet Verhoeyen, de uitgever, is blij met het boek


Crisis Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Professoren in het Museum van der Togt


Crisis Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Minister Maria van der Hoeven begint met haar toespraak: 'Geniet in deze crisistijd van je kostbare leven'.
Naast haar zit de auteur van het boek, prof. Anton van der Geld


Een verrassend en veelzijdig boek voor ieders leven
Het boek Je leven is van jou. Goed omgaan met jezelf, je relaties en je werk -van professor Anton van der Geld is een warm levensboek, dat inspireert en confronteert. Het laat in tien stappen zien, hoe je leven in elkaar steekt en wat je allemaal kunt doen om te slagen en gelukkig te worden.

Het geeft je de instrumenten om je gedrag te bepalen en je doelen te verwezenlijken. Het is daarmee een veilig houvast, ook voor je intieme leven. Het boek biedt alle ruimte om er zelf vrij mee aan de slag te gaan. Aan zo'n boek is in deze tijd meer dan ooit behoefte, omdat de druk op ieder van ons toeneemt door tegenstellingen in de samenleving en sociaaleconomische onzekerheden.

Het zet je aan tot nadenken over wat je in het leven hebt gedaan en nog wilt gaan doen, dus tot zelfkennis. Gaandeweg kom je ook écht in gesprek met jezelf, dus tot confrontatie. Dan kun je met begrip en respect met anderen omgaan, en vriendschap en liefde beleven.

Dan werk je aan een betere samenleving voor iedereen. Dit maakt het boek tot een praktische levensgids die je telkens helpt jezelf, je relaties en je werk te analyseren en aan te pakken.
(Bron: Nabespreking van het boek door prof. Ton Smits)


Professor Anton van der Geld: Je leven is van jou
ISBN nummer : 978 90 5826 594 4

Klik hier voor andere foto's in de categorie Musea