Bijgewerkt: 17 april 2024

Man in polyester
Karel Goudsblom - 2007

Foto's -> Kunstwerken -> Man in polyester

Man in polyesterKarel Goudsblom
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

All of is mine- het polyesterbeeld van Karel Goudsblom dat was te vinden in het Broersepark

”Hommage à un Toréro’ een kunstwerk van André Schaller (1920-1981) was door de gemeente Amstelveen in 1959 aangekocht. Het beeld, ook wel bekend als ‘De Stier’ werd in 2006 teruggehaald door de eigenaar. Door de kwetsbaarheid van het materiaal was het niet langer verantwoord om het beeld in de open lucht te handhaven. De sokkel bleef staan omdat de gemeente Amstelveen deze als wisselsokkel wil gebruiken. De plaatsing van telkens een ander beeld volgt op uitnodiging van de commissie Beeldende Kunst van de gemeente. Hierdoor biedt de wisselsokkel kunstenaars de mogelijkheid om bestaande kunstwerken te tonen aan Amstelveners.

Vanaf december 2007 stond ‘All of this is mine’ van de Amsterdamse kunstenaar Karel Goudsblom (1960) op de sokkel in het Broersepark. Het is een abstract beeld van een man in polyester en mag op de sokkel gedurende één jaar blijven staan. Daarna zou het kunstwerk weer plaats moeten maken voor een ander. Echter het beeld werd al eerder in brand gestoken! Daarna werd op de sokkel in 2012 weer een beeld ' 'Meisje op paard'. maar niet meer als wissel.

Karel Goudsblom   Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

All of is mine- de achterkant van het beeld


Goudsblom (1960) volgde zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en houdt talloze exposities in binnen- en buitenland. Ging zijn voorkeur jarenlang uit naar porselein, inmiddels werkt Goudsblom voornamelijk met polyester. Hij vindt dat kunst verbindingen moet leggen met andere segmenten uit de samenleving. Goudsblom streeft naar serieuze kunst met een hoog ‘fungehalte’.
Bron: website: Karel Goudsblom

Wat is polyester?
Een polyester, of terylene is een categorie van polymeren dat bestaat uit een keten van esterachtige verbindingen. Polyester wordt ook gebruikt voor bijvoorbeeld frisdrankflessen, meubels, LCD-schermen en kleding. Polyester kan zowel een thermoplastische (onder invloed van temperatuur smeltend) als thermohardende (onder invloed van een chemische reactie uithardende) kunststof zijn.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Kunstwerken