Bijgewerkt: 17 april 2024

Tentoonstelling Sire - 2007

Foto's -> Musea -> Museum Jan van der Togt

Tentoonstelling Sire
Amstelveenweb.com

Eric Bouwmeester voorzitter van SIRE


In het Museum Jan van der Togt is op donderdagmiddag 22 november 2007 de tentoonstelling van SIRE ((Stichting Ideële Reclame) geopend door Eric Bouwmeester, voorzitter SIRE en directeur Adri de Vries.

Sire 40 jaar Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Er waren veel gasten en natuurlijk fotografen aanwezig

SIRE bestaat 40 jaar en door deze tentoonstelling met het thema: “Van ik naar wij”, hebben 40 Nederlandse topfotografen in beeld gebracht hoe mensen zich inzetten voor de gemeenschap. Aan de tentoonstelling werkten onder andere mee: Morad Bouchakour, Ad van Denderen, Ilse Frech, Geert van Kesteren, Vincent Mentzel, Raymond Rutting en Laura Samson en alle tentoongestelde foto’s zijn vastgelegd in het lustrumboek met de titel, “Omkijken”. Tevens verscheen een speciaal jubileumboek met de titel ‘Omkijken’ waarin de fotografen hun visie op een loyale samenleving in beeld brengen. De lustrumviering van SIRE eindigde met deze fototentoonstelling van de gepubliceerde foto’s in het Museum Jan van der Togt in Amstelveen.

Sire 40 jaar Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De directeur van SIRE, Adri de Vries aan het woord


Sire 40 jaar Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De aanwezigen luisteren naar de toespraken


Sire 40 jaar Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De beroemde grafisch vormgever Anthon Beeke, verrichtte na zijn toespraak de officiële opening.


De tentoonstelling is te bezichtigen van
22 november tot en met 9 december 2007.

Website: Museum Jan van der Togt

Wat is SIRE?
De Stichting Ideële Reclame is een onafhankelijke stichting die onderbelichte maatschappelijke onderwerpen publiekelijk aan de orde stelt, bespreekbaar maakt en agendeert bij burgers, opinieleiders en besluitvormers. SIRE wil wakker schudden en mensen aan het denken zetten en doet dat door het maken van ideële, niet commerciële campagnes.
Al 40 jaar met de belangeloze hulp van de media- en communicatiebranche. Sinds de oprichting in 1967 zijn dat meer dan 95 campagnes, zoals bijvoorbeeld 'De maatschappij dat ben jij', 'Je bent een rund als je met vuurwerk stunt', eenzaamheid, dyslexie, overgewicht en 'Kort lontje'. SIRE heeft geen banden met de overheid of andere organisaties.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Musea