Bijgewerkt: 28 juni 2022

Boomplantdag - 2008

Foto's -> Natuur -> Boomplantdag

Boomplantdag
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Bomen planten? een heel karwei!

Bomen hebben bescherming nodig. Zeker in de stad! Want het blijkt maar al te vaak dat het makkelijker is om een boom te kappen dan een lantaarnpaal te verplaatsen. Onbegrijpelijk maar waar! En dat terwijl bomen belangrijk zijn voor een schone lucht. Ze kunnen erg oud worden, waardoor er dus vele generaties van kunnen genieten.

Boomplantdag Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De leerlingen van the International School of Amsterdam planten de bomen langs de Beneluxbaan


Daarom heeft de gemeente Amstelveen zich ook bij de landelijke actiedag aangesloten en op woensdagochtend 19 maart 2008 kwamen van verschillende basisscholen (International School of Amsterdam, De Cirkel en de Willem Alexander) honderden leerlingen om 2000 boompjes te planten.

De Beneluxbaan is een drukke verbindingsweg in Amstelveen en er rijden per dag duizenden voertuigen op deze weg, wat grote hoeveelheden uitstoot van zwaveldioxide en fijn stof veroorzaakt. Om deze schadelijke stoffen toch uit de lucht te filteren, worden extra bomen langs de weg geplant.

Totaal werden er in Amstelveen 8.000 bomen en struiken geplant, grotendeels door de eigen medewerkers. Op school blijft de natuur ver weg, want op een basisschool wordt slechts 15 minuten per week biologieles gegeven binnen het vak Levensbeschouwing. Door deze leerwijze is het duidelijk dat de kinderen ontzettend weinig weten over de natuur.

Boomplantdag Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Naar het advies boomplanten wordt goed geluisterd. De kinderen hebben in een half uur tijd 2000 bomen geplant
Om de kinderen een beetje dichter bij de natuur te brengen is een bomenplantdag dus een uitstekende gelegenheid hiervoor.


Op de Boomfeestdag van woensdag 19 maart 2008 werden zoveel bomen geplant, dat hiermee een substantiële bijdrage wordt geleverd aan een schoner klimaat in eigen land! Dit meldde Stichting Nationale Boomfeestdag, bij monde van directeur Peter Derksen. Uit de aanmeldingen bleek dat in ruim 350 gemeenten ongeveer 115.000 kinderen op de Boomfeestdag 2008 zeker 230.000 bomen hebben geplant in Nederland.

Zie ook Boomplantdag 2009.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Natuur