Bijgewerkt: 22 juli 2024

Op zoek naar..... - 0

Foto's -> Straatgezichten -> Amsterdamseweg

Op zoek naar.....
Op zoek naar....

Amstelveenweb heeft heel veel informatie gekregen over bijvoorbeeld de Rembrandtweg. Over de Amsterdamseweg valt genoeg te melden, maar we hebben nauwelijks informatie. Tot nog toe, want als u nog oude foto's heeft die we mogen plaatsen, of verhalen over winkels en/of andere zaken, dan houden wij ons aanbevolen. De materialen kunnen worden ingescand of tijdens een bezoek worden gefotografeerd. U raakt ze dus niet kwijt. Bronvermelding wordt altijd gedaan. Dus hopelijk schrijft u uw verhaal, zodat wij het ook kunnen plaatsen.

We weten wel over de verschillende winkels en plaatsen, maar veel zonder foto. Dat ziet u in deze rubriek waarbij grotendeels het telefoonboek van 1958-1959 en van 1926-1963 is aangehouden. Het is onmogelijk om alle wisselingen bij te houden, daarom gaat ons met name om het stuk geschiedenis van de jaren 1930 - 1965.

Amsterdamseweg
(Foto Gemeentearchief Amstelveen)

Een voorbeeld van de benaming is hier: Deze foto van 1967, is genomen richting Dorpsstraat, maar dit is de Amsterdamseweg
6 t/m 18 ten zuiden van het kruispunt met de Burgemeester van Sonweg


Verschillende benamingen
In de jaren 1900 werd de huidige Amsterdamseweg nog Amstelveenscheweg genoemd. In de rubriek hierna: Archief Bevolkingsregister staat de inschrijving daarom op Amstelveenscheweg. Tevens staan daarbij enkele advertenties uit het Amstelveensch Weekblad vanaf 1925.

In later tijden werd de straat vanaf de St. Annakerk richting molen de Dikkert, Amsterdamseweg genoemd. Het deel vanaf de hoek Middeldorpstraat naar de Burg. van Sonweg werd in vroeger tijden Burgemeester Colijnweg genoemd, maar later wordt dit ook Amsterdamseweg vanaf Huize Vredeveld. De straat vanaf de kweekschool van het Leger des Heils tot de spoorwegovergang heette Julianapark, maar werd later ook Amsterdamseweg.

De Amsterdamseweg is de Hoofdverkeersweg in het verlengde van de Amstelveenseweg, tussen de Kalfjeslaan (grens met de gemeente Amsterdam) en de Dorpsstraat van het Dorp Amstelveen.
Nummer 1 - 18 tussen de Dorpsstraat en de Burgemeester A. Colijnweg.
Nummer 20 - 104 tussen de Burgemeester A. Colijnweg en de Molenweg.
Nummer 106 - 283 tussen de Molenweg en de Prinses Beatrixlaan.
Nummer 258 - 386 tussen de Prinses Beatrixlaan en de Keizer Karelweg.
Nummer 388 - 576 tussen de Keizer Karelweg en de Kalfjeslaan.

Amsterdamseweg
(Foto Gemeentearchief Amstelveen)

Idem als vorige foto, maar iets verder naar rechts


Amstelveenweb.com is een website zonder winstbejag. Het is gemaakt voor de Amstelvener, de Amstelveners die verhuisd zijn naar elders en voor andere geinteresseerden. Hopelijk wilt u ons helpen en heeft u zaken voor de website. Meld het ons via José van Amstelveenweb.com. Alvast Hartelijk Dank.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Straatgezichten