Bijgewerkt: 22 april 2024

Lunchconcert - 2007

Foto's -> Oude Dorp -> Lunchconcerten

Lunchconcert
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De jonge predikant van de Dorpskerk van Amstelveen, Marco Visser verwelkomt alle aanwezigen

Op woensdagmiddag 9 mei 2007 werd een lunchpauzeconcert georganiseerd in de Dorpskerk van Amstelveen. Het orgel werd door Hans Jutte bespeeld en hij speelde verschillende stukken, zoals: Preludium Fuge und Ciacona van Dietrich Buxtehude en stukken van variaties en fuga van Jac. Bonset. Daarna speelde hij César Franck en Willem Mudde. De Dorpskerk is in het bezit van een prachtig orgel.

In de kerk was een kleine expositie van de plaatselijke kunstenaars Lidy Leegstra-Pater met keramiek, en Anne Leegstra met zijn schilderijen. Het echtpaar heeft tegenover de Dorpskerk hun winkel annex atelier - de Potterie-Galerie 'Het Oude Dorp'.
Tijdens het concert waren ongeveer 40 bezoekers aanwezig, dat voor een doordeweekse dag erg veel was. Al bijna twee jaar worden er in de Amstelveense Dorpskerk lunchconcerten georganiseerd. Alleen was het deze keer extra bijzonder omdat op het moment dat Hans Jutte het orgel bespeelde, men gelijktijdig het werk van het kunstenaarsechtpaar kon bekijken.

Dorpskerk Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De orgelspeler Hans Jutte kreeg bloemen van de predikant


Dorpskerk Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Het publiek van de lunchpauzeconcert


Het initiatief om het orgelspel van Hans Jutte te combineren met de kunstuitingen van Anne en Lidy Leegstra, is afkomstig van Marco Visser, de predikant van de Dorpskerk. Dit met als allerbelangrijkste doel een extra impuls te geven aan de lunchconcerten. ”Wij zijn hier in het Oude Dorp al een tijdje bezig om het Dorpsplein meer cultureel te maken”, licht Lidy toe. “Dus dat daar nu ook de kerk aan mee wil meedoen, vinden we natuurlijk alleen maar heel positief”.


Lidy en Anne hopen dat in de toekomst meer kunstenaars tijdens een lunchconcert hun werk tentoon willen stellen aan het publiek. “Dat zou echt leuk zijn, want in Amstelveen werken ontzettend veel en goede kunstenaars”, voegt Lidy toe.

In het voorjaar van 2006 werd er voor het eerst een serie lunchconcerten georganiseerd in de Dorpskerk van Amstelveen. Initiatiefnemer was organist Bart Klijnsmit. In de maanden april, mei en juni was er tweewekelijks een kort optreden van verschillende musici, steeds op woensdag van 12:30 tot 13:00 uur. Er was orgelmuziek te beluisteren, maar ook kamermuziek en zang. Ook in 2007 was er weer een serie lunchconcerten in de Dorpskerk.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Oude Dorp