Bijgewerkt: 20 juli 2024

Amstelveen Alledag - 1983

Foto's -> Geschiedenis -> Divers

Amstelveen Alledag
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Het oorspronkelijke titelblad van Amstelveen Alledag met 20 jaar Aemstelle

Het informatieve blad Amstelveen Alledag werd uitgegeven door de Gemeentelijke Dienst voor Cultuur. Het blad verscheen 9 keer per seizoen en was gratis verkrijgbaar bij de VVV in het Cultureel Centrum, de boekhandels, Rabo- en Amro banken en bibliotheken in Amstelland.

In het oktober nummer 1983 was een agenda afgedrukt van het Cultureel Centrum met programma’s als: De Operette Vereniging Amstelveen presenteert “Der Bettelstudent”, in Bioskoop Oscar draaide de film “Diva”van Jean-Jacques Beineix.

In Theater Oscar was de première van het nieuwe cabaretprogramma “Bekijk ’t effe” van het Cabaret Ensemble Amontuur.

In Gemeentelijk Expositiecentrum Aemstelle aan de Amsterdamseweg 511, was een BKR-tentoonstelling van Yvonne Maya Bakker, Coen Hennipman, Willem Maat, Leonie Molenaar, Albert de Ree, Rob van der Vijgh.

In de Openbare Bibliotheek- Galerij waren cursussen van de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen met de medewerking van de Amstelveense fotogroep “Stroming”.

Bij Brentano aan de Kl. Zevensterstraat 67 was een tentoonstelling van Anke Philip en Ellen Letsch. In De Olmenhof was een tentoonstelling van Sjoerd de Jong en Ineke Vahrmeyer-aquarellen en Mien Huyskes-Verheul-karakterpoppen.

Het Poppentheater had de voostellingen van Alda Loeffen, Minuskuul, Robbert Ritmeester, Jejem Piron, Elinor, Jan Nelissen, Francine Abbing en Martijn van Haalen. De entree was 4 gulden 25 inclusief een glaasje sinaasappelsap.

In de Dorpstraat onder nummer 33a was een poppenmuseum met unieke collectie oude en antieke poppen, oud speelgoed, poppenhuizen, serviesjes.

De amateurtoneelspelers waren ook actief Toneelgroep TOBO gaf in de Amstelhoven Mavo een voorstelling van ‘De man, de vrouw en de moord” een toneelstuk van André Roussin. De entree was 5 gulden en kaarten konden bij Boekhandel Rosenberg aan de Noordammerlaan 120 gekocht worden.

De Christelijke Oratorium Vereniging Amstelveen (voorheen het Amstelveens Christelijk Koor) gaf een concert in de Adventkerk aan de Lindelaan 587, “Die Schöpfung”van Joseph Haydn, onder leiding van Chris Gastel.

Ufot organiseerde een discoavond met de titel “Snellius Feest”in de Scholengemeenschap Snellius aan de Startbaan.

De Nivon Volksdansgroep “Amstelveen”in de gymzaal van de Piet Hein school aan de R. van Beerenbroucklaan gaf een danscursus voor beginners en gevorderden. Kindervolksdansgroep “Trojka”was in de gymzaal aan de Appellaan actief.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Geschiedenis