Bijgewerkt: 18 mei 2024

Participe - Dignahof - 2008

Foto's -> Gebouwen -> Zorgcentra en Seniorenwoningen

Participe - Dignahof
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Dignahof gezien vanaf flat aan het Westwijkplein

In december 1996 werd de Dignahof officieel geopend. Lees over de geschiedenis van de afgeleide straatnaam
en huisnaam van de boerderij Dignahoeve die op deze plaats stond.

Dignahoeve Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Dignahof straatkant

Dignahoeve Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Dignahof met een verbindingsgang tussen de twee gebouwen


Wijksteunpunt de Dignahof ligt aan de Dignahoeve 174. Het Wijksteunpunt Dignahof richt zich met de activiteiten en dienstverlening met name op (kwetsbare) ouderen. Ouderen, uit de aan het wijksteunpunt gekoppelde zelfstandige seniorenwoningen, aan de Dignahoeve en Zeelandiahoeve, maar ook andere oudere buurtbewoners of andere bewoners uit Amstelveen zijn welkom. Het wijksteunpunt biedt tal van diensten, activiteiten, cursussen, maaltijden, bewegingsmogelijkheden, ontmoetingsmomenten zoals bij een kopje koffie of thee, kledingverkoop, etc..

De Dignahof heeft ook een Inloopcentrum op dinsdag en donderdag van 10.00-15.00 uur, een ontmoetingsplek voor ?oudere?, zelfstandig wonende wijkbewoners, bijvoorbeeld mensen die behoefte hebben aan gezelschap en geen of weinig contacten hebben of met beginnende geheugenproblemen.

De flats met dienstverlening liggen direct tegenover het winkelcentrum van de Westwijk. Er zijn 95 woningen met dienstverlening, waarvan 91 tweekamerwoningen met serre en twee driekamer woningen. Daarbij omvat de Dignahof dertien woningen voor ondersteund groepswonen. Vanuit de centrale hal zijn zowel de woningen met dienstverlening, als het wijksteunpunt toegankelijk via een intercomsysteem. Vanuit de hal komt men in de overdekte wintertuin. De bewoners kunnen aangesloten worden op een dag en nacht bewaakt alarmsysteem.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen