Bijgewerkt: 22 april 2024

Kinderafdeling - 2008

Foto's -> Gebouwen -> Ziekenhuis-Kliniek-Hospice

Kinderafdeling
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Op de Kinderafdeling van Ziekenhuis Amstelland zijn vrolijke schilderijen aangebracht door
de jonge kunstenaar Raymond Hoogendorp

Dinsdagmiddag, op 18 februari 2008 heeft de heer J.M.J. Moors, voorzitter van de Raad van Bestuur van Ziekenhuis Amstelland, een cheque ter waarde van € 5.700,- in ontvangst genomen, voor de kinderafdeling van het ziekenhuis. Mevrouw G. Driessen, voorzitter van de Rotary Club Amstelveen, overhandigde het bedrag dat bijeen was gebracht met de “Sterren Stralen Actie” tijdens de kerstperiode in 2007.

Ziekenhuis Rotary Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

J.M.J. Moors, voorzitter van de Raad van Bestuur van Ziekenhuis Amstelland kwam naar de gebeurtenis


Deze Sterren Stralen actie wordt al sinds 2004 jaarlijks gehouden in Nederland. Ter gelegenheid van het 40 jarige jubileum van de Amstelveense Rotaryclub is de actie ook hier overgenomen. De Gemeente Amstelveen stemde ermee in om de Kerstboom die jaarlijks wordt geplaatst aan de noordpoort van het Stadshart op de Rembrandtweg voor dit doel te bestemmen.

Ziekenhuis Rotary  Amstelveenweb
(Ziekenhuis Amstelland - 2008)

De heer Moors krijgt een cheque ter waarde van 5.700 euro overhandigd van mevrouw Gerda Driessen,
voorzitter van de Rotary Club Amstelveen


Ziekenhuis Rotary Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Naast mevrouw Driessen staan Raymond Hoogendorp en leden van de Rotary Club Amstelveen


In december 2007 werden maar liefst 2500 kaarten gekocht door bedrijven en particulieren in Amstelveen. Er werd echter niet zo maar een kaart verkocht, maar een ster in deze grote kerstboom aan de Rembrandtweg. Met de kaart kon de afzender iemand anders in het zonnetje zetten en laten weten wat de geadresseerde in het afgelopen jaar voor de afzender betekende.

Ziekenhuis Rotary Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Het personeel van de Kinderafdeling kijkt geïnteresseerd naar de gebeurtenis


De opbrengst van de kaarten is geheel ten goede gekomen aan het Ziekenhuis Amstelland te Amstelveen en is speciaal bedoeld voor de aanschaf van kinderspeelgoed voor de kinderafdeling en de kinderspeelhoeken op de poliklinieken. De heer Moors sprak zijn dank uit voor dit geweldige initiatief en gaf aan dat met dit bedrag een aantal wensen van het Vrouw-kind centrum in vervulling kunnen gaan. Met het nieuwe spelmateriaal wordt het verblijf van de kinderen die het komende jaar moeten worden opgenomen en behandeld, verlicht.

Ziekenhuis Rotary Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Mevrouw Driessen overhandigt de cheque aan de heer Moors


Ziekenhuis Rotary Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De symbolische cheque van de Rotary Club Amstelveen


Een inspirerende spin-off van deze actie was het contact met kunstenaar Raymond Hoogendorp. Via de Rotaryclub nam hij al deel aan een actie om onderzoek naar de ziekte MS mogelijk te maken. Hij beloofde het Vrouw-kindcentrum van het Ziekenhuis te zullen verblijden met een muurschildering én een schilderij van zijn hand. Hij was ook aanwezig bij de overhandiging van deze gift aan de kinderafdeling.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen